Пт, 2024-04-19, 10:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 14 » В Севастополі на візит Патріарха Кирила не пошкодували 800 тис грн з резервного фонду
22:08
В Севастополі на візит Патріарха Кирила не пошкодували 800 тис грн з резервного фонду
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Севастопольська міськрада ухвалила рішення щодо виділення 811 тис грн з резервного фонду міського бюджету на витрати, пов`язані з перебуванням 2 серпня в Севастополі глави Російської православної церкви Кирила.

Представник міської державної адміністрації на сьогоднішньому пленарному засіданні сесії пояснив депутатам, що кошти планується використовувати, зокрема, на транспортне забезпечення, радіо- і телевізійну трансляцію візиту Патріарха Московського і Всієї Русі, сообшает УНИАН.

Голова міськради Валерій Саратов на прес-конференції в перерві сесійного засідання повідомив журналістів: "Виділяємо гроші, депутати тут одностайні". За його словами, "треба віддати належне, підприємства допомагають безпосередньо церкві. І ми знайшли можливість виділити гроші, з резервного фонду. Виходили з того, що це така виняткова подія, що її треба підтримати".

Голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин під час засідання оргкомітету з підготовки візиту до Севастополя Патріарха Московського і Всієї Русі Кирила, що відбувся на території Національного заповідника "Херсонес Таврійський", повідомив, що основними заходами 2 серпня за участю патріарха, як планується, будуть літургія і освячення каменя майбутнього православного Центру, які пройдуть поблизу Свято-Володимирського собору в Херсонесі.

Передбачається, що у внутрішньому дворі храму розмістяться до 1,5 тис. прихожан. Десятки тисяч віруючих перебуватимуть на території Херсонеса. Для того, щоб кожний зміг побачити трансляцію богослужіння, на території заповідника буде встановлено три величезних світлодіодних екрани. Вхід на територію Херсонеса буде вільним, перепустки передбачаються тільки на територію Свято-Володимирського собору. Богослужіння почнеться о 8-й годині ранку.

Тим часом в Українській православній церкві Московського Патріархату (УПЦ МП) закликали депутатів утриматися від проявів нетерпимості з приводу майбутнього візиту Патріарха Кирила в Україну.

"Прошу вас, поважані народні депутати України, закликати всіх, хто вас підтримує, хто розділяє ваші політичні погляди, хто належить до ваших партій і блоків, не допускати провокацій, утриматися від проявів екстремізму і нетерпимості", - мовиться в зверненні архієпископа Львівського і Галицького Августина до законодавців, текст якого опублікований на офіційному сайті УПЦ МП.

Архієпископ Августин відзначив, що не закликає політичні сили "раптом полюбити Патріарха Кирила", а просить їх "віднестися до візиту Патріарха виходячи не з власних політичних симпатій і антипатій або свого суб'єктивного розуміння церковної ситуації в Україні, а тільки з одного прагнення - не ганьбити Україну і її народ".

"Мені б дуже не хотілося, щоб на репутацію України негативно вплинули слова і вчинки, які у зв'язку з перебуванням Патріарха Кирила в Україні дали б привід думати про нас як про людей, які нездібні дотримуватися елементарної пристойності і проявляти гостинність. Адже тоді пляма буде не на політиках-екстремістах, а на всьому українському народі!" - підкреслюється в зверненні.

Архієпископ Августин визнав, що "далеко не всім народним депутатам і політикам до душі" візит в країну настоятеля Російської церкви, проте він підкреслив, що дана позиція "повинна залишатися саме політичною позицією, "а не трансформуватися в провокації, політичне хамство".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1861 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ