Сб, 2024-04-20, 01:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 7 » Ющенко заявив, що вибори 2010 важливіші, ніж 2004
20:29
Ющенко заявив, що вибори 2010 важливіші, ніж 2004
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Ющенко вважає, що вибори 2010 року важливіші, ніж ті, які відбулися у 2004 році. Про це він заявив в інтерв'ю Die Presse з нагоди державного візиту до України Федерального президента Австрії Гайнца Фішера, повідомляє прес-служба президента України.

"Вибори 2010 року є важливішими, ніж ті, що відбулись під час революції 2004 року. Тоді панувала ясність у розмежуванні двох систем оцінок. Ми боролися не за перемогу, а за чесні вибори і повагу до закону. Сьогодні ми бачимо, що корпоративні інтереси Тимошенко і Віктора Януковича (лідера опозиції) можуть домінувати на виборах. Жоден із них не думає, куди ітиме Україна з такими цінностями. Замість того, вони зосередились на змінах до Конституції, які є загрозою здобуткам демократії", - заявив президент.

Зазначимо, що питання зміни Конституції на даний момент є ключовим. При цьому, окрім "регіоналів" і "бютівців", які під час червневої спроби створити широку коаліцію готували свій варіант проекту Основного закону, президент також наполягає на "перешиванні" Конституції. Щоправда, його бачення змін Основного Закону не збігається з баченням інших політиків.

На питання, чи зріс вплив Росії на вибори в Україні, Ющенко відповів: "З одного боку - ні. З іншого - в Україні з'явилась група політиків, які вимагають впливу. А саме через власні зв'язки, в той час, коли у 2004 році канал зв'язку вів у Москву через керівництво держави".

На зауваження, що дух Помаранчевої революції було втрачено, що колишніх фальсифікаторів виборів не покарали і не викорінено стару номенклатуру, президент сказав: "Що стосується міліції, прокуратури і так далі, то проблема 2005 року приблизно така ж, як і 2009. Діяльність прокуратури закінчується у парламенті. У парламенті ви можете знайти людей з трьома, з п'ятьма колишніми судимостями.

Помаранчеві сили мали півтора року часу для підготовки до ефективної моделі. Я у той час (через отруєння) був змушений перенести 26 операцій. Підтримки "помаранчевих" сил, на які я в той час розраховував найбільше, не було", - зазначив Ющенко.

Також на запитання, чи пройшла Україна найнижчу позначку фінансової кризи, президент України відповів: "Проблему торгового і платіжного балансу легко подолати за допомогою грошей МВФ. Але велика небезпека захована у дефіциті бюджету, що є значно більшим, ніж говориться офіційно.

Найгірше, що немає уявлення про справжній дефіцит. А також, що Уряд ще не почав рекапіталізацію банківської системи. Ресурси для цього є. Чого немає, це оцінки ключових макроекономічних процесів і розуміння, що є наслідком, а що - причиною. Якщо рекапіталізація не буде проведена у липні, то домашнє завдання для кредитної програми МВФ можна вважати невиконаним".

Тим часом, Ющенко знову висловив незадоволеність тим, що рішення уряду схвалюються не колегіально, а тільки прем'єром.

На запитання щодо протистояння з прем'єром, Ющенко зазначив, що "з одного боку, це пов'язано з Конституцією. З іншого - з урядом, оскільки він вже давно не є колегіальним інститутом, а зменшився до одного соліста".

"Але понад усе нас розділяє ідеологічна дивергенція, - пояснив Ющенко. - Є колізія двох концепцій: з одного боку - ринкова економіка, з іншого - популістська політика Тимошенко, запізнілі реформи і адміністративне управління. Також глибока економічна криза є не тільки наслідком глобальної кризи, а відсутність ринкової політики в ключових секторах", - зауважив президент.

Ющенко поскаржився, що "курс економіки будується на ілюзіях". "Тоді як Міжнародний валютний фонд прогнозує мінус 8% на цей рік, уряд говорить про зростання економіки на 0,4%. Сотні бюджетних програм не може бути проведено. Минулого року за один місяць уряд підвищив соціальні витрати на 73%. В кінці ми мали інфляцію у розмірі 23% - найвищу в Європі, на яку відповіли регулюванням цін. Є десятки таких рішень. У 2008 році Freedom House вперше за 18 років назвав нас репресивною економікою", - зазначив президент.

Відповідаючи на запитання, чи вважає він, що програма "Східне партнерство", яку Євросоюз почав у травні, є якісно новим кроком, Ющенко відповів: "Це є хорошою платформою. Але коли я думаю про відносини з ЄС, у мене серце кров'ю обливається. Через економічну кризу Європа може втратити в економічних чи політичних якостях. Європі не вистачає стратегічних рішень. Вона повинна думати про те, чи хоче вона посилити свою геополітичну вагу. Я вважаю, що Європа була би політично ефективнішою, якби розширила свою стабілізаційну політику і європейські принципи на всю Східну Європу".

Відповідаючи на уточнювальне питання, чи мається на увазі схвалення нових членів, Ющенко сказав, що "Україна з її з її 46-мільйонним населенням є сьогодні хорошим тестом для європейської політики. Питання, куди сьогодні прямує Україна, є питанням для Європи. Якщо ми не керуватимемось спільними принципами, настане хаос. І так само, якщо Україна рухатиметься назад до Радянського Союзу, чого багато хто хоче. Але я цього не хочу. Як європеєць, я переконаний, що наше місце завжди було у Європі і за останні 4 роки ми досягли того, що за 17 років до цього було неможливим.

Проте, багато хто у Європі бачить це не як рівне партнерство, а як вулицю з одностороннім рухом. Питання зовсім не в тому, коли ми станемо членом ЄС. Якщо говорити про те, як каспійська нафта найкоротшим і найдешевшим шляхом потрапить до Європи, власне, через Україну. Якби не було політиків, нафтопровід вже би давно працював", - зазначив глава держави.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1674 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ