Пт, 2024-04-19, 14:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 1 » Генпрокуратура просить ВР дати згоду на затримання нардепа Лозинського
21:43
Генпрокуратура просить ВР дати згоду на затримання нардепа Лозинського
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Генеральний прокурор України Олександр Медведько направив у Верховну Раду представлення для дачі згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і взяття під варту народного депутата України Віктора Лозинського (БЮТ). Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури в середу.

Раніше Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу в частині 2. ст.121 (спричинення умисних тяжких тілесних ушкоджень) Карного кодексу України стосовно народного депутата Лозинського.

Дана кримінальна справа порушена в рамках розслідування справи за фактом спричинення тяжких тілесних ушкоджень громадянинові Валерію Олейнику, які стали причиною його смерті.

Як відомо, 16 червня в Голованівському районі Кіровоградської області стався інцидент за участю народного депутата (БЮТ) Лозинського, прокурора Голованівського району Євгена Горбенка, начальника райвідділу міліції Михайла Ковальського і Олійника із застосуванням вогнепальної і холодної зброї, внаслідок чого загинув 55-річний Олійник.

Як повідомлялося, Олійник був знайдений мертвим у полі. "Смерть настала внаслідок нападу з метою вбивства або нанесення пошкоджень", - написано в висновку, який видало бюро судмедекспертизи.

Раніше офіційно заявлялося, що постраждалий помер у лікарні через дві години після шпиталізації. У самій же лікарні неофіційно журналістам підтвердили, що до них доправили труп.

Також в довідці вказана причина смерті - "гостра втрата крові, викликана численними вогнепальними пораненнями нижніх кінцівок".

На тілі Олійника були виявлені дев'ять вогнепальних поранень, а також декілька переломів.

Генеральна прокуратура затримала колишнього прокурора Голованівського району Кіровоградської області і колишнього начальника Голованівського райвідділу міліції за підозрою в спричиненні тілесних ушкоджень Олійнику.

Вчора Ющенко звільнив Василя Моцного з посади голови Кіровоградської обласної державної адміністрації і Михайла Крижанівського з посади голови Голованівськой районній державній адміністрації Кіровоградської області.

Тим часом секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова закликає народних депутатів відмовитися від недоторканності взагалі для подолання політичної корупції і встановлення верховенства права в державі. Про це сказано у її відкритому листі до політичних сил та їхніх лідерів, до громадських рухів і виборців.

"Депутатська недоторканність в українських реаліях стала своєрідною дорогою ліцензією на вседозволеність і перетворила парламент на відмежовану від закону неприступну цитадель. Саме одіозний і неосяжний депутатський імунітет провокує прихід до Верховної Ради не професійних законодавців, а часто людей, які мають конфлікти із законом", - вважає Богатирьова.

Вона переконана, що жорстоке вбивство Олійника на Кіровоградщині не залишає права замовчати реформу статусу народного депутата або вкотре її заговорити. "Впевнена, що суспільство цього вже не потерпить. Політичні сили, які його не почують, - приречені", - сказано у листі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1765 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ