Чт, 2024-04-25, 17:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 14 » Медведєву не подобається нинішня українська влада. Він чекає, коли прийде нова
22:27
Медведєву не подобається нинішня українська влада. Він чекає, коли прийде нова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Росія не бачить перспектив відновлення російсько-українських відносин за чинної української влади. Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв сьогодні на прес-конференції за підсумкам переговорів із канцлером ФРН Ангелою Меркель.

"Я не бачу зараз перспектив відновлення нормальних відносин за діючих керівників (України). Можливо, щось відбудеться й ситуація зміниться. Я буду тільки радий, але я поки таких перспектив не бачу", - сказав Медвеєв, коментуючи своє рішення не направляти поки в Україну призначеного ним посла Михайла Зурабова, повідомляє РИА "Новости".

За словами президента РФ, російсько-українські відносини останніми роками "радикально погіршилися", повідомляє "Iнтерфакс-Україна".

"І я сказав про це відкрито - я вважаю, що це провина не російської сторони, що б мені потім там не відповідали", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання про те, чому саме в даний момент було відправлено відоме послання президенту України Ющенку, Медведєв сказав: "Усе, що я хотів сказати президенту України, я вже все сказав".

"Якщо я буду зараз пояснювати, чому я це зробив, наводити якісь додаткові аргументи, я боюся, що вийде тільки жорсткіше, а мені б зараз не хотілося вступати в полеміку з цих питань", - зауважив президент. Як наголосив Медведєв, "усе, що я хотів передати, я передав, нехай ще раз прочитають".

Президент РФ висловив надію на відновлення колишніх відносин з Україною при новому керівництві країни. "Поживемо - побачимо. Я сподіваюся, що в нового керівництва України буде значне число можливостей, щоб істотно поліпшити наші відносини", - заявив Медведєв.

Президент РФ підкреслив, що Росія "цього дуже прагне". "Для нас це найважливіший зовнішньополітичний пріоритет", - додав голова держави.

У свою чергу голова Верховної Ради України Володимир Литвин пропонує у вересні поточного року провести засідання Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Федеральних зборів Російської Федерації за участю голови ВР і голів Ради федерації і Державної думи Федеральних зборів РФ для напрацювання пропозицій з подолання кризи в українсько-російських відносинах. Як повідомили у прес-службі Верховної Ради України, про це йдеться у листах Литвина голові Ради федерації Федеральних зборів РФ Сергію Миронову та голові Державної думи Федеральних зборів РФ Борису Гризлову.

"Верховна Рада України надає великого значення розвитку плідної і взаємовигідної українсько-російської співпраці та послідовно докладає зусиль до його подальшого зміцнення на благо наших дружніх народів", - наголошує керівник українського парламенту.

Литвин зазначає, що обидві переживають нелегкий період у відносинах, про що, за його словами, свідчить нещодавнє звернення президента Російської Федерації Медведєва до Президента України Віктора Ющенка і відповідна реакція президента України у листі президенту РФ і зверненні до українського народу.

"Вважаю, що така атмосфера потребує проведення серйозного, зваженого аналізу стану і перспектив наших відносин. У зв'язку з цим пропоную невідкладно провести у вересні поточного року засідання Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Федеральних зборів Російської Федерації за участю голови Верховної Ради України та голів Ради федерації і Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації для обговорення ситуації, що склалася, і напрацювання пропозицій з подолання кризи в українсько-російських відносинах", - зазначає Литвин.

Він висловив упевненість у тому, що парламенти двох країн спроможні "перевести діалог між Україною та Росією із площини взаємних претензій і звинувачень у конструктивне річище".

В Криму і Львові вимагають від Медведєва вибачень і покаяння

Представники львівських організацій Української народної партії, Народного Руху України, Конгресу українських націоналістів, УНА-УНСО пікетували у п'ятницю Генеральне консульство РФ у Львові, виступаючи із засудженням звернення російського президента Дмитра Медведєва. Учасники акції передали консулу-раднику Генконсульства Авраамові Вранчану заяву з вимогою "припинення антиукраїнської істерії, яка поширюється в Росії". Крім того, активісти вимагають офіційного вибачення перед Президентом України Віктором Ющенком і українським народом за "образливі висловлювання про національних героїв України та нехтування пам'яті жертв" Голодомору 1932-1933 років.

Пікетники тримали плакати з написами: "Кремлівські карлики, не суньтесь у Велику Україну, імперська Росія - геть руки від незалежних держав!", "Медведєв! Не шукай скалку в чужому оці! Вийми колоду зі свого!".

На плакатах також був зазначений список семи правозахисників, які загинули в Росії, і питання "Хто наступний?".

Учасники мітингу висловили підтримку політичній позиції Ющенка.

У свою чергу, представники кримських організацій Української Народної Партії, Конгресу Українських Націоналістів, Народного Руху України провели пікетування Генерального консульства Російської Федерації, виступаючи проти ультимативної заяви президента РФ Медведєва.

Кримські патріоти передали в консульство свою заяву з приводу грубого втручання президента Росії у внутрішні справи суверенної держави України.

Присутні тримали державні та партійні прапори та транспаранти з гаслами: "Для нас газ — найдорожчий в Європі, для вас — найдешевший транзит. І це антиросійська політика???", "Знайди "общіє корні" нашої історії: 988 рік — Київський князь Володимир хрестить Русь-Україну, 1287 рік — хан Золотої Орди Менте-Тимур створює московський улус в країні Моксель" , "Медведєв! Не шукай тріску в чужому оці! Вийми колоду з власного!", "ФК "Кримтеплиця" міняє Чорноморський флот на Роналду! За футболіста Роналду платять 129 млн доларів. За оренду бази Чорноморського флоту — 97 млн доларів".

На адресу нечисельних прихильників "Російського блоку" та депутатів міської та районних рад, які в цей час мали бути на своїх робочих місцях та виконувати депутатські обов'язки, лунали заклики: "Російські окупанти, геть з Криму!", "Забирайте ЧФ з Севастополя!", "Власовців геть з Криму!".

Учасники пікету закликали українців до захисту суверенітету України та виступили проти брутального втручання у внутрішні справи держави Україна.

В Івано-Франківська облрада висловила глибоку стурбованість системною ескалацією напруженості між Україною і Росією

Івано-Франківська обласна рада висловила глибоку стурбованість системною ескалацією напруженості між Україною і Росією. Про це йдеться у заяві облради на ім'я президента України Ющенка, прем'єр-міністра Тимошенко, голови Верховної Ради Литвина, Посольства Російської Федерації в Україні, прийнятій сьогодні на позачерговій сесії з приводу звернення президента Росії Медведєва, передає УНІАН.

Депутати облради наголосили, що з серйозним занепокоєнням розцінюють "імперські наміри керівництва Росії" диктувати Україні зовнішньополітичний курс щодо вступу в НАТО та Євросоюз.

Автори заяви рішуче протестують проти оцінок української газотранспортної системи як "єдиної власності".

"Майно України належить виключно Україні і будь-які зазіхання на нього розцінюємо як неприпустимі і загарбницькі, - йдеться у заяві. – Те ж стосується "имущественних прав российских инвесторов". Вони зобов'язані виконувати і поважати закони України і міжнародне право, а не диктувати якісь власні, особливі "права".

На думку депутатів Прикарпаття, Медведєв "зухвало перекручує факти мовної та релігійної політики у нашій державі".

Автори документа окремо акцентують увагу на висловленій Медведєвим надії "на нове політичне керівництво".

"Що це як не втручання у виборчий процес в Україні, де факто вже сьогодні санкціоноване вищою владою Росії?", - запитують депутати облради.

Звертаючись до українських політиків, які "роблять ставки на підтримку Москви", депутати наголошують, що не дадуть "торгувати суверенітетом держави і готові на рішучий опір тим, хто задля власних амбіцій підігрує імперським диригентам".

Івано-Франківська облрада просить Ющенка "при загрозі зміни демократичного устрою держави, її територіальної цілісності забезпечити належний захист країни, її суверенної території".

За цей документ проголосували усі 73 депутати, присутні у залі. У роботі сесії взяв участь голова облдержадміністрації Микола Палійчук, який теж підтримав позицію депутатів.

До Івано-Франківської облради було обрано 120 депутатів, які утворили п'ять фракцій: "Наша Україна" - 62 депутати, БЮТ - 37, Української народної партії – 9, "Національний вибір" - 7, "Відродження Прикарпаття" - 5.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1758 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ