Чт, 2024-04-25, 02:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2009 » Травень » 20 » Тимошенко гримаючи по столу розповіла про корупціонера Єханурова: ковбасу по 36 гривень не купував
12:03
Тимошенко гримаючи по столу розповіла про корупціонера Єханурова: ковбасу по 36 гривень не купував
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє про масштабні зловживання у міністерстві оборони при здійснені закупівлі продуктів харчування і відчуженні землі. Як повідомила Тимошенко на початку засідання уряду, КРУ завершило перевірку Міноборони за 2008 рік, пише "Українська правда".

"Ті результати, які я побачила, глибоко мене шокували. Комерційні компанії постачали продукти харчування в два рази дорожче ринкової вартості", - обурилася Тимошенко. Зокрема, за її словами, "ковбаса найнижчої якості закуповувалася по 68,4 гривні за кілограм в той час, коли ковбаса найкращої якості коштувала в магазині 36 гривень". "М’ясо птиці оптом можна було брати по 17 гривень, а брали його по 30 гривень. Такі речі ніколи мною не будуть замовчуватись", - сказала Тимошенко.

Прем’єр повідомила, що до неї звернувся солдат строкової служби і розповів про те, яка відбувається боротьба за право здійснювати постачання в армію. "Солдат мені пише, що під час приготування їжі один з керівників передав йому пляшку з невідомою рідиною і наказав влити в котел і таким чином дискредитувати компанію, яка постачає продукти харчування. За це йому було обіцяно 100 доларів авансу, а потім ще 300-400 доларів. Але ця молода людина, на відміну від злочинців у погонах не стала ризикувати життям солдат. Він пішов до командира частини і про все розповів", - розповіла Тимошенко.

За її словами, комерційні структури "просто б'ються за право постачати продукти харчування до армії". Прем'єр додала, що аналогічною є ситуація з постачанням паливно-мастильних матеріалів. "Ціна оптової закупки міністерством оборони 76 бензину в березні 2008 року складала 6 гривень 30 копійок за літр, коли в роздріб його можна було купити по 4 гривні 85 копійок. Бензин А-95 куплявся оптом по 7,05 гривень, коли оптом його можна було купити значно дешевше".

За словами Тимошенко, різниця між ринковою та закупочною ціною могла складати 50%. Прем’єр додала, що після перевірки за підписом міністра Єханурова "по всій країні були розіслані листи до органів місцевого самоврядування про зміну цільового призначення земель міністерства оборони на суму 1 млрд. гривень".

"Це все задокументовані факти по міністерству оборони", - заявила Тимошенко. Вона повідомила, що передасть ці матеріали до профільного комітету ВР і до Генпрокуратури.

"Я особисто контролюватиму, щоб винні понесли найрадикальніше покарання. Моральність і духовність, яку обіцяли члени помаранчевої команди принижена, спаплюжена і дискредитована. І, на жаль, все це відбувається під найвищим прикриттям", - зазначила Тимошенко.

"Якщо хтось вважає, що прихід на найвищі посади – це можливість перейняти корупційну естафету і доїти державу – то я не відношусь до цих людей. Кожен крок мною буде контролюватися і жорстко каратися", - додала вона.

Тимошенко повідомила, що "КРУ перевірятиме кожне міністерство і кожного чиновника по 2008 року, і висновки будуть робитися чітко і жорстко".

Під час звіту голови Контрольно-ревізійного управління Миколи Сивульського з перевірки діяльності Міноборони в 2008 році на засіданні уряду між прем'єр-міністром Юлією Тимошенко та міністром оборони Юрієм Єхануровим виникла словесна публічна "перепалка", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Сивульський у своєму звіті заявив, що Міноборони перешкоджало діям КРУ під час проведення перевірки. При цьому Єхануров, перебивши виступ розділу КРУ, звернувся до Тимошенко.

"Я хочу сказати, що... почали вимагати всі документи, які є в Міністерстві оборони...я Вас (Тимошенко - ред.) дуже прошу, я розумію Ваші емоції і те, що ЗМІ тут, Вам необхідно все це подати. Але, будь ласка, стримаєтеся, хай він (Сивульський - ред.) про все доповість, і потім ламатимуть і далі цю комедію", - заявив глава Міноборони.

"Ламати комедію будете Ви, коли перед силовими структурами звітуватимете!", - відповіла прем'єр, ударивши кулаком по столу.

Крім того, Тимошенко попросила Еханурова "підбирати слова на засіданні уряду".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1858 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ