Вт, 2024-04-23, 16:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 21 » Кабмін доручив "Нафтогазу" з 1 жовтня підвищити вартість газу для населення
20:34
Кабмін доручив "Нафтогазу" з 1 жовтня підвищити вартість газу для населення
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів України рекомендував НАК "Нафтогаз України", Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ), Мінпаливенерго, Мінекономіки і Мінфіну в липні-вересні поточного року подати уряду рекомендації щодо перегляду цін на природний газ для населення з 1 жовтня 2009 року, передає УНІАН.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну (№795-р від 10 червня ц.р.) "Про затвердження плану заходів на 2009 рік зі стабілізації фінансового стану НАК "Нафтогаз України", опублікованому в газеті "Урядовий кур'єр" за 18 липня.

Згідно з документом, рекомендації стосуються приведення цін на газ для населення до економічно обґрунтованого рівня, який повинен включати у повному обсязі інвестиційну складову для нарощування власного видобутку газу.

Крім того, Кабмін доручив Мінпаливенерго, НКРЕ, Мінекономіки, Мінфіну, Мінпраці, МінЖКГ і "Нафтогазу України" розробити в липні-серпні і подати уряду план заходів з поступового переходу до економічно обґрунтованого рівня цін на природний газ для всіх категорій споживачів.

Разом із тим Мінпаливенерго, Мінекономіки, Мінфіну і "Нафтогазу України" доручено в липні-серпні ц.р. підготувати пропозиції із залучення "Нафтогазом України" запозичень під державні гарантії для реалізації інвестиційних проектів з облаштування Суботинського нафтового родовища на шельфі Чорного моря, розробки і облаштування Одеського і Безіменного газових родовищ, забезпечення завантаження ПСГ.

Уряд доручив Державній податковій адміністрації України (ДПАУ) і Міністерству фінансів надати протягом 2009 року "Нафтогазу України" і його дочірнім компаніям ("Укргазвидобування", "Укртрансгаз", "Газ України" і ДАТ "Чорноморнафтогаз") розстрочку у сплаті суми податкових зобов`язань, що виникають у 2009 році, строком до 60 місяців на умовах податкового кредиту.

Крім того, Кабмін доручив Мінпаливенерго, Мінекономіки, Мінфіну, ДПАУ і "Нафтогазу України" в липні-серпні т.г. підготувати і подати на розгляд уряду законопроекти про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" про списання "Нафтогазу України" і його дочірнім компаніям сум пені і штрафних санкцій, нарахованих контролюючими органами за порушення вимог податкового, митного і валютного законодавства.

Мінпаливенерго, Мінекономіки, Мінфіну, Фонду держмайна України і "Нафтогазу України" доручено в липні-серпні ц.р. підготувати і подати уряду проект акту про внесення змін до фінансових планів "Укргазвидобування" і "Укртрансгазу" на 2009 рік для поліпшення фінансового стану цих компаній. Зокрема, в проекті акту необхідно передбачити збільшення статутних капіталів цих двох компаній.

Крім того, уряд доручив Мінпаливенерго, Мінфіну і "Нафтогазу України" в липні-серпні ц.р. розробити акти, що стосуються встановлення для видобувних підприємств "Нафтогазу України" нульової ставки рентної плати за природний газ, видобутий в Україні, який реалізується уповноваженому Кабміном суб'єкту для формування ресурсу природного газу, і за газовий конденсат, що видобувається на території України.

Мінпаливенерго, Мінфіну і "Нафтогазу України" доручено в липні-серпні ц.р. розробити акти, що стосуються встановлення для газотранспортних підприємств НАКу нульової ставки рентної плати за транзитне транспортування природного газу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1705 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ