Сб, 2024-04-20, 06:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 12 » Кабмін забрав у "Мистецького арсеналу" 15 млн гривень
13:24
Кабмін забрав у "Мистецького арсеналу" 15 млн гривень
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів зменшив фінансування будівництва музейного комплексу "Мистецький арсенал" на 15 млн грн. Ці кошти будуть направлені на потреби клінічної лікарні "Феофанія". Втім, як стало відомо, лікарня гроші отримає не скоро, оскільки будівництво "Мистецького арсеналу" не фінансується з початку року, і ці 15 млн грн повинні бути ще зароблені за рахунок цільового розміщення цінних паперів, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Кабінет міністрів вчора, 11 серпня, оприлюднив постанову, що регламентує використання в 2009 році коштів стабілізаційного фонду. Згідно з цим документом, 15,2 млн грн, які призначалися для створення музейного комплексу "Мистецький арсенал", планується перенаправити на погашення кредиторської заборгованості, завершення капітального ремонту і закупівлю устаткування для клінічної лікарні "Феофанія".

Музейний комплекс "Мистецький арсенал" створюється за ініціативою президента Віктора Ющенка в історичному центрі Києва - на Печерську - з 2005 року. Роботи зі створення комплексу повинні пройти в три етапи і завершитися 2014 року. Загальна кошторисна вартість проекту становить 1,3 млрд грн, в 2009 році планувалося витратити 200 млн грн. Комплекс повинен стати візитною карткою України, центром збереження і примноження національного культурного багатства. "Мистецький арсенал" і лікарня "Феофанія" знаходяться у веденні державного управління справами (ДУС).

Тим часом, як повідомив вчора заступник керівника ДУС, координатор діяльності комплексу "Мистецький арсенал" Іван Плачков, через невиконання держбюджету з початку року кошти на створення "Мистецького арсеналу" не надавалися. "Тому там не можуть бути завершені ремонтні і реставраційні роботи. Проте "Мистецький арсенал" є об'єктом соціальної інфраструктури і державним проектом, тому його необхідно фінансувати", - заявив Плачков.

За словами міністра Кабінету міністрів Петра Крупко, кошти були перерозподілені "виходячи з важливості об'єктів". "Чудово, що "Мистецький арсенал" почали створювати, але без цього об'єкту Україна може прожити ще якийсь час", - сказав Крупко, припустивши, що Віктору Ющенку "може не сподобатися рішення Кабміну".

Керівник головної служби інформаційної політики секретаріату президента Лариса Мудрак вчора повідомила, що офіційна позиція глави держави з цього питання невідома, оскільки він знаходиться у відпустці.

Втім, 15,2 млн грн лікарня "Феофанія" отримає, мабуть, не скоро. Згідно з урядовою постановою, ці гроші повинні бути ще зароблені "за рахунок надходжень від цільового розміщення державних цінних паперів". "Мова йде лише про перерозподіл рядків в бюджеті", - зазначив Плачков.

З думкою Плачкова погоджується заступник головного лікаря клінічної лікарні "Феофанія" Анатолій Ящук. "У лікарні є потреба в цих коштах. Але оскільки гроші повинні бути отримані за рахунок розміщення цінних паперів - невідомо, коли вони надійдуть. Поки ця постанова - лише папір", - сказав Ящук.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1618 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ