Пт, 2024-03-29, 00:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2009 » Квітень » 29 » Ірена Карпа: "У нашого МТV позиція відверто негламурна"
18:31
Ірена Карпа: "У нашого МТV позиція відверто негламурна"
Інші останні Цікаві інтерв'ю на сайті holosUA.com/

Обличчя телеканалу "MTV-Україна" - українська письменниця і співачка Ірена Карпа, дала інтерв'ю, передає Голос UA.

– Ірено, як називається твоє шоу?

– Шоу називається дуже просто – MTV News, а от слоган мого виробництва "MTV-новини: зйомка макаронів з ваших вух". Взагалі, у нашого МТV позиція відверто негламурна. Не знаю, наскільки вона буде прийнятною в нашому суспільстві. Ми не націлюємося на "тьоток-кошечек", які люблять Баскова, а саме на світову музику. Будуть різні шоу, наприклад, під назвою "Альтернація", в яких увага сконцентрована на українській альтернативній та рок-музиці. Мої ж новини будуть дуже авторські та стьобні (принагідно хочу подякувати своїй команді – Вадиму й Катерині, вони суперпрофесіонали).

Мене трохи здивувало, коли мене, таку "нєкласічеську красавіцу" взяли, тому що всі інші дєвочкі – "класічеські красавіци". Зате я не читаю з підкажчика, вільно імпровізую в ефірі на тему, наприклад, чого це у нас у країні маріхуана вважається наркотиком, але кожен попсовий персонаж експлуатує образ наркобарона? А робить він це тому, що це начебто сексі... І мені не треба це читати з суфлера – це мої думки. Я можу сама розмірковувати, чому такий-то фестиваль відстійний, причому невідомо, чи фестиваль робиться для українців, чи для наших північно-східних сусідів, які кажуть: "Штука баксов на неделю – это очень дешево, это как дома". Я все це, по-перше, знаю, по-друге, не боюся висловити, хоча, чесно кажучи, не знаю, скільки це все протримається в ефірі… Бо по-любому з'явиться дуже багато невдоволених.

– Ти маєш на увазі невдоволених глядачів чи музичне середовище?

– Людей, які звикли, що їм дають все "прилизане", сурогатик, який легко хавати. Ми ж кажемо правду у вічі. От артисти, коли дають інтерв'ю, то деколи таку пургу гонять – а з них потім на монтажі ліплять майстрів слова, щоб на екрані все звучало красиво. Ну на фіга? Я не хочу показувати, що вони говорять красиво, я хочу показувати, як вони говорять насправді! Я роблю коментарі, а потім вставляю фрази цих людей, не боячись показати їхнє справжнє обличчя. От знімаю на одній імпрезі музиканта-альтернативщика, а він говорить: "Я не знаю, чого я сюди прийшов, але мені сказали, що тут буде Катерина Чумачееееенко", – і треба було бачити ці очі, цю політкоректність а-ля чупа-чупс. Можливо, я занадто зла, але Вадим, наш продюсер новин, слідкує за тим, щоб усе було у рамках і не було дикого суб'єктивізму, типу "Коля вкрав у меня жуву– я зроблю про нього погану новину".

– Ти сама їздиш на події, робиш сюжети?

– Так, якщо мене цікавить якийсь сюжет, то я їду сама його робити, в іншому випадку працюють колеги. Головне – у нас робиться акцент на українських новинах, чого немає в жодних інших музичних каналів, де нам розповідають про Брітні Спірс і Бреда Піта. Наша фішка в тому, щоби кожен день у випуску з трьох новин була одна національна новина. А якщо раптом їх є три – то це взагалі круто, тоді ми ні про яку Мадонну розповідати не будемо.

– Ірено, чому всі новини, як ти їх оцінюєш, є "прилизаними", гладенькими, чому вирізають неправильні слова, чому зі всіх роблять засмоктаних персонажів? Всі у нас на ТБ хочуть здаватися goodgirls і goodboys?

– Передовсім, думаю, це робиться для того, щоб усі інші люди відчували себе неповноцінними уродами. Тоді телебачення і журнали житимуть. Цитуючи Пєлєвіна: "Звичайна офіс-баришня не відчуває себе бідною уродіною, поки не відкриє глянцевий журнал". Я ж навпаки хочу показати, що всі ці зірки, музиканти – теж звичайні люди, які теж можуть тупити, як будь-хто інший. Я не вважаю, що треба створювати з чогось чи когось культ. Культи треба розвінчувати, щоб кожна людина бачила, що вона може зробити щось абсолютно не гірше. Буває – чим крутіша зірка, тим простіша вона у спілкуванні. Це, звичайно, теж оцінюється. Але загалом масова індустрія будує стіну неприступності, міф навколо себе, інакше вона не виживе. І моя програма, мабуть, буде єдина така програма в рамках МТV. Програма без понтів. Бо як тільки хтось кине понт – я обов'язково про це скажу, покажу і обрегочу. Така собі "Школа злословія" на MTV.

– Схоже, ти будеш єдиною злою ведучою на українському ТБ. Бо всі решта хочуть здаватися добрими…

– Ні, я не зла. Я просто іронічна і гигочу, там дуже мало злоби. Я можу бути зла, тільки якщо мене будять о восьмій ранку і примушують щось робити. Але я і не принцеса – ходжу в туалет, на мене гикавка нападає... Це не злість – я просто не боюся того, що говорю, і за свої слова відповідаю.

– Ти вже можеш порівнювати досвід телеведучої, який попередньо був у тебе на ICTV (програма Sexcetera) та на "Інтері" ("Перша експедиція"), а тепер на MTV?

– Зараз дуже важко говорити про MTV , бо все ще на етапі становлення. Звичайно, тут все по-іншому, і дійсно цінне для мене в плані досвіду. Спочатку в мене була програма "вальяжна", потім інтелектуальна, а тепер нормальна програма для творчості та стьобу.

– Минулий номер "Плейбою" вийшов із тобою на обкладинці…

– Фотосесія була дуже прикольна. Фотографом був Олександр Мордерер, а художницею Таня Рубльова. Вони дуже кльово підійшли до цієї справи, не робили з мене тьотю, яка "в пєрєднічкє вєшаєт бєльйо на пріродє", а знімали доволі жорстко – я во всєй красє, а місця, які цензура забороняє, закриті тінями. На обкладинці я, звичайно, "sweet sugar pop-baby", але це теж стьоб, бо я – із золотим мікрофончиком, така собі каралєва. До речі, обкладинка – це вибір німецького топ-менеджменту "Плейбою", мені подобався жорсткіший варіант.

– Ти перший магістр філологічних наук, який з'явився на обкладинці "Плейбоя"?

– Я не знаю, але чом би й ні. Красиві можуть бути всі абсолютно, то не залежить від віку і ваги, то залежить від упевненості в собі.

Наталя Костенко, Леся Ганжа,

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Цікаві інтерв'ю | Переглядів: 3146 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ