Пт, 2024-03-29, 16:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 20 » Черновецький виділив Кравчуку півгектара землі в Конча-Заспі
18:13
Черновецький виділив Кравчуку півгектара землі в Конча-Заспі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Київрада виділила членам сім'ї екс-президента Леоніда Кравчука по 10 соток землі в Конча-Заспі. Копії рішень Київради про виділення земельних ділянок членам сім'ї першого президента незалежної України Кравчука опинилися в розпорядженні "Газеты по-киевски".

18 червня 2009 року столичні депутати вирішили виділити під будівництво приватних будинків по 10 соток землі в Голосіївському районі, на 24-му кілометрі Столичного шосе, відразу п'ятьом Кравчукам: Антоніні Михайлівні, Андрію Олександровичу, Марії Вікторівні, Олені Анатоліївні і Марії Олександрівні.

Землевласниками стали дружина першого президента, його невістка, внук з дружиною і онучка. Київська влада вирішила віддати Кравчукам під забудову землю будинку відпочинку "Конча-Заспа", заздалегідь перевівши в розряд земель малоповерхової садибної житлової забудови.

"Будинком відпочинку "Конча-Заспа" у всіх офіційних документах називається селище, в якому розташовані урядові дачі. Він, до речі, розташований на території однойменного заповідника", - пише видання.

Факти отримання землі відомими особами зазвичай привертають увагу "простих смертних" саме тому, що "маленьким українцям" у проханнях про виділення безкоштовної землі, як це передбачено земельним законодавством, зазвичай відмовляють.

У телефонній бесіді Леонід Кравчук підтвердив, що ділянки на Столичному шосе були виділені саме членам його сім'ї. "Відповідно до Земельного кодексу, кожна людина в Україні має право на 15 соток землі, а в Києві - на 10 соток землі. І, відповідно до цього кодексу, члени моєї сім'ї звернулися в міськраду із проханням надати їм земельні ділянки, і їхнє прохання було задоволено: депутати проголосували за таке рішення", - говорить Кравчук.

Перший президент вважає, що рішення було позитивним, оскільки всі півгектара, по суті, давно віднесені до території, на якій стоїть його будинок.

"Частину цієї землі, приблизно 60 соток, я купив ще в 2002 році, - говорить він. - Заплатив за неї 625 тис грн і побудував будинок, в якому зараз живу. Але я купив лише половину тієї ділянки, яка зараз обгороджена огорожею. Її загальна площа - близько 1,2 га. А другу його половину зараз виділили членам моєї сім'ї, відповідно до Земельного кодексу. Зараз на цій другій ділянці нічого немає. Там стояв будинок, він розвалився. Якщо все буде добре, може, відбудую його на старому фундаменті".

За словами Леоніда Кравчука, виділення цих п'яти ділянок він добивався два з половиною роки. "Я пройшов абсолютно всі управління, в кожному платив за прейскурантом. За кожну ділянку, за кожне дерево, яке там росте. Нікого не просив, щоб мені робили якісь пільги. І лише цього року, в червні, зі всіма позитивними висновками вийшов на земельну комісію і на сесію. Я звернувся особисто до Леоніда Михайловича, він розглянув матеріали і сказав: "Перший президент України і його сім'я мають право користуватися українськими законами".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1414 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ