Пт, 2024-04-19, 22:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2009 » Травень » 19 » Ющенко вважає, що був гарним президентом і з чистою совістю відпускає Балогу
11:28
Ющенко вважає, що був гарним президентом і з чистою совістю відпускає Балогу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Ющенко заявив, що приймає відставку Віктора Балоги з посади керівника Секретаріату президента і пояснив це "перезагрузкою" влади. Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дело"

"Слід робити уроки, адже змінюються виклики. Ми зробили щось на кшталт перезарядки керівництва структурою і по лінії партії. Цим ми хотіли сказати, що робимо певні висновки. Політрада вирішила кадрові питання у контексті нових вимог. І у цьому немає жодної трагедії, а, навпаки, — комплімент. Ми знаходимо спосіб, як через зміну роботи політсили і прихід нових кадрів набирати потенціал і формувати рух уперед", - заявляє президент.

Щодо заяви Балоги, то президент заявив, що прийняв її, і вважає, що тут треба піти назустріч.

"Знову ж таки - я не бачу тут трагедії. Є перезарядка влади, яка назріла. Попереду виборча кампанія, і очевидно, частина суспільства хотіла б побачити інших людей, іншу тактику, інші відносини. Я думаю, що це гарний спосіб вдосконалитись, а не повертати натомість голову весь час назад, займаючись критиканством, з'ясуванням стосунків і звинуваченнями. Давайте, заощаджуючи час, вигравати завтрашній день. Я гадаю, що тут усе закономірно, а не несподівано" – каже Ющенко.

На запитання чи буде Балога займатися передвиборною кампанією Ющенка, чи він пішов займатися своєю політичною кар'єрою, президент заявив, що ще проводить консультації з цього приводу.

"Поставлене запитання досі не обговорене з Віктором Балогою. Я гадаю, що він самодостатня людина і буде займатися тим, що йому до душі. Або ж він допомагатиме в організації виборчої кампанії - тут двері відкриті. Якщо ж він займатиметься іншою діяльністю - це його право. У нас з цього приводу ще не було розмови", - сказав президент.

Також Ющенко заявляє, що питання наступника Балоги не є цікавим. Бо мова йде про технічний апарат президента, який займається забезпеченням роботи глави держави.

"Я чесно скажу, що розглядаю декілька кандидатур. Але я не робив би окрему "фішку" навколо цього. Потрібна людина, яка спроможна забезпечити ритмічну роботу апарату президента. Адже очолювати Секретаріат — рутинна щоденна робота по 16-18 годин" – каже президент.

Також Ющенко заявив, що апарат президента вже має стиль роботи, який забезпечують високі фахівці, котрі допомагають йому формувати свій план роботи. І напевно, велика кількість подразників була спричинена саме тим, що з тих чи інших питань висловлювалися позиції голови СП. Це збурювало й інші владні офіси, і політичні сили.

"Коли виборчу кампанію очолюватиме голова СП, суспільство буде докоряти тим, що президент прагне використати адміністративний ресурс у виборчих перегонах. Це принесе більше негативу. Безумовно між головами штабу і Секретаріату не може бути ані політичних, ані особистих протиріч, адже від них вимагається злагоджена робота. Але СП ні в якому разі не може замінити собою виборчі структури. Президент забезпечуватиме свою щоденну роботу через Секретаріат, а виборчу кампанію - через штаб. Це очевидно. Втім я ще не прийняв рішення про те, хто очолюватиме передвиборну кампанію", - каже Ющенко.

Крім того закон не забороняє представникам виконавчої влади вести політичну діяльність. А є ситуації дещо інші - де на місцевих рівнях немає відповідної комунікації і як наслідок потреби ангажувати виконавчу владу у виборчий процес. Там виборами може займатися людина, віддалена від владного важеля.

Також слід зазначити, що користь кампанії можуть принести аполітичні структури, громадські організації, оскільки в партії ангажовані не більше 2% суспільства.

На запитання як Ющенко під час передвиборної кампанії буде відповідати на закиди опонентів про те, що більша частина президентської програми 2004 року не виконана, президент заявив: "Дуже просто."

"Я поставлю вам зустрічне запитання: чи хочете ви повернутися назад на п'ять років? Ні. Значить щось таке відбулося, що ви не хочете йти у славне минуле. За роки моєї каденції темпи економічного розвитку складали 7-7,5%. Це один з найкращих показників у Європі. Крім того, у нас були найнижчі показники безробіття, починаючи з 2005 року. За ці роки прийшло 2/3 всіх інвестицій, які були задіяні за всі роки незалежності. Чому мені не пишатися тим, що в Україну залучено майже 30 мільярдів інвестицій? Я буду цим пишатися! " - заявляє президент.

"Ще одне безумовне досягнення лежить у сфері зовнішніх відносин. Через 5-6 місяців ми підпишемо Угоду про асоційоване членство з ЄС — це найбільш статусний документ, який містить у собі і договір про зону вільної торгівлі. А його ми підпишемо щонайбільше через 10 місяців. Це унікальний документ, який принесе неймовірну вигоду і шалену кількість робочих місць. До цього я б додав також документ про Східне партнерство, за яким стоїть політична асоціація та економічна інтеграція" – наголошує Ющенко.

Також Ющенко порівняв свою роботу на посаді голови НБУ і президента.

"Посада президента - обов'язок, який накладає багато обмежень на твої бажання, на твоє життя і життя твоєї родини. Домінанта інша. У НБУ я знав, що відповідаю персонально за гривню, за стабільність на банківському ринку. Щільніший був зв'язок між причиною і наслідком. Політика більш розмита. Тут більше індивідуального болю, коли ти розумієш, що не можеш провести 98% законів, які хотів би провести", - наголосив президент.

"Крім того, формування уряду вже від тебе не залежить, і тому ніякого впливу на формування економічної та бюджетної політики ти не маєш. А з іншого боку - ти президент країни, де звикли, що президент за все відповідає. Оця асиметрія між відповідальністю президента і його можливостями - одне з найбільших моїх розчарувань. Але я ставлюся до цього як до своєї роботи. Комусь же треба терпіти", - підсумував Ющенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 2134 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ