Ср, 2024-04-24, 18:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2009 » Травень » 27 » КНДР розірвала перемир'я 1953 року, яке поклало край Корейській війні
09:07
КНДР розірвала перемир'я 1953 року, яке поклало край Корейській війні
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Влада Північної Кореї заявила в середу, 27 травня, що більше не вважає себе зв'язаними умовам перемир'я 1953 року, яке поклало кінекь Корейській війні. Крім того Пхеньян пообіцяв у разі потреби дати військову відсіч своїм супротивникам - Південній Кореї і державам, які підтримують її, пише Корреспондент.net з посиланням на Agence France-presse.

В офіційній заяві, оприлюдненій північнокорейською стороною також наголошується, що КНДР більше не може гарантувати безпеку судноплавства біля свого західного узбережжя. "Будь-яка ворожа дія проти республіки, зокрема затримання і обшук північнокорейських суден натрапить на озброєну відсіч", - сказано в документі, повідомляє  NEWSru.ua

Демарш Пхеньяну став відповіддю на рішення Сеула приєднатися до програми по боротьбі з розповсюдженням ОМУ, так званій Ініціативі з безпеки в боротьбі з розповсюдженням ОМУ (Proliferation Security Initiative - PSI). Програма, ініційована США, ставить собі за головну мету запобігання і припинення незаконного обороту матеріалів, які використовуються для створення зброї масового ураження.

А вчора, у вівторок, КНДР запустила в акваторію Японського моря ще одну ракету малої дальності - третю за добу. Про це повідомив представник адміністрації президента Південної Кореї.

Декількома годинами раніше Пхеньян випробував 2 аналогічних ракети "земля-повітря" з радіусом дії близько 160 кілометрів.

Крім того, в Йонбені відновило роботу підприємства з вироблення збройового плутонію. Цю інформацію опублікувала сьогодні одна з найбільших сеулських газет з посиланням на дані американської космічної розвідки.

"Є різні ознаки того, що потужності по переробці в Йонбені відновили свою діяльність. Зокрема, з труби над об'єктом з'явилася пара", - зазначає видання.

За оцінками експертів, на даний момент Пхеньян може мати до шести ядерних боєприпасів з плутонієвими зарядами.

Як відомо, вчора КНДР провела друге підземне ядерне випробування. За оцінками російських військових, потужність ядерного заряду становила від 10 до 20 кілотонн у тротиловому еквіваленті. Крім того, за деякими даними, Північна Корея також у понеділок провела випробувальний пуск зенітної ракети "земля-повітря" з радіусом дії близько 80 кілометрів. Після чого в небо злетіли ще дві ракети. В середу було запущено три ракети.

Перше підземне випробування ядерного пристрою КНДР провела 9 жовтня 2006 року. Після цього Рада безпеки ООН схвалила резолюцію, яка обмежує постачання Пхеньяну продукції і технологій, які можуть бути використані у військових цілях, зокрема, для збагачення урану. Північна Корея зі свого боку обіцяла відмовитися від ядерних озброєнь, як тільки перестане відчувати загрозу з боку США. В Пхеньяні заявляють, що нинішній ядерний вибух був набагато потужнішим порівняно з попереднім.

Про відновлення своєї ядерної програми і вихід із шестисторонніх переговорів про денуклеаризацію Корейського півострова КНДР заявила 14 квітня цього року. Пхеньян також пообіцяв провести випробування ядерної зброї і міжконтинентальної балістичної ракети "в цілях самооборони" і вислав з країни інспекторів МАГАТЕ.

Заява Пхеньяну прозвучала у відповідь на рішення РБ ООН, яка засудила запуск північнокорейської ракети із супутником. У переговорах, які велися з 2003 року, брали участь Росія, США, Китай, КНДР, Республіка Корея і Японія.

У результаті, бпонад 40 країн засудили поведінку Пхеньяну. Проти такої поведінки КНДР виступили і світові організації - РБ ООН закликала Корею дотримуватися резолюції РБ ООН. Засудили дії КНДР і в Україні.

Дипломатичне джерело в ООН після закінчення першого раунду консультацій делегацій "п'ятірки" постійних членів РБ (РФ, США, КНР, Великобританія, Франція), а також Японії і Південної Кореї повідомив, що резолюція Ради безпеки ООН у зв'язку з проведенням ядерних випробувань КНДР носитиме характер санкції.

Тим часом, офіційно представники країн-членів Ради безпеки досі уникають вживання слова "санкції" стосовно резолюції, робота над якою почалася у штаб-квартирі ООН.

Зустріч постійних представників "п'ятірки", а також Японії і Південної Кореї тривала понад півтори години за закритими дверима.

Постпред США при ООН С'юзан Райс, виступаючи перед журналістами після закінчення консультацій, заявила, що переговори щодо змісту резолюції "займуть якийсь час", але при цьому завірила, що учасники консультацій "розділяють загальні цілі" і вважають, що "дії Північної Кореї вимагають серйозної роботи".

Також Райс повідомила, що дипломати "провели перші дискусії щодо елементів резолюції". Це означає, що делегація Японії, яка виступає як ініціатор ухвалення резолюції Радбезу, поки не підготувала текст проекту, а лише запропонувала "п'ятірці" тези, на основі яких складатиметься резолюція.

Постпред США назвала ці переговори "серйозними і конкретними". Проте вона відхилилася від відповіді на питання про зміст подальших кроків Ради безпеки.

Тим часом, КНДР задоволена своїми діями. У Пхеньяні відбулися урочисті збори, присвячені ядерному випробуванню

Як повідомляє центральна газета республіки Нодон сінмун, на заході були присутні військовослужбовці Корейської народної армії і "представники різних верств населення столиці".

Виступаючи на мітингу, секретар ЦК Трудової партії Кореї Цой Тхе Бок підкреслив, що друге ядерне випробування в КНДР "є історичною подією, що ще раз продемонструвала всьому світу могутність Кореї".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1727 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ