Пт, 2024-04-19, 00:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 21 » УАПЦ закликає вірян гостинно поставитися до Кирила, а його - подумати про створення помісної церкви
21:03
УАПЦ закликає вірян гостинно поставитися до Кирила, а його - подумати про створення помісної церкви
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Українська автокефальна православна церква закликає священство і вірян з розумінням і толерантністю поставитися до візиту до України патріарха Кирила. Про це говориться у заяві предстоятеля УАПЦ митрополита Мефодія, передає УНІАН.

"Будьмо гостинними! Утримаємося від яких-небудь дій, які зможуть порушити неміцний конфесійний мир в Україні", - закликає предстоятель УАПЦ і відзначає, що Українська автокефальна православна церква з належною пошаною ставиться до УПЦ "під омофором блаженнійшого митрополита Володимира".

"Ми поважаємо бажання і право священноначалія і вірян цієї церкви запросити до України святійшого патріарха Московського і розділити з ним радість молитви і спілкування", - підкреслює митрополит Мефодій.

Він зазначає, що єпископат, священнослужителі і віряни Української автокефальної православної церкви покладають надію на цей візит святійшого патріарха Кирила: "Ми молимося, щоб це паломництво до святої київської землі стало для нового предстоятеля Російської церкви точкою відліку для вироблення нової - вільною від ідеологічних стереотипів - позиції Московського патріархату з приводу українського церковного питання".

"Ми сподіваємося, що, перебуваючи в Україні і спілкуючись із нашими співвітчизниками, святійший патріарх Кирило зможе особисто переконатися в тому, що єдиним реальним шляхом подолання розколу є повноцінний міжюрисдикційний діалог і створення в Україні єдиної Помісної православної церкви", - наголошується в заяві.

Представники УАПЦ закликають Російську православну церкву і російське суспільство в цілому до діалогу і пошани до нашого культурного, церковного і державного суверенітету.

В той же час керівник донецької єпархії митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон вважає, що політичного підґрунтя в майбутньому візиті Кирила до України немає. Про це він заявив у неділю в Донецьку на прес-конференції.

"Народні депутати будують відносини, що візит патріарха - це якийсь політичний візит, - сказав він, - святійший приїжджає, як настоятель Російської православної церкви до віруючих своїх, і ніякої політичної підоснови у нього немає". На думку Іларіона, патріарх приїжджає, перш за все, до України як "у місце хрещення святої Русі".

"Це правильне рішення, тому що патріарх московський і всієї Русі Кирило і вся Російська православна церква визнає, що хрещення починалося з Києва, і Київ залишається матір'ю російських міст і нашої православної віри. Це обов'язок кожної людини, тим більше такої високої, як патріарх", - акцентував митрополит Донецький і Маріупольський.

При цьому він додав, що Кирило "приїжджає для того, щоб поклонитися святій Лаврі, побувати на берегах Дніпра, де є пам'ятник князеві Володимиру, щоб засвідчити і ще раз підкреслити, що вся повнота Російської православної церкви визнає Київ духовною столицею православ'я".

Іларіон відзначив, що цей візит патріарха до Донецька історичний, оскільки за всю 140-річну історію міста подібного не було. "Такого високого рангу духовна особа Донецьку область ніколи не відвідувала. Жоден з 16 патріархів тут не був. Це дуже важлива подія в житті православних вірян, це історичний знак присвячення", - сказав митрополит.

Він ще раз підкреслив, що візит Кирила до України, "це його перший візит як патріарха, і він повністю має право його зробити, тим більше що Українська православна церква московського патріархату - це провідна конфесія в Україні сьогодні".

"Те, що заявляють народні депутати - це їхні особисті справи. Я назвав програму патріарха, ніякого там політичного підґрунтя не немає", - підсумував Іларіон.

Тим часом, стало відомо, що Кирило приїде 2 серпня до Херсонесу з покаянним візитом. Про це заявив голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин на брифінгу. "Це візит покаяння. За 1021 рік після хрещення Київського князя Володимира патріарха тут жодного разу не було. Він з покаянним візитом їде", - сказав Куніцин.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1802 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ