Пт, 2024-04-19, 05:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 22 » Порада для киян: Як краще заплатити за старими комунальними тарифами
16:20
Порада для киян: Як краще заплатити за старими комунальними тарифами
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

До середи президент повинен сказати своє слово у скасуванні тарифів на «комуналку» в Києві. «Я не знаю, яке рішення ухвалить Віктор Андрійович», — сказала нам керівник прес-служби президента Лариса Мудрак. Щоправда, джерела на Банковій запевняють, що напередодні виборів було б дуже непередбачливо піти проти народу.

Тому президент, швидше за все, видасть указ про скасування. І навіть якщо потім виправдаються прогнози мерії про те, що зниження тарифів призведе до боргів за газ, — Київ перед виборами точно ніхто не відключить, інакше свій гнів виборець перенесе на всю трійцю — і Тимошенко, і Черновецького, і Ющенка.

Політолог Михайло Погребинський не виключає, що кияни жили б з новими підвищеними тарифами, і Кабмін про це навіть не згадав би, будь мером інша людина. «Природно, Тимошенко не пішла б проти Турчинова. Швидше за все, Кличку вона б теж дала спокійно підвищити тарифи», — каже політолог.

ЦІНА. Але в Кабміні, звісно, запевняють, що діяли б, «незважаючи на особи» (хоча у багатьох регіонах, де заправляють і бютівці, вже давно підняли тарифи. — Прим. Ред.). Як сказав нам міністр ЖКГ Олексій Кучеренко, ціни не можна було підвищувати так різко. «Нормально, коли підвищують тариф на 20% в рік. Але не в кілька разів! Я почав вивчати дані по взаємозаліку між Київенерго та іншими постачальниками послуг. Так ось, 10-15% резервних грошей там можна знайти (тобто зайвих)! І тарифи на утримання житла прийняті з порушеннями — не було слухань у кожному домі і багатьом будівлям приписали землю, яка їм не належить», — говорить міністр.

Федір Судніцин, екс-начальник служби соцрозвитку і госпзабезпечення «Київводоканалу», стверджує: тарифи на комунальні послуги завищені в рази. «Тариф на холодну воду і водовідведення, який підвищився з 8,14 до 16,61 грн. / чол. в місяць повинен був піднятися максимум на 20%, тобто до 9,768 грн. / чол. на місяць », — говорить Судніцин, який знає складові тарифу. За його словами, «Водоканал» збільшує розмір збитків, щоб «набити» ціну. «Дохід у 2008 році склав 639 млн. 212 тис. грн., а збиток — 62 млн. 848 тис. грн., тобто 10%. Отже, тарифи повинні були б збільшитися лише на них. Але в 2007 році виручка становила 624 млн. грн., а збиток — лише 8 млн. грн. Звідки взялися понад 50 млн. грн. збитків, якщо порівняти з 2007 роком? Я не знайшов цьому пояснення», — каже Судніцин. У «Водоканалі» прокоментувати це поки що не змогли, однак якщо це так, то «комуналка» виживе і без підвищення, а якщо впаде, то Тимошенко ні кого буде винити …

Куля проти мерії: професія — судитися

Першим нові тарифи «заморозив» киянин Віктор Куля — він подав позов до Шевченківського суду і виграв його! Як Куля розповів, це не перший випадок, коли він кладе мерію на лопатки в суді. «Одна справа була про визнання неправомірним монополізації ринку постачання тепла «Київенерго» і ДАРтеплоцентраль. Потім я відсудив у ЖЕКу право власності мешканців нашого будинку на котельню. Виграв суд з приводу тарифів — це було ще минулого разу», — розповідає нам Куля. Щоправда, від цього йому ні холодно, ні жарко — говорить, рішення судів не виконуються.

Куля називає себе юристом-самоучкою, мовляв, життя змусило його на пенсії вивчати закони, а все життя Віктор Іванович займався кібернетикою. «Зараз говорять, що позов про тарифи подав Кличко, а не я. Це неправда. Я за «комуналку» не плачу вже п'ять років і не збираюся. Я і ці тарифи вважаю необгрунтованими, а нові — так взагалі виходять за рамки. І ще розпорядження про підвищення підписував Анатолій Голубченко (перший заст. — Авт.), хоча там повинен стояти підпис Черновецького. Тому я й подав позов ».

Як не платити більше

Йдіть у банк за чистими бланками, пишіть звернення до начальника ЖЕКу і про всяк випадок накопичуйте гроші.

На сьогоднішній день у Києві діють старі тарифи на комунальні послуги, але в платіжки стоять нові, збільшені в 1,5-2 рази, цифри. Що робити?

1. Замажте коректором в платіжці нові цифри, і напишіть зверху старі, які можна взяти з квитанції за квітень або травень. У банку або іншому пункті прийому платежів її приймуть.

2. Також можна прийти в банк і заповнити чистий бланк з колишніми цифрами.

3. Якщо ви вже заплатили за новими тарифами, для певності можна написати звернення до начальника ЖЕКу і вимагати, щоб вам зарахувати переплату в рахунок наступних платежів. Однак у ЖЕКах кажуть, що цього можна й не робити, мовляв, якщо Ющенко підпише постанову, то суми перерахують автоматично.

4. Якщо ж президент не відреагує на прохання Кабміну і нові тарифи знову набудуть чинності заднім числом, вам доведеться доплатити різницю.


джерело: Сегодня
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1661 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ