Сб, 2024-04-20, 12:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 24 » Пукачу висунули звинувачення у вбивстві та інших злочинах. Але голову Гонгадзе не знайшли
14:28
Пукачу висунули звинувачення у вбивстві та інших злочинах. Але голову Гонгадзе не знайшли
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Генеральна прокуратура України висунула генералові Олексію Пукачу звинувачення в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, заявив генпрокурор Олександр Медведько, передає "Інтерфакс-Україна"

"Йому (Пукачу - ред.) висунуті звинувачення у скоєнні низки злочинів. Це стосується викрадення журналыста Подільського, вбивства Гонгадзе, знищення документів", - сказав генпрокурор на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

Тим часом слідчі Генеральної прокуратури України поки що не знайшли голову убитого журналіста Георгія Гонгадзе на вказаному Олексієм Пукачем місці. Про це генеральний прокурор України Олександр Медведько заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.

Медведько підтвердив, що Пукач повідомив слідчим Генпрокуратури, що знає місце, де знаходиться голова Гонгадзе і вказав це місце. "Ми шляхом відтворення подій вживаємо всіх заходів, щоб знайти це місце і знайти голову", - сказав Медведько.

В той же час, за словами генпрокурора, слідчі виїхали на вказане місце Пукачем ще вчора, здійснюють там необхідні дії, але позитивного результату поки що немає.

За словами адвоката Сергія Осики, Пукач заявив на судовому засіданні, що повністю погоджується із поданням генпрокурора, якій просив обрати запобіжний захід у вигляді арешту, повідомляє "Українська правда". Адвокат стверджує, що Пукач не буде подавати апеляцію на це рішення суду. "Пукач сказав, що йому тут добре і безпечно", - зазначив Осика.

Відповідаючи на питання, чи може така позиція Пукача бути викликана тим, що він боїться за своє життя, адвокат сказав: "Де-факто так, а де-юре прозвучало те, що у нього немає місця проживання в Україні".

Крім того Осика зазначив, що у випадку, якщо Пукач назве прізвище замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе, на одних його свідченнях не можна буде побудувати обвинувачення. "Це треба все доводити... оцінку його свідченням може дати тільки суд", - сказав Осика.

Генпрокуратура звинувачує СБУ в розголошенні матеріалів слідства

Генеральний прокурор Олександр Медведько наголошує на неприпустимості оприлюднення будь-якої інформації стосовно свідчень, які надав після затримання колишній начальник Головного управління кримінального розшуку департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач. Про це Медведько заявив сьогодні на прес-конференції у Києві.

Медведько розкритикував заступника голови СБУ Василя Грицака, який наступного дня після затримання Пукача на прес-конференції оприлюднив деяку інформацію про свідчення, які надав затриманий слідчим Генпрокуратури. "Я вважаю, що неприпустимо, щоб заступник голови СБУ, який не має жодного стосунку до висунення обвинувачення, до допиту Пукача, говорив про результати слідства", - зазначив Медведько, зауваживши, що це має вирішувати лише слідчий або керівник слідчої групи, у веденні якого знаходиться кримінальна справа.

У зв’язку з цим генпрокурор наголосив, що слідчий, у свою чергу, навіть йому особисто заборонив оприлюднювати будь-яку інформацію стосовно результатів допиту Пукача. Медведько також зазначив, що всі свідчення затриманого Генпрокуратура ретельно перевірятиме.

Водночас генпрокурор повідомив, що доручив слідству перевірити інформацію щодо зникнення колишньої дружини Пукача Тетяни Стельмах. Крім того, Медведько повідомив, що Генпрокуратура не має підтвердження інформації, що Пукач, переховуючись від правоохоронних органів, нібито телефонував високопосадовцям з МВС. Разом з цим генпрокурор наголосив, що ця інформація також буде перевірена.

Медведько також зауважив, що не вбачає зв’язку між затриманням Пукача і наближенням виборів Президента України, про що говорять деякі політики.

Джерело у спецслужбах: якби Пукача затримали "під вибори", про це б знали і Тимошенко, і Янукович

Справа Георгія Гонгадзе ніколи не буде розкрита, якщо не знайдуть голову убитого журналіста. Таку думку висловив високопоставлений представник спецслужб в інтерв'ю газеті "Лівий берег". Ім'я джерела газета не розкриває, передає УНІАН.

Коментуючи затримання генерал-лейтенанта міліції Олексія Пукача - головного обвинуваченого в організації вбивства журналіста, представник спецслужб сказав: "У слідства був єдиний шанс - спробувати "закріпитися на голові" (пробачте за цинізм). Причому робити це треба було в першу ж годину після затримання. Вилучати голову при понятих зі зйомкою на відеокамеру. Після цього - пускати адвокатів. Кого завгодно".

За переконанням співбесідника "ЛБ", якщо адвокати "увійдуть до справи, яка "без голови", - хана справі. Є голова убитого журналіста - є результат. Адже тільки отримавши голову і встановивши реальний факт загибелі Гонгадзе, слідство може забезпечити процесуальну основу для подальших дій - арештів, висунення звинувачень і так далі". Але він думає, "що це навряд чи вдасться. Пукача посадять як виконавця, і справа буде закрита. А ми так і не дізнаємося всієї правди".

За його словами, є два варіанти поведінки Пукача на слідстві. "Варіант перший. Він шість років жив у підпіллі і психологічно готував себе до затримання і розмови зі слідчим. Адже він юрист і непогано знає Карно-процесуальний кодекс. Він знає, що звинувачення йому висунуте заочно, на підставі свідчень трьох працівників міліції. Прямих доказів проти нього немає. А звинувачення, що базуються виключно на свідченнях свідків, могли "пройти" в 1937-му, але не зараз. Адже до цих пір не доведено, що існує труп. Навіть голову не знайшли!. А де гарантія, що під час очної ставки засуджені менти не скажуть, що вони дали свідчення під тиском? Тобто Пукач може йти в повну відмову...".

"Варіант другий і вірогідніший. Пукачу скажуть: "Ми-то всі знаємо. Гаразд - немає прямих доказів. І якщо не жалієш своєї малолітньої дитини (пізніше підтвердилася інформація про те, що у Пукача є позашлюбна дитина - "ЛБ"), задумайся про своє майбутнє". Йому нагадають про загадкові самогубства деяких фігурантів цієї справи. І він почне надавати свідчення. І ось тут може скластися тупікова ситуація. Наприклад, Пукач, не охочий опинитися в числі самовбивць, скаже, що готовий надавати свідчення свідків. "Назвіть прізвище замовника?" - "Я не можу назвати замовника, можу назвати людину, яка давала мені безпосередню команду". - "Хто ж це?" - "Генерал Фере". - "Але Фере помер." - "Так? Ось невдача-то... А я не знав... А я був готовий до очної ставки... Ну - ні так ні!".

"І, таким чином, слідство може зайти в безвихідь - валити на мертвого завжди просто. А далі ланцюжок обривається. Пукач сяде як виконавець. Замовника не знайдуть... Фактично "глухар"!", - розповів можливі версії подій представник спецслужб.

При цьому він назвав "нісенітницею собачою" думку, що Пукача затримали невипадково: "Нісенітниця собача! Пукача насправді затримали випадково. Якби його "пасли" декілька років, про це знали б не менше десятка людей. Як говорив Мюллер, "що знають двоє, знає і свиня". Наша система наскрізь корумпована і не має єдиного центру контролю над потоками інформації. Це ж стосується і силових структур. Якби силовики раніше знали, де знаходиться Пукач, або якби вони його затримали заздалегідь, думаю, про це вже знала б вся країна: знайшлися б ті, хто "стуканув" би Юлі або Янеку про те, що місцезнаходження Пукача встановлене, але являть його світу ближче до виборів".

Скоріше за все, відзначив співбесідник "Лівого берега", "була звичайна схема: поступив сигнал, він був перевірений наружкою, оскільки інформація йшла по лінії СБУ, в хід була пущена «Альфа». Пукача затримали. Без додаткової політичної підоснови - повір, політики в цій справі і так вистачає".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1754 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ