Чт, 2024-04-25, 09:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2009 » Травень » 18 » ПР в шоці: луганський "регіонал" Тихонов "наїхав" на Ахметова
19:44
ПР в шоці: луганський "регіонал" Тихонов "наїхав" на Ахметова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Партії регіонів вибухнув черговий внутріпартійний конфлікт, центральними фігурами якого став бізнесмен і основний фінансист партії Ринат Ахметов і один з лідерів луганської Партії регіонів Віктор Тихонов.

Недавно в одному з інтерв'ю Тихонов висловив незадоволення тим, що Ахметов побажав українському уряду швидкого виходу з кризи, а також засудив поведінку Ахметова в 2005 році, коли бізнесмен "прем'єр-міністрові Тимошенко фірмову футболку "Шахтаря" одягав" під час візиту прем'єра до Донецька.

У свою чергу Ахметов 14 травня в Донецьку на прес-конференції вельми різко відповів Тихонову, що бажає уряду Юлії Тимошенко подолати кризу, оскільки хоче гідної роботи, зарплати і життя українцям.

"Що стосується пана Тихонова, то якщо він бажає, щоб криза перемогла Україну, хай про це публічно скаже. Якщо криза подолає Україну - це означає зростання безробіття і бідність", - сказав Ахметов.

А щодо висловів Тихонова щодо способу дії в 2005 році Ахметов був ще різкіший.

"Що стосується моєї поведінки в 2005 році: моя совість чиста перед однопартійцями, а головне - перед собою. У 2005 році, я думаю, ви всі чудово пам'ятаєте, як проти мене і моєї сім'ї фальсифікували кримінальні справи. Були обшуки з бронетранспортерами; близький друг Борис Колесніков сидів у в'язниці. Якби я з кимось домовлявся, всього цього не було б", - сказав бізнесмен.

"Що стосується Тихонова, я теж поважаю факти. За однією і тією ж справою він проходив з Євгенієм Петровичем Кушнарьовим, царство йому небесне. Кушнарьов був заарештований, знаходився в камері десять діб і оголосив голодовку. Тихонов не знаходився там і десяти секунд. У мене питання: чому одна і та ж кримінальна справа, але при цьому один сидить 10 діб в камері, а інший не знаходився і десяти секунд? Відповідь одна: тому що у Кушнарьова були совість і гідність. А Тихонов біг швидше, ніж гончий собака, домовлявся зі всіма, щоб врятувати свою власну шкуру", - додав Ахметов.

У свою чергу Тихонов заявляє, що Ахметова і Колесникова батьки і суспільство, напевно, дуже погано виховували - обізвати людину, старшу за них на 20 років, "собакою", "маразматиком" і "божевільним" можуть тільки невиховані люди, повідомляє "СЕЙЧАС".

"Люди такого рангу, як Ахметов і Колесников, які займаються великим бізнесом, зобов'язані працювати з урядом. Інакше їх підприємства будуть закриті" - заявляє Тихонов.

У цьому конфлікті Партія регіонів зайняла сторону Ахметова. Більш того, засудження Тихонова прийняло форму дискусії про необхідність очищення лав партії від всякого роду кон'юнктурників і людей, не згідних з лінією керівництва. Можна припустити, що перший серед них - Тихонов

Народний депутат, заступник голови Партії регіонів Андрій Клюєв переконаний, що ПР потребує очищення, повідомляє прес-служба партії.

Депутат-"регіонал" заявив, що повністю підтримує свого колегу Ахметова, який критикував деяких своїх однопартійців.

"Напередодні президентських перегонів вони (деякі "регіонали" - ред.) дозволяють собі публічні висловлювання, які продиктовані політтехнологами конкуруючих партій і направлені на образу лідерів Партії регіонів, руйнування її єдності", - наголосив Клюєв.

У зв'язку з цим він пропонує негайно зібрати політраду партії і ухвалити відповідні рішення.

Також народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич підтримує ідею свого однопартійця Клюєва про очищення лав Партії регіонів.

"Неможливо не погодитися зі справедливістю і глибиною висловлених вчора Ринатом Леонідовичем (Ахметовим) оцінок дій окремих наших однопартійців. Також неможливо не зрозуміти і треба категорично підтримати заяву Андрія Клюєва про необхідність очищення нашої партії", - сказав він.

На думку Шуфрича, керівники, лідери Партії регіонів "винятково з почуття власної гідності і благородства закрили очі на окремі аспекти, пов'язані з подіями 2005 року". Нагадаємо, в 2005 році проти Тихонова було порушено кримінальну справу за фактом сепаратистських заяв

"Було ухвалено рішення, з яким усі мовчки погодилися - не піднімати історію 2005 року, хто, де і з ким пройшов цей непростий для Партії регіонів період. Однак сьогодні, напередодні чергового випробування для нашої країни..., напередодні президентських виборів, ми не можемо не бачити, як ті, хто одного разу вже зрадили нашим принципам заради власних кон'юнктурних інтересів, зараз знову намагаються плести інтриги", - заявив він.

На думку парламентарія, напередодні президентських виборів "інтригам у Партії регіонів місця бути не може".

"І ті, хто в цей непростий для всіх нас період вважає для себе можливим плести інтриги, коли Партія регіонів повинна бути монолітна і єдина, як ніколи, повинні просто піти і підтримувати ті політичні проекти, які їм сьогодні ближчі за духом і за інтересами", - резюмував Шуфрич.

Народний депутат України, заступник голови Партії регіонів Ганна Герман прокоментувала останні заяви своїх колег – Ахметова і Тихонова.

"Кожна людина має відповідати за свої слова. Образа, яку Віктор Тихонов завдав Ринату Ахметову, несправедлива. Це образа для всієї партії. Тому Віктор Тихонов повинен чесно і по-чоловічому знайти в собі мужність публічно попросити вибачення у Рината Ахметова", - заявила вона.

"Члени Партії регіонів, які пройшли дуже суворі випробування у 2005 році, завжди черпали сили і мужність з прикладу Рината Ахметова, який в усіх ситуаціях поводився дуже достойно. Рядові партійці сприймають образу Рината Ахметова як образу всієї партії", - підсумувала Герман.

Особливу пікантність всій цій історії додало те, що Тихонов не тільки зачепив політичне самолюбство Ахметова, але ще і торкнувся футбольної теми, на яку мільярдер завжди реагує досить бурхливо.

Тихонов заявив, що Ахметов має намір придбати луганський футбольний клуб "Зоря".

"Я вже переговорив з однопартійцем Борисом Колесниковим щодо покупки Ахметовим футбольного клубу "Зоря". Його власник регіонал Валерій Букаєв на початку року помер від раку. Ахметов попросив час на роздуми", - стверджував Тихонов.

Ахметов тут же назвав слова регіонала "відвертою брехнею". А близький соратник Ахметова Колесніков в інтерв'ю Інтернет-виданню "Оглядач" спростував футбольні переговори з Тихоновим не соромлячись у висловлюваннях.

"Говорити подібне може лише той, хто вчора взагалі дізнався, скільки футболістів виходить на поле, - заявив Колесніков. - Двома клубами одночасно володіти не можна. Очевидно, у Тихонова старечий маразм. Переплутав баранячі яйця з північним сяйвом!".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 2038 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ