Чт, 2024-04-18, 17:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 7 » 17-й день Євромайдана: затишшя перед 8 грудня
14:52
17-й день Євромайдана: затишшя перед 8 грудня
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Настав 17-й день акції протесту. Ніч на суботу, 7 грудня, на київському Євромайдані була спокійною - без неприємностей і провокацій.

12:59. 7 грудня. Київська міськадміністрація залякує Євромайдан епідемією. Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов звернувся до учасників Євромайдана, які захопили КМДА та інші адмінбудівлі, з повідомленням про можливу епідемію і закликав їх дотримуватися санітарних норм.

"Масові заходи та події вимагають дотримання певних правил поведінки учасників. Це відзначають, зокрема, фахівці Головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби міста Київ. Управління повідомляє про ризик різкого погіршення епідемічної ситуації з кишковими інфекціями, туберкульозом, вірусним гепатитом А, грипом та ГРВІ", - заявив Попов.

12:30, 7 грудня. Акція на підтримку Євромайдана проходить в Москві. На акцію біля посольства України в столиці Росії зібралися близько 30 осіб.

10:10, 7 грудня. Сьогодні київський Євромайдан відвідає делегація Європейської народної партії. У складі делегації перебуватимуть Віце-президент ЄНП Яцек Саріуш-Вольські, колишній президент Європарламенту Єжи Бузек, голова Комітету Європарламенту у закордонних справах Ельмар Брок, координатор з міжнародних питань групи ЄНП у Європарламенті, Хосе Ігнасіо Салафранка. Крім того, делегація планує зустрітися з українською опозицією.

8:14, 7 грудня. Активісти Євромайдана закликають українців завалити ГПУ заявами про свавілля "Беркута". Вони ратують за правовий шлях припинення насильства з боку силовиків, замість спокуси "повисмикувати з цього Беркуту все пір'я". Про це вони пишуть у Facebook на сторінці ЄвроМайдана.

Для цього пропонується здійснити такі дії: - Роздрукувати підготовлений активістами шаблон заяви до Генпрокуратури про протиправні дії працівників спецпідрозділу "Беркут"; - Вписати в заяву своє прізвище; - Особисто передати заяву у відомство на вулицю Різницьку, 13/15 у вівторок,10 грудня, о 10.00 або надіслати заяву поштою.

7:24, 7 грудня. Співачка Руслана закликала всіх українців вийти на Євромайдан 8 грудня до 12:00. "Всі-всі українці в Україні і по всьому світу. Кидайте всі справи, залишайте все та їдьте в неділю до 12:00 на Майдан. Беріть квитки, їдьте автостопом, йдіть пішки ... Ким би ти не був і звідки. Це один раз, коли я всіх прошу зібратися на Майдані. Цього дня на Майдані повинні бути всі українці. Просто повірте ...", - пише вона в Facebook на сторінці ЄвроМайдана.

6:07, 7 грудня. З'явилася інформація про те, що охорона Євромайдана виявила трьох невідомих з пістолетами. Повідомляється також, що у всіх трьох були посвідчення співробітників МВС. Провокаторів передали міліції для подальшого розгляду.

6:00, 7 грудня. Ніч на суботу на київському Евромайдані була спокійною - без неприємностей і провокацій.

4:45, 7 грудня. Пішов сніг. "Путін використовує кліматичну зброю. Не дочекається!", - жартують на Євромайдані.

4:00, 7 грудня. Співачка Руслана знову виступає зі сцени. Зараз буде гімн України. Майдан не спить.

3:40, 7 грудня. Інформація про "Беркут" на Мельникова підтвердилася. Однак, за словами співробітників телецентру, спецназівці нікому не заважають і поводяться мирно. Чому вони зараз там - ніхто не знає. Тим часом Майдан продовжує співати і танцювати.

3:07, 7 грудня. У ці хвилини бійці спецпідрозділу МВС "Беркут" перебувають у телецентрі на вулиці Мельникова в Києві. Про це повідомляє телеканал 24. В ГУ МВС України ЛІГАБізнесІнформ відмовилися підтвердити або спростувати інформацію.

2:00, 7 грудня. Євромайдан співає гімн України. Нічний Майдан не спить.

1:57, 7 грудня. "Я вас прошу, привезіть хтось нормального м'яча на Майдан. Хай хлопці грають!", - говорить один з жителів Євромайдана. Він демонструє саморобний снаряд з ганчірок, паперу і скотча, яким у вільну хвилинку тут грають у футбол.

1:23, 7 грудня. Музикант Андрій Кузьменко ("Кузьма" з групи "Скрябін") теж підтримує Євромайдан. "У такий час мовчати - просто злочин, і тому декларую свою підтримку людям на майдані. На місці побитих і заарештованих міг бути кожен з нас(". Про це він написав у своєму Twitter.

1:09, 7 грудня. Мітингувальників на Євромайдані зігрівають гарячий чай і танці в режимі "нон-стоп".

00:31, 7 грудня. Прем'єр-міністр Микола Азаров не збирається йти у відставку , а президент Віктор Янукович, за даними джерел, погодився на вступ України до Митного союзу. Такі новини з табору опонентів Євромайдана надійшли нещодавно.

00:12, 7 грудня. Заарештованого за звинуваченням у штурмі Банкової Андрія Дзиндзю вивели таємним ходом із Шевченківського суду і відправили в СІЗО. Про це повідомив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк. Опозиціонеру це стало відомо від заступника начальника підрозділу "Грифон", що забезпечує безпеку судів.

23:07, 6 грудня. Міністр доходів і зборів Олександр Клименко вийшов до мітингувальників біля стін Шевченківського суду з проханням випустити співробітників з будівлі знаходиться поруч міністерства. Співробітників випустили, але без автомобілів.

22:54, 6 грудня. Щойно на Майдані Незалежності оголосили мобілізацію для походу на мітинг під Шевченківський суд. Протестуючі формують колони.

22:06, 6 грудня. До мітингувальників біля стін Шевченківського суду вийшов в.о. начальника ГУ МВС України в Києві Валерій Мазан.

21:56, 6 грудня. "Беркут" посилив охорону периметра близько Шевченківського суду. Мітинг у суду не розходиться.

21:39, 6 грудня. Кореспонденти ЛІГАБізнесІнформ повідомляють, що мітингувальники не розходяться біля Шевченківського суду, де знаходиться заарештований Андрій Дзиндзя. "Беркут" у повній амуніції і протигазах теж не покидає місце подій - спецназівці перейшли у внутрішній двір. З Майдану Незалежності до Шевченківського суду рухається велика колона протестувальників.

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Учасники акції протесту 4 грудня заявили, що почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент протягом двох днів не виконає вимог опозиції: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори.

5 грудня Шевченківський районний суд заборонив учасникам акцій протесту блокувати адміністративні будівлі і дав 5 днів на виконання рішення.

6 грудня президент України Віктор Янукович на зворотному шляху з Китаю провів зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним у Сочі. Як повідомляють джерела британського видання Economist, результатом зустрічі стало підписання стратегічної угоди про приєднання України до Митного союзу в обмін на кредит 15 мільярдів доларів і газ за вигідною ціною.

За матеріалами LIGA.net.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: перед 8 грудня, 17-й день Євромайдана
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ