Чт, 2024-04-18, 05:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Жовтень » 17 » Екстремальні подорожі: тренування на виживання
13:42
Екстремальні подорожі: тренування на виживання

подорожі Помістіть африканця з глибинки Африки, такого, який живе серед племені, в центр Києва - і бідолаха просто збожеволіє від навколишнього екстриму: безліч автомобілів, людей, всі кудись поспішають, біжать, їдуть, мчать, дивні приголомшуючі звуки, вогні реклами ... Загалом, суцільний адреналін. Але для нас-то все це є звичною і нудною рутиною. Правда, періодично трапляється дрібна радість - відпустка. Тоді можна кудись з'їздити. Якщо фінанси дозволяють, так і далеко з'їздити. Наприклад, на курорт. А там - теж рутина: пляж, масаж, сувенірні магазинчики, екзотичні (а в загальному, вже і не дуже) ресторанчики ... Нудно, хоч вовком вий.

А ось якщо з'їздити в гості до того африканця, який вважає Київ екстримом, то можна отримати масу вражень. Пригода, яка запам'ятовується на все життя. Справжній екстрим. Адреналіну — безмежно.

Також читайте: Десять кращих розваг для екстремалів

Екстремальний відпочинок стає все більш популярним і модним. Ціни на подібне задоволення ростуть, і люди охоче платять. Наприклад, проживання в готелі в провінції Квазулу-Наталь (ПАР), в одному з національних парків, обходиться від $ 250 на добу на одну людину, в той час як проживання в комфортабельному готелі п'ять зірок в Тайбеї (столиця Тайваню) обходиться в суму від $ 100 на добу на людину. Відчуйте різницю. Та ще й доводиться бронювати місце мінімум за півроку - готелі забиті під зав'язку.

Світ, втомлений від автомобілів, комп'ютерів, мобільних телефонів, Інтернету та інших чудес цивілізації, кинувся до природності.

Природністю вважається, наприклад, поїздка в Африку з проживанням посеред якого-небудь заповідника, де дикі тварини аж ніяк не відгороджені від відвідувачів, які люблять ризик, колючим дротом під струмом. Ні, і крокодили, і леви, і навіть мавпи (а вони можуть бути не менш небезпечні, ніж ті ж леви) - абсолютно натуральні, зовсім не дресировані. Також натуральні малярійні комарі та інші принади природного життя на природі.

А вже поїхати куди-небудь просто на позашляховику, захопивши з собою запас продуктів і карту - це взагалі пік природності. Правда, у цього варіанту екстремальних подорожей екстрим полягає не тільки в можливих зустрічах з дикими тваринами. Адже трапляється, що ламаються і позашляховики.

екстрим На одному з ралі Кемел-трофі трапилася така ось халепа: "зламалися" всі машини одночасно. Точніше, не зламалися, а були виведені з ладу повінню - тривалі дощі призвели до того, що автомобілі могли тільки плисти, а до цього вони пристосовані були. В результаті учасники гонки в повній мірі відчули, що ж таке перебування в умовах дикої природи і з чим їдять дану екстремальну подорож.

Ось до такого-то і прагнуть численні мандрівники-екстремали, які їдуть в Африку. Вони мріють про невимушені зустрічі з леопардом (найнебезпечніший африканський хижак, може вбити просто так, з цікавості, проходячи повз), про дайвінг з акулами (мирні Мальдівські острови з кораловими рифами їх уже не влаштовують, їм подавай побачення з білою акулою біля Кейптауна) , про сходження на Кіліманджаро (безліч людей були захоплені романтикою цієї вершини, начитавшись Хемінгуея - "Сніги Кіліманджаро"). В крайньому випадку може підійти подорож на мотоциклах по Центральній Америці - бананові республіки з їхніми нестійкими урядами часом ще небезпечніші, ніж ціла зграя леопардів. Там можна познайомитися не тільки з руїнами стародавніх міст майя, але і з дуже екстремальними військовими угрупуваннями (опозиція до якого-небудь "бананового" уряду, яка засіла в джунглях).

Але не слід думати, що захоплюється екстремальним туризмом виключно молодь.

Статистика Великобританії повідомляє, що з кожним роком все більше зростає кількість пенсіонерів, які рвуться до екзотичних і екстремальних розваг. Варто тільки англійцю досягти хоча б півстолітнього рубежу, як в нього вселяється дивний біс, який так і штовхає в ребро: а чи не спробувати бейс (стрибки з парашутом з наземних об'єктів), а, може, краще скайдайвінг (стрибки з парашутом в формі параплана ), або ще краще - дюльфер (спуск по мотузці на крутих і стрімких стінах). Але найкраще, звичайно, пірнути в басейн з акулами - це мрія майже кожного британського пенсіонера.

Раніше ми говорили, що спокій нам тільки сниться, і бачили м'які, добрі сни. Тепер же нам сняться носороги, які атакують пальми, бабуїни, що стрибають на капот автомобіля, альпенштоки, які встромляємо в гімалайські льодовики, і багато іншого, що ніяк не можна назвати спокоєм, зате можна назвати екстремальним подорожжю.

Правда, якщо ви не готові до виживання в екстремальних умовах, якщо цивілізація занадто затягла вас в своє болото, і ви втратили спортивну форму, то краще поїдьте на Мальдівські острови - тихо, мирно і повний релакс. І на рибок помилуватися можна, їх там безліч.

Переглядів: 21628 | Додав: admin | Теги: Тренування, виживання, подорож, екстрим | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]