Пт, 2024-04-26, 01:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 10 » Литвин пропонує провести дострокові парламентські та президентські вибори
19:10
Литвин пропонує провести дострокові парламентські та президентські вибори
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував Президентові Віктору Ющенку, прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко, лідерові Партії регіонів Віктору Януковичу і головам парламентських фракцій провести спеціальне засідання ВР для ухвалення рішення про вихід з парламентської кризи через дострокові парламентські і президентські вибори. Про це повідомляє прес-служба ВР з посиланням на лист В.Литвина.

"Негайно провести спеціальне засідання парламенту і публічно дати оцінку тому, що і чому відбувається в державі, визначитися, чи є хоч найменша вірогідність забезпечити скоординовану роботу інститутів публічної влади, приймати необхідні і адекватні ситуації рішення", - цитує лист В.Литвина прес-служба.

"Якщо в результаті політичних або особистих причин це вже є остаточно неможливим, про це необхідно також публічно сказати і в той же час привселюдно ухвалити загальне політичне рішення про одночасне проведення в найбільш стислі терміни дострокових виборів у Верховну Раду України і Президента України. Це буде принаймні чесне визнання всіма ключовими політичними гравцями свого банкрутства і неспроможності виконувати зобов'язання перед народом. Під це відверто політичне рішення слід негайно підвести максимально можливу правову основу. В першу чергу йде мова про закони про вибори Президента України, а також про вибори народних депутатів України. Останній повинен забезпечити зв'язок з виборцями, маючи на увазі вибори за відкритими списками, з голосуванням за кандидатів від партій у виборчих округах. Лише на такій основі можна сподіватися на радикальне перезавантаження влади як неодмінну передумову оздоровлення країни", - говориться в листі В.Литвина Президенту, прем"єрові та лідерам парламентських фракцій.

На думку В.Литвина, спецзасідання ВР не слід відкладати пізніше ніж на майбутній тиждень.

Спікер також висловив думку, що блокування Партією регіонів трибуни парламенту є спробою довести парламент до дострокових виборів. "Є спроба довести ситуацію до банкрутства, остаточно дискредитувати найвищий законодавчий орган держави і, як висновок, поставити і реалізувати питання в політичній площині як політичну доцільність проведення виборів", - відзначив він.

Разом з тим В.Литвин припустив, що при нинішній політичній ситуації чергові президентські вибори можуть не відбутися. "Цілком очевидно, що сьогодні є побоювання, що президентські вибори можуть взагалі не відбутися. А якщо відбудуться - те перспективи не такі обнадійливі, як про це зараз говорять", - сказав голова ВР.

Ідея В.Литвина може знайти підтримку у Партії регіонів, лідер якої Віктор Янукович раніше неодноразово заявляв про необхідність проведення одночасних дострокових виборів парламента та Президента.

У свою чергу прем'єр-міністр Юлія Тимошенко раніше заявляла про те, що Верховна Рада VI скликання повинна працювати до 2012 року. При цьому глава уряду висловлювала думку, що після чергових президентських виборів в парламенті буде створена нова ефективна коаліція.

Нагадаємо, Верховна Рада з початку поточного тижня не провела жодного результативного засідання через блокаду парламентської трибуни представниками Партії регіонів, які вимагають прийняття закону про підвищення соціальних стандартів. Крім того "регіонали" вимагають відправити у відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і міністра освіти та науки Івана Вакарчука.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1467 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ