Пт, 2024-04-19, 16:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2009 » Червень » 30 » Перевірити легальність мобілки зараз неможливо – а вже скоро їх почнуть відключати
22:00
Перевірити легальність мобілки зараз неможливо – а вже скоро їх почнуть відключати
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

З завтрашнього дня реалізація мобільних телефонів, коди IMEI яких відсутні в узагальненій базі УГЦР, заборонена, повідомили в Центрі радіочастот.


У разі відсутності коду IMEI мобільного телефону, що купується, в узагальненій базі, там радять у жодному випадку не купувати такий телефон. «Покупець може дізнатися про наявність коду IMEI мобільного телефону, що купується, в узагальненій базі через Інтернет, звернувшись на сайт УДЦР й за допомогою SMS», - кажуть в Центрі.

Дізнатися свій код IMEI можна, якщо набрати на телефоні *решітка06решітка. Далі теоретично на сайті УГЦР можна перевірити, чи занесено ваш телефон у базу. Треба зазначити, що переписувати код IMEI з телефону треба швидко, адже він майже одразу зникає, а цифр там немало. До того ж перевірити його ще неможливо(!).

Тут же УГЦР повідомляє: «Доводимо до відома, що перевіряти наявність кодів ІМЕІ власного мобільного терміналу, яким ви вже користуєтеся, в базі даних немає жодного сенсу. Вони поки що не внесені до бази даних».

Перевірку кодів ІМЕІ такого терміналу можна буде здійснювати тільки після 30 вересня. Ці коди будуть внесені до узагальненої бази даних за поданням операторів до 30 серпня 2009 року без вашої участі, зазначають в УГЦР.

Якщо покупець все ж таки придбає телефон, код ІМЕІ якого відсутній в узагальненій базі даних, оператор мобільного зв’язку, у разі першої спроби підключення такого телефону до мережі після 30 липня, надішле абоненту SMS-повідомлення з попередженням про відключення цього мобільного телефону від мережі через три місяці.

Під час підключення цього апарату його код ІМЕІ заноситься до так званого «сірого списку», який ведеться в базі даних. Тимчасове відключення з повторним підключенням терміналу до мережі цього або іншого оператора вам не допоможе – лічильник вже включено.

Протягом трьох місяців абонент теоретично (за наявності законних підстав, кажуть в Центрі) може подати до УДЦР документи на внесення цього телефону до «білого списку» бази даних, або через три місяці цей телефон буде внесено до «чорного списку» і його подальше використання стане неможливим. Яких «законних підстав», і хто визначить іх як законні, незрозуміло.

Тобто виходить так: купити сірий телефон ви все ще (як припускає Центр радіочастот) можете. Повідомлення про можливе відключення вам надійде в кінці червня. Але перевірити його легальність можна тільки після 30 вересня. Зараз на сайті УДЦР навіть є програмка перевірки - тільки що куплені телефони вона, по ідеї, перевірити може. Але не старі. Ми намагалися перевірити код IMEI ще до того, як натрапили на повідомлення про 30 вересня, тому зараз трохи розгубилися, намагаючись знайти логіку в діях Центру радіочастот. 

Загалом виникло логічне запитання - якщо все якийсь старий телефон підключити забудуть або, скажімо, новий виявиться нелегальним (адже таку можливість припустити можна), то у власника трубки можуть виникнути проблеми. Однак є надія, що в цьому випадку допоможуть ті ж оператори мобільного зв'язку, та і за допомогою в сам Центр радіочастот можна спробувати звернутися.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 2074 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ