Вт, 2024-04-16, 06:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2009 » Травень » 15 » 29 травня стартує Київський міжнародний кінофестиваль
17:31
29 травня стартує Київський міжнародний кінофестиваль
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Ще один новий кінофест народжується в Україні у травні. Цього разу – столичний, що має проходити від 29 травня до 3 червня на різних київських майданчиках

14 травня у Національному театрі ім. Івана Франка відбулась перша прес-конференція, присвячена Київському Міжнародному Кінофестивалю (КМКФ), у якій взяли участь: президент КМКФ Богдан Ступка, генеральний продюсер КМКФ Федір Крат та голова відбіркової комісії КМКФ Ірина Гордійчук.

Київський Міжнародний Кінофестиваль уперше проходитиме в столиці України з 29 травня до 3 червня 2009 року. У конкурсній та позаконкурсних програмах фестивалю братимуть участь 37 фільмів з понад 25 країн. Урочисте відкриття відбудеться 29 травня у Національному театрі ім. Івана Франка. Покази й заходи КМКФ проходитимуть також у найстарішому київському кінотеатрі "Жовтень" та в Домі кіна. Телещоденники форуму щовечора виходитимуть в ефірі Першого Національного телеканалу. Серед гостей – кінематографісти з України, Росії. Білорусі, Сербії, Польщі, Латвії, Німеччини, Австрії, Грузії, Угорщини, Великої Британії, Арґентини.

Видатний британський кінорежисер, письменник, сценарист та художник Пітер Ґріневей особисто відкриватиме 29 травня фестиваль своїм останнім фільмом – "Рембрандт: я звинувачую". Документальна стрічка присвячена картині Рембрандта "Нічна варта", режисер пояснює задній план, контекст, змову, вбивство і мотиви всіх 34 намальованих персонажів, які, об’єднавшись, таємно замислили вбивство. Візит до Києва та зустріч Пітера Гріневея із українськими глядачами є однією з найбільш вагомих подій на кінофестивалі.

Міжнародне журі КМКФ очолить польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі. Від України у сіддівському складі заявлена актриса Руслана Писанка.

Під час фестивалю плануються майстер-класи з видатними діячами кінематографа. Також у програмі – круглі столи за участи гостей КМКФ: 31 травня на тему "Перспективи розвитку національного кінематографа" та 2 червня на тему "Спільне кіновиробництво. Дороги інтеґрації українського кінематографа до європейського кінематографічного простору".

За перемогу в конкурсі змагатимуться дві українські стрічки: "Таємничий острів" Володимира Тихого і "Контракт" Віри Яковенко.

В рамках Кінофестивалю 30 травня 2009 року о 19-00 в приміщенні театру ім. І.Франка відбудеться Гала-концерт зірок кіно "Богдан Ступка запрошує...". Квитки на концерт можна придбати в касах театра ім. І.Франка або замовити на сайті www.parter.ua.

Фестиваль планує такі позаконкурсні програми: "Персона" (зокрема, фільми: "Анні Лейбовіц: Життя крізь об’єктив фотоапарата", режисер Барбара Лейбовіц, "ЧЕ", режисер Стівен Содерберґ, "Олег Кулик: виклик і провокація", режисер Євґєній Мітта); "Соціальний погляд" (серед них: "Наші діти нам не пробачать", режисер Жан-Поль Жо, "Пластикоманія Канада", режисер Ян Коннегер, "Ера дурнів", режисер Франні Армстронґ); "Програма комедій" (зокрема, "Банзай, режисере!", режисер Такеші Кітано); Ретроспектива фільмів Нурі Більґе Джейлана; День арґентинського кіна.

За матеріалами офіційного прес-релізу

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 2759 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ