Пт, 2024-03-29, 03:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 7 » Українські лікарі вбивали немовлят за 4 тис грн
10:46
Українські лікарі вбивали немовлят за 4 тис грн
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/
надежный сервис ремонт iphone нас легко найти

Лікарі Криворізького пологового будинку №1 заробляли гроші на новонароджених, причому, як вважають в прокуратурі, це призводило до смерті малюків, пише "Сегодня".

Як стверджують батьки і правоохоронці, в 2008 і 2009 роках медики примушували матерів купувати дорогі імпортні ліки куросурф, які мають видавати в Україні безкоштовно, у певній аптеці. А якщо мати не могла придбати препарат, працівники пологового будинку примушували її писати розписку, що вона добровільно відмовляється від введення "Куросурфа" своїй дитині.

Цей препарат вводять недоношеним дітям, щоб у них розкрилися легені, і вони могли дихати. Нечувана ціна одного флакона куросурфа - близько чотирьох тисяч гривень - була багатьом батькам не по кишені. Саме тому для пологових будинків ці ліки купуються за бюджетні гроші, але лікарі запевняли матерів, що препарат необхідно купити їм самим.

"Моя Мелана народилася на 32-му тижні. Завідувачка відділенням сказала, що їй терміново потрібні ліки, інакше задихнеться. Я ридала, благаючи її про допомогу, адже у мене не було можливості протягом дня знайти чотири тисячі гривень! Але вона стояла на своєму, запевняла, що в пологовому будинку куросурфа немає. Мені довелося написати розписку, що я добровільно відмовляюся від введення препарату. Мені просто пощастило, що дочка вижила", - згадує Людмила Березанська.

Прокурор Центрально-міського району Кривого Рога Валерій Прихожанов повідомив, що кримінальна справа відносно посадових осіб пологового будинку порушена 4 серпня: "Сьогодні з 9 ранку в будівлі пологового будинку проходить обшук. Ми не випустимо нікого з будівлі, поки не вилучимо всі документи".

Слідчі не виключають, що наслідком невведення препарату могли бути і смерті новонароджених. Адже тільки у 2008-му 15 немовлят в цьому пологовому будинку померли від нерозкриття легенів. Багато матерів, які купили препарат, не бачили, як його колють, а згодом їх діти вмирали.

Злочинні дії було виявлено випадково. При проведенні перевірки витрачання бюджетних коштів правоохоронці з'ясували, що медики куросурф просто списували. Коли ж поспілкувалися з породіллями, то з'ясувалося, що їх змушували купувати цей препарат у певній аптеці. Можливо, медики його збували через "свою" аптеку, а потім туди ж відправляли батьків.

Правда, головлікар пологового будинку Лариса Васильєва звинувачення заперечує: "У нас народжується багато недоношених дітей. Всі препарати, що були куплені за бюджетні гроші, використані за призначенням. Але цього було недостатньо. І ми були змушені пропонувати купувати препарат. І ми нікого не примушували писати розписки про добровільну відмову від препарату. Ми доводитимемо свою правоту, оскільки жодного препарату ми не пустили ані наліво, ані направо".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1863 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ