Чт, 2024-03-28, 20:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2009 » Червень » 11 » Ринат Ахметов залишається найбагатшою людиною в СНД
21:07
Ринат Ахметов залишається найбагатшою людиною в СНД
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Як і минулого року, лідером у списку 50 найбагатших українців став бізнесмен Ринат Ахметов, пише "Корреспондент".

У 2009 році найзаможніші українці не просто дізналися, а й відчули, що означає вислів "рік йде за п'ять років", зазначає видання.

Четвертий рейтинг 50 найбагатших українців показав, що статки великих промисловців і підприємців у 2009 році значно зменшились порівняно з 2006-м, з якого видання веде історію оцінки активів в Україні.

Таким чином, багато мільйонерів і мільярдери в Україні за декілька місяців цього року відкотилися як мінімум на 4-5 років назад. А деякі - на значно більший період.

Лідером падіння в 2009-му став Роман Лунін, власник мережі "Велика Кишеня". Всього за один рік його статки погіршилися - капітал скоротився в 11 разів.

В цілому ж, кількість українських мільярдерів через кризу за рік скоротилася з 24 мільярдерів в торішньому рейтингу, до 4 мільярдерів в цьогорічному рейтингу.

Це, традиційно, донецький бізнесмен Рінат Ахметов (9,6 млрд дол), його дніпропетровський колега Ігор Коломойський (2,3 млрд дол) і два інших вихідця з Дніпропетровська - Віктор Пінчук (2,2 млрд дол) і Геннадій Боголюбов (1,7 млрд дол).

П'яте місце в списку зайняв Костянтин Жеваго (919 млн дол), шосте-восьме місця ділять Сергій Тарута, Віталій Гайдук і Олег Мкртян (всі по 753 млн дол). На дев'ятій позиції розташувався Олександр Ярославський (620 млн дол), а замикає десятку Володимир Бойко (606 млн дол).

За даними видання, 9,6 млрд дол (мінус 21,5 млрд в порівнянні з 2008 роком) - вартість активів Ахметова. Така цифра дозволяє йому очолити список і російських мільярдерів. А другий в українському рейтингу, Ігор Коломойський, претендує лише на 19-те місце в рейтингу російських капіталістів.

Як зазначає видання, сумарна вартість активів 50 найбагатших українців рекордно обвалилася на 83,9 млрд дол. Цієї суми цілком вистачило б, щоб погасити всі корпоративні борги українських компаній. Загалом гаманець цієї "золотої півсотні" важить 28,9 млрд, що перевищує річний бюджет країни.

Уперше в рейтинг видання 50 найбагатших українців потрапила жінка. Це Філя Жебровська, співвласниця фармацевтичної компанії "Фармак". У нинішньому Топ-50 багатіїв чотири рядки зайняли новачки. Це Іван Гута, Володимир Загорій, Жебровська, а також Данило і Михайло Корілкевичі.

Незважаючи на те, що активи Ахметова подешевшали на 70%, він як і раніше залишився найбагатшою людиною на території колишнього СРСР. Статок його найближчого переслідувача росіянина, Михайла Прохорова, оцінюється в суму на 100 млн дол менше.

Найбільше цього року постраждали ті, хто працює в банківській сфері. Список топ-50 залишили шість банкірів. З десяти банкірів залишилися всього четверо, та і ті загалом втратили в активах 79%. Минулого року українські фінустанови в середньому дорожчали на 50-60%. Для порівняння, польський або чеський банк набирав у рік до 20% додаткової ваги.

За даними видання, банкірів у списку потіснили представники аграрного сектора і харчової промисловості. Тепер у рейтингу 14 осіб, так чи інакше пов'язаних з сільським господарством або виробництвом продуктів харчування.

"Загалом крах українських промисловців і підприємців закономірний. Адже своїм вибуховим зростанням напередодні кризи вони були зобов'язані напливу кредитів із заходу і сприятливим цінам на метали. Активи бізнесменів в країнах, які дотримуються стратегії поступового, але стійкого зростання, постраждали набагато менше", - заявив головний редактор журналу Віталій Сич.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1912 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ