Чт, 2024-04-25, 22:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 11 » Заява Медведєва - спроба втрутитися у вибори в Україні і кастинг "промосковських" кандидатів в президенти
22:10
Заява Медведєва - спроба втрутитися у вибори в Україні і кастинг "промосковських" кандидатів в президенти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Заява Президента РФ Дмитра Медведєва щодо українсько-російських відносин є сигналом до можливого використання Росією "газового важеля" під час президентської виборчої кампанії в Україні, вважають в Секретаріаті Президента України. Про це заявив представник Президента з питань міжнародної енергетичної безпеки Богдан Соколовський, передає УНІАН.

"Я б дуже не хотів, аби на додачу до інших нечесних бюлетенів додався ще потужний газовий виборчий бюлетень. Але тональність поведінки російської сторони за останні півроку дає підстави переживати за такий розвиток подій", - сказав він.

Щодо змісту заяви президента РФ у частині співпраці в енергетичній сфері Соколовський висловив подив "абсолютно відірваним від реалій трактуванням".

"Те, що стосується частини енергобезпеки - абсолютно спотворені, на мій погляд, речі, які не прикрашають ані президента Росії, ані Російську Федерацію загалом. Оскільки йде якесь відірване від реалій трактування, зокрема, погроз щодо газотранспортної системи", - сказав Соколовський.

У зв'язку з цим він зазначив, що в січні цього року Україна продемонструвала всьому світу, що технологічний стан її газотранспортної системи відповідає всім необхідним міжнародним критеріям.

Крім того, Соколовський нагадав, що в березні Україна і Євросоюз підписали спільну заяву щодо планів модернізації української ГТС, в якій закріплено можливість участі в цьому процесі всіх зацікавлених партнерів.

У зв'язку з цим він зазначив, що до цього часу російська сторона не виявила офіційної практичної зацікавленості в участі в даному проекті.

"З російського боку поки що самі розмови. Або вони не готові, або вони бояться. Хоча я переконаний, що російські технології не гірші за європейські. Можливо, у росіян бракує технологічної відваги", - зазначив Соколовський.

Як повідомлялося, зокрема, у зверненні Медведєва до Президента України Віктора Ющенка сказано: "складається враження, що в Києві послідовно добиваються розриву економічних зв'язків, що склалися з Росією, насамперед у сфері енергетики. В результаті під загрозу поставлено стабільне використання нашими країнами фактично єдиної газотранспортної системи, що забезпечує енергетичну безпеку Росії, України, багатьох європейських держав. Попри наші численні звернення на різних рівнях, практично нічого не зроблено для того, щоб припинити порушення майнових прав російських інвесторів в Україні. Все це суттєво підриває колись міцний економічний фундамент двостороннього партнерства".

Росія прагне не тільки зміни президента України, але й курсу нашої держави, вважає Герасим'юк

Росія прагне не тільки зміни президента України, але й курсу Української держави. Про це заявила народний депутат України Ольга Герасим'юк (фракція НУ-НС), коментуючи сьогоднішнє звернення Медведєва.

За її словами, йдеться про "системну технологію, спрямовану саме на зміну курсу нашої держави". "Звичайно, - сказала депутат, - що для Росії Президент України Віктор Ющенко біль номер один, та все таки Кремль більше непокоїть, і саме проти цього спрямований їх удар перед президентськими виборами в Україні - демократичність влади в Україні, якій дано початки в 2004 році".

Герасим'юк зазначила, що "один з кандидатів у президенти України заявив, що в разі його обрання він всі питання швиденько познімає". При цьому вона додала, що президенту Росії Медведєву "не варто повторювати помилки попередника і двічі наперед вітати того, кого в Росії підтримують, бо, як показує історія, часом трапляються збої в такій тактиці".

Герасим'юк вважає, що можна спостерігати "системне невдоволення з боку Росії стосовно незалежницької державницької позиції України". За її словами, для Росії демократична самостійна Україна, яка "просувається до Європи", є перешкодою "при побудові новітньої російської імперії".

Тому, додала вона, російською стороною категорично не сприймається все, що стосується "нашої історії, нашої культури", зокрема, і "засудження злочинів колишніх страшних режимів".

Герасим'юк наголосила, що напередодні 18-ї річниці незалежності України "нас не може не хвилювати тон, форма і зміст звернення президента Росії". Вона додала, що "не може не бути відзначена неадекватність запропонованої мови, її агресія та істеричне нагнітання ситуації", що негативно вплине на відносини України та Росії.

Герасим'юк вважає, що це звернення має стати сигналом для "консолідації національно-демократичних здорових сил і формування політичної сили, яка буде підтримана суспільством і об'єднає його незалежно від мови спілкування, оскільки йдеться про незалежність держави".

Геращенко розцінює звернення Медведєва не лише як закид Ющенку, а як закид незалежності України

Народний депутат України Ірина Геращенко розцінює сьогоднішнє звернення президента Росії не лише як закид Президенту України Віктору Ющенку, а як закид незалежності України, зроблений напередодні її 18-ї річниці.

Також депутат заявила, це звернення Медведєва є втручанням у внутрішню політику України.

"Ця заява є прямим втручанням у внутрішню політику України, тому що вона стосується не лише двосторонніх українсько-російських відносин, а й тих питань, які є виключно внутрішніми питаннями України, зокрема, питань зовнішньої політики", - сказала вона.

"Хотілося б нагадати шановним російським владноможцям, що Україну до НАТО веде Президент Ющенко не згідно зі своєю власною волею, а згідно з законами України, які було прийнято 2003 року за активної участі Партії регіонів, яку сьогодні очолює пан Янукович, і за часів спікерства Литвина", - додала Геращенко.

Вона вважає звернення президента РФ несправедливим, оскільки Ющенко з перших днів свого президентства продемонстрував, що стратегічні відносини з Росією є пріоритетом для України, і що для нього це набагато важливіше, ніж власні амбіції і емоції.

Геращенко нагадала, що свій перший візит Ющенко на другий день після інавгурації здійснив саме до Москви. Крім того, за словами Геращенко, за ініціативою українського Президента було створено комісію Ющенко-Путін, робота якої "забуксувала" не з вини української сторони.

"Звичайно, така недалекоглядна і недружня політика російського керівництва - це абсолютний повтор помилок 2004 року, який призведе до тих самих результатів, тому що українське суспільство довело, що воно не терпить зовнішнього втручання в президентські вибори, і ці заяви насправді зашкодять прокремлівським кандидатам, які вже сьогодні починають підспівувати своїм зовнішнім адвокатам", - зазначила депутат.

"Якщо візит Патріарха Кирила, можливо, і додав голосів Януковичу, який переслідував його по п'ятах і супроводжував більше, ніж деякі духовні особи, то, звичайно, такі заяви не додадуть улюбленицю Москви", - додала депутат.

Геращенко також зазначила, що звернення президента Росії є дуже серйозним викликом для українсько-російських відносин, який треба розцінювати як закид українському народу і державі. Тому, вважає депутат, сьогодні було б дуже важливо, аби президент, прем'єр-міністр і спікер продемонстрували спільну позицію щодо цього звернення.

"Президент, прем'єр, спікер і всі майбутні учасники президентської кампанії мають продемонструвати, що для них пріоритетом номер один є незалежність України, а в зовнішній політиці - стратегічність розвитку українсько-російських відносин, але відносин партнерства, а не позиції меншого брата і меншовартості", - сказала вона.

На думку депутата, якщо деякі кандидати в президенти вже сьогодні будуть демонструвати своє підспівування і адвокатську позицію по відношенню до Росії, то це насправді не додасть їм як претендентам на президентське крісло.

Геращенко зазначила, що як в українського, так і в російського суспільства викликає подив, чому за півтора роки президентства Медведєва не було жодної повноцінної зустрічі, хоча українська сторона неодноразово запрошувала президента Росії відвідати Україну.

"Мабуть, було б логічніше, якби ті питання, які турбують і Україну, і Росію, обговорювалися на двосторонніх зустрічах, зокрема, в комісії Ющенко-Медведєв, яка не працює не з вини української сторони", - додала депутат.

Симоненко називає об'єктивними звинувачення Медведєва на адресу Ющенка

Лідер КПУ Петро Симоненко називає об'єктивними звинувачення Медведєва на адресу Ющенка. Як повідомили у прес-службі КПУ, Симоненко заявив, що "рішення президента Дмитра Медведєва про відстрочення призначення посла Росії в Україні політично жорстке, малоприємне, але цілком очікуване".

На його думку, аргументація рішення Медведєва, яку він виклав у відкритому листі до Ющенка, і претензії російської сторони щодо недружніх кроків української влади, носять об'єктивний характер.

"Політика на фашизацію суспільства, яку проводить особисто президент Ющенко і його ультранаціоналістичне оточення, політика реабілітації злочинців і зрадників, політика підтримки військових агресорів, політика русофобії і формування образу ворога в особі російського народу не могла, врешті-решт, не переповнити чашу терпіння офіційного Кремля", - заявив лідер КПУ.

Симоненко наголосив, що Компартія України не раз заявляла про необхідність взаємовигідних і добросусідських відносин з Росією як стратегічним партнером, виступала за "збереження багатовікового історико-культурного і духовного простору східнослов'янських народів".

Симоненко переконаний, що "необхідно негайно переглянути зовнішньополітичний курс, який проводиться режимом Ющенка, прийняти закон про основи внутрішньої і зовнішньої політики, який пропонують комуністи, і приступити до конструктивних переговорів з Російською Федерацією з усіх ключових питань".

Як ми повідомляли, у своєму зверненні Медведєв назвав політику України в роки президентства Ющенка відходом від принципів дружби і партнерства з Росією.

Заява Медведєва "може зіграти на користь" Ющенка, вважає Тігіпко

Заява президента РФ про антиросійську політику українського керівництва в нинішній політичній ситуації "може зіграти на користь" Президентові України Віктору Ющенку. Про це заявив сьогодні в Севастополі Сергій Тігіпко, відповідаючи на запитання журналістів.

Разом з тим, на думку Тігіпко, "Ющенко піде, вже недовго залишилося. Він зрозумів, що країні не потрібний, і тому сьогодні маніпулює настроями націонал-патріотів, намагаючись їх консолідувати".

"Це не працює на об'єднання країни, але таким чином він готується до наступних парламентських виборів", - вважає політик.

Тігіпко також вважає, що 5 років президентського правління Ющенка були для країни фактично втрачені. "Країна перебуває на ескалаторі, що рухається вниз. Якщо ти хочеш рости, ти має рухатися швидше за цей ескалатор. Але всі ці 5 років нас стрімко несло вниз", - сказав він.

На думку політика, у Ющенка було досить можливостей, аби вивести країну на новий рівень розвитку, проте той ними не скористався, і в результаті розгубив весь кредит довіри виборців.

Тігіпко також наголосив важливість шанобливого ставлення до історії, спільних перемог і трагедій українського і російського народів, при цьому закликав українську владу не мусирувати сумні сторінки минулого, а концентруватися на перспективах майбутнього.

"До минулому необхідно ставитися з повагою, а дивитися потрібно вперед. На колекціонуванні черепків і роз'єднанні суспільства майбутнього не побудуєш. Історія віддасть кожному за заслугами", - сказав Тігіпко.

Костенко назвав "цинічною" заяву президента РФ про антиросійський курс керівництва України

Народний депутат, лідер Української народної партії Юрій Костенко назвав "цинічною" сьогоднішню заяву російського президента. Про це повідомили у прес-службі УНП.

Лідер УНП вважає, що висилання російських дипломатів є "лише приводом для цієї заяви". Реальними ж причинами, на думку Костенка, є дві: "турбота про російський інтерес та відбір потенційних кандидатів у президенти: виходячи з реакції на заяву, Росія обиратиме того, кого буде підтримувати на виборах".

"Сьогоднішня заява стоїть в одному ряду із вкрай заполітизованим візитом Патріарха Московського Кирила, заявами щодо нібито незаконної торгівлі Україною зброєю з Грузією, щодо російських інтересів до української ГТС, щодо свого бачення історичної справедливості у питаннях Голодомору, Івана Мазепи, і є ще одним кроком у спланованій політиці РФ по відношенню до України", - вважає Костенко.

Водночас Костенко зауважив, що "попри нечуване нахабство "дружнього сусіда", українські парламентарії не зможуть забути про вузько партійні інтереси і об'єднатися навколо захисту національного інтересу".

"В українській політиці головна політична барикада пролягає між тими, хто хоче, щоб українська політика базувалась на національному інтересі, і тими, хто прагне, щоб політика незалежної України продовжувала обслуговувати економічні та геополітичні інтереси Росії", - наголосив лідер УНП.

Як повідомлялося, президент РФ звинуватив нинішнє українське керівництво в проведенні антиросійського курсу і заявив, що приїзд до України нового посла Росії відкладається. Конкретні терміни приїзду посла буде визначено пізніше, з урахуванням реального розвитку російсько-українських відносин, наголошується у відкритому листі Медведєва президентові України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1617 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ