Вт, 2024-04-23, 14:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2009 » Червень » 9 » За "весільні" номери - штраф
19:31
За "весільні" номери - штраф
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Якщо виявлять, що водій замаскував номерні знаки або вони в болоті, він сплатить 400 грн.

Аж 425 порушень під час операції "Номерний знак", що тривала з 14 по 25 травня, виявили працівники ДАІ в Тернопільській області.

На водіїв наклали 31 тис. грн штрафів. Більше 40 автомобілів доставили на арештмайданчик, повідомив заступник начальника обласної ДАІ Михайло Левицький (45р). Як виявили правоохоронці, водії нині вдаються до різноманітних методів, аби замаскувати свої номерні знаки від "Візира". Однак ДАІ цих способів не розголошує, мовляв, інші можуть скористатися недобрим прикладом. Які покарання чекають на "махінаторів", які результати дало застосування "Візирів", розповіло під час прес-конференції 29 травня керівництво обласної ДАІ.

Заклеювали білою ізострічкою

Щоб обдурити "Візир", водії йдуть на все, аби тільки якось приховати номерні знаки, навіть заклеюють їх.

- Приміром, були випадки, що водії заливали знаки мастилом. Коли машина проїздила по пилюці, знак ставав геть чорним, - пригадує пан Левицький. - В іншому випадку водії вирішили замаскували серію автомобіля. Наприклад, букви "ВО" додумалися заклеювати білою ізострічкою. Згодом на цьому місці клеїли напис "ВС". Таке переважно роблять, коли їдуть в інших регіон. Потім працівникам ДАІ важко за базою з'ясувати, кому авто належить.

Втім, подібні порушення не залишаються поза увагою правоохоронців, тож порушники отримують покарання, додає пан Левицький. По-перше, штраф - 400 грн, по-друге, автомобіль "даішники" забирають на арештмайданчик.

Номер має прочитуватися

Щоб забрати "арештовану" машину власник мусить заплатити. Причому доба перебування авто "під замком" обходиться водієві, за словами пана Левицького, у 10 грн.

- Номерні знаки повинні бути чистими, не заляпаними брудною водою чи болотом, - додає тимчасово в. о. заступника начальника обласної ДАІ Володимир Погрібний (40 р). - Номер має бути таким, щоб його можна було розрізнити на відстані 20 м. Цього вимагають державні стандарти. Якщо знак не прочитується з якихось причин, інспектор вживає відповідних заходів.

Випадків нанесення на номерні знаки засобів, що блокують фотозйомку "Візиром" у нашій області інспектори ще не фіксували. Такі засоби надто дорогі та й штраф за їхнє застосування - немалий. Тому цим зловживати водії не наважуються, адже їм це надто невигідно, припускають працівники ДАІ. Зрештою, інспектори нагадують, що краще не порушувати правил узагалі.

До речі, за словами "даішників", заклеєні іншою табличною номерні знаки, навіть під час урочистості, - також порушення.

- У нас  дуже популярно чіпляти написи "Весілля", "Наречений", "Наречена" чи "П'яні гості", - каже Володимир Погрібний. - Однак це - порушення. Думаю, в такому випадку весільних атрибутів і квітів на авто - цілком достатньо. Знаки повинні бути чітко помітними. Ми людей розуміємо, однак і таких порушників штрафуємо.

Фотошопу ніхто не робить

Водії нарікають на "Візир", проте, як кажуть у ДАІ, цей прилад досить ефективний. Та й високі штрафи дали своє, про це свідчить статистика аварій.

- Дані такі: 24 збережених життя за чотири місяці. Ці люди нині ходять на роботу, а не лежать на лікарняних ліжках, - каже Володимир Погрібний. -Важаю, що питання, чи треба зменшувати штрафи - взагалі зараз не є предметом для обговорення. 

Розмови про фальсифікації результатів, зафіксованих "Візиром", - безпідставні, вважає пан Погрібний.

- ДАІ не має підрозділу, який сидів би і займався фотошопом, - переконує він. - Нині модно писати, мовляв, "Візир" - це не прилад, а щось незрозуміле, а "намалювати" можна все, що хочеш. У нас на добу - 200 порушень, зафіксованих на фото та відеозйомку. Якщо порахувати, на обробку кожного фото треба хоча б шість хвилин. Тоді треба 20 годин на добу працювати. Жодне підприємство на таке не погодиться.

Інспектор, який фіксує відеозйомку, не зацікавлений, щоб саме те чи інше авто спіймали. Їде машина, перевищує швидкість і прилад автоматично фіксує порушення. Це не домальовують потім, переконує чоловік.

- Згодом із відеоролика "витягують" фото і надсилають порушнику, - пояснює процедуру правоохоронець. 

 "Подарунок" у конверті

Аби показати, як працює "Візир", працівники ДАІ везуть 29 травня кореспондентів на ділянку дороги на виїзді із Тернополя до Підволочиська.

Інспектор ДПС там проводить приховане спостереження приладом. Власне, така форма спостереження за порушниками дозволена законом. "Жигулі" без символіки ДАІ, лише із синіми міліцейськими номерами стоять на обочині. Інспектор працює із "Візиром", не виходячи з авто.

- На цій ділянці дороги - обмеження швидкості до 60 км/год., - пояснює старший інспектор обласної ДАІ Микола Лецкалюк (43 р) - Якщо водій перевищить швидкість більше як на 21 км/год., він є порушником. Адже швидкість 81 км/год. уже зафіксує радар.

Інспектор показує на приладі фото однієї із останніх машин-порушників. Водій "Міцубісі" їхав зі швидкістю 85 км/год.

- За сьогодні радар зафіксував 15 перевищень швидкості, , - каже інспектор ДПС Віталій Питулай, який проводить спостереження. - Загалом за добу зазвичай їх буває до 30-ти.

Поки ми спілкуємося з інспектором і робимо фото, радар "ловить" ще одного порушника. Водій "Фольксвагена" на наших очах проїхав повз машину ДАІ зі швидкістю 92 км/год. Автомобіля не зупинили, "подарунок" у конверті, як зауважує пан Лецкалюк, водій отримає поштою.

- Погляньте навіть не дивляться, що інспектор стоїть край дороги та стільки журналістів із фотоапаратами, -- посміхається Микола Лецкалюк.

До речі, у місцях, де ведуть фото- та відеозйомку, незабаром будуть встановлювати попереджувальні таблички. Як розповіли в обласній ДАІ, такі знаки з'являться на всіх дорогах державного значення. Таку ініціативу висунуло керівництво департаменту ДАІ. Всі таблички виготовлять за однаковим взірцем.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1987 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ