Пт, 2024-04-19, 09:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 28 » Патріархові Кирилу пояснили, що в Україні немає Помісної церкви
20:02
Патріархові Кирилу пояснили, що в Україні немає Помісної церкви
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/


Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет спростував слова патріарха Московського і всієї Русі Кирила про існування в Україні єдиної Помісної православної церкви.

Про це він заявив, виступаючи під час святкової літургії біля пам'ятника Святому рівноапостольному князеві Володимиру на Володимирській гірці з нагоди Дня хрещення Русі-України, передає УНІАН.

"Кажучи про єдину помісну церкву в Україні, Кирило мав на увазі Російську православну церкву, але нам в Україні потрібно мати свою Помісну православну церкву", - зазначив Філарет.

Звертаючись до віруючих під час Божественної літургії в Києво-Печерській Лаврі в день пам`яті святого рівноапостольного князя Володимира Патріарх Московський і всієї Русі Кирило закликав молитися православних християн за подолання розколу і возз`єднання тих, хто сьогодні "перебуває поза рятівною огорожею нашої Церкви і єдності" з канонічною Українською православною церквою.

Також, звертаючись до віруючих, предстоятель Російської православної церкви нагадав, що означає в житті кожної людини віра, любов, добро, милосердя і порятунок. І закликав православних будувати своє життя і життя країни на основі Євангельських цінностей і любові до миру.

Крім того, Святійший нагадав роль князя Володимира у становленні християнства в Київській Русі, відповідно в Україні і в Росії, наголосивши, що саме хрещення Володимира стало тією подією, яка привнесла в життя людей світло і благодать. "Після хрещення він став князем, якого народ почав називати Красним Сонечком", - відзначив він.

Крім того, Патріарх відзначив роль Володимира в єднанні всіх народів, які населяли Київську Русь, відзначивши, що приклад князя актуальний і нині. Зокрема, Святійший наголосив важливість смирення для християнина.

Після святкового богослужіння Патріарх Кирило привітав Митрополита Володимира з Днем ангела, вручивши хрест і панагію. Також він нагадав про наступництво свого служіння від київських первосвятителей. Він наголосив, що після інтронізації в січні цього року прийняв саме з рук глави канонічної Української православної церкви Московського патріархату митрополита Київського і всієї України Володимира знак духовної влади – стародавній посох митрополита Київського і всієї Русі Петра.

Патріарх повідомив про важливість перебування на київській землі – "звідки пішла Руська земля, стверджувалось і розповсюджувалось" - особисто для нього, ще раз наголосивши, що його візит має винятково архіпастирський характер. Як зазначив Патріарх, присутність тисяч віруючих і духовенства з України, Росії, близького і далекого зарубіжжя, свідчить про те, що "прагнення до братської православної єдності не вичерпалося".

Раніше представники Української православної церкви Київського патріархату у вівторок вдень провели хресну ходу з нагоди святкування 1021-ї річниці хрещення Київської Русі.

Декілька тисяч представників духівництва і вірян прямували від Володимирського собору уздовж бульвару Тараса Шевченка і Володимирської вулиці в Києві. Вони несли ікони, хрести, а також плакати з написом "Геть московські руки від українських святинь".

Віряни скандували "Слава святійшому патріархові України і всієї Русі, слава Філарету". Тим часом патріарх Московський і всієї Русі Кирило, що перебуває в Україні з візитом, провів у вівторок на території Києво-Печерської лаври в Києві літургію просто неба на честь дня пам'яті князя Володимира. У ній взяли участь понад 5 000 християн.

Проте біля лаври, як повідомляє агентство, зібралися декілька десятків людей з блакитними прапорами в жовто-синьому одязі. Вони тримали плакати з гаслами проти візиту московського патріарха. Під час богослужіння за стінами лаври лунали націоналістичні гасла.

Раніше Філарет заявив, що Київський патріархат не стане брати участі в акціях протесту проти приїзду до України предстоятеля РПЦ.

Сьогодні у Володимирському соборі глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет проводить святкову літургію з нагоди Дня святого рівноапостольного князя Володимира.

Взяти участь у літургії приїхали віруючі з різних регіонів України. Володимирський собор заповнений людьми. Крім того, близько 200 осіб розмістилися перед собором, передає "Інтерфакс-Україна".

Тим часом біля Святих воріт Києво-Печерської лаври зібралися близько 300 осіб, щоб привітати патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

За порядком пильнують близько сотні представників правоохоронних органів. Вхід на територію Києво-Печерської лаври закритий. Крім того, міський транспорт не зупиняється на найближчих трьох зупинках по дорозі в Лавру.

Разом із тим, біля стін Києво-Печерської лаври проходить нечисленна акція протесту Конгресу українських націоналістів. П'ять представників цієї організації прийшли, щоб висловити протест проти приїзду патріарха Московського і всієї Русі Кирила до України. У руках вони тримають гасла: "Нам не потрібен Московський патріарх - у нас є свій", "Україні потрібна своя церква".

Акція проходить мирно. Протестувальників оточують близько 10 бійців спецпідрозділу "Беркут".

Крім того, зустрічати главу РПЦ приїхав лідер Партії регіонів Віктор Янукович і його однопартійці Нестор Шуфрич, Юрій Бойко, Михайло Папієв, Василь Горбаль. Також зустрічати патріарха приїхала екс-глава Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко.

Як повідомлялося, під час спільної з президентом України Віктором Ющенком церемонії покладення квітів до пам'ятника жертвам Голодомору 27 липня Кирило заявив, що сьогодні в Україні вже є Помісна православна церква. "Є Помісна церква в Україні, якби її не було - не було б сьогодні України", - сказав він.

Нагадаємо вчора розпочався візит патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Це його перший приїзд до України в статусі глави Російської православної церкви. Триватиме він 10 днів. Патріарх запевняє, що мета візиту - помолитися зі своєю паствою, і політичного підтексту у поїздки немає. Глава РПЦ відвідає обителі Києва, Донецька, Волині, Сімферополя.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1727 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ