Ср, 2024-04-24, 03:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2009 » Червень » 22 » The Weekly Standard. Росія не міняється
22:21
The Weekly Standard. Росія не міняється
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

При Медведєві політика російської сторони не змінилася, запевняє оглядач The Weekly Standard Кеті Янг. Вона вважає майбутній візит Обами до Росії таким же епохальним, як і його промова в Каїрі, але услід за критиками побоюється, що шанси на "перезавантаження" перебільшені і примиренська позиція американського президента лише заохочуватиме погану поведінку Москви.

На думку автора, зовнішньополітична риторика Медведєва не менш агресивна, ніж вислови Путіна. "Отже, хай там як, а перезавантаження повинне ґрунтуватися на змінах американського курсу", - вважає Янг.

Думка деяких американських експертів і політиків, що головною причиною охолодження російсько-американських відносин була гордовитість Вашингтона і Обамі слід принести за неї вибачення, автор вважає вельми тенденційним: наприклад, твердження, що Захід обіцяв Горбачову не розширювати НАТО, за її словами, найімовірніше, політичний міф.

На погляд автора, поведінка Кремля при Путині і Медведєві пояснюється двома мотивами: досадою на втрату статусу наддержави й інстинктом самозбереження: "Хунта кумів-капіталістів, яка зараз править і володіє Росією, побоюється, що демократичні перетворення будуть небезпечні для її влади".

Нині значні зміни в американо-російських відносинах малоймовірні, вважає видання. Оскільки дія економічної кризи ослабла, Росія відійшла від ідей співпраці і, наприклад, недавно відкинула плани загальної ПРО, якщо вони передбачають розміщення елементів у Польщі і Чехії.

Тим часом надії на те, що Росія допоможе вирішити іранське ядерне питання, автор вважає марними: "Часткова дружба Росії з Іраном останніми роками тримається переважно на загальній ворожнечі зі США, і якби Росія, настроївшись на доброзичливе ставлення до США, спробувала натиснути на Іран, це навряд чи було б дієво".

На погляд оглядача, політика нинішньої російської "тандемократії" дуже непрозора, щоб Обамі вдалося заохотити лібералізацію. "Деякі російські аналітики вважають, що президент і прем'єр у Росії зараз частково обмежують владу один одного, замінюючи нормальну демократичну систему заборон і противаг, але чіткого суперництва між антизахідним традиціоналістом і прозахідним реформатором, де США могли б підтримати "хорошого героя", немає", - пише автор.

Зі свого боку, Андрій Піонтковський з Hudson Institute застерігає, що цього літа Москва готує другу війну в Грузії. В зв'язку із цим Янг радить Обамі підкреслити, що США виступають за суверенітет Грузії й України, хоча прийом цих країн у НАТО зараз виключений зважаючи на їхні внутрішні проблеми.

За матеріалами InoPressa.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 9298 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ