Сб, 2024-04-20, 09:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 20 » Британських дилерів підозрюють у продажу української зброї до країн, на які поширюється ембарго
21:03
Британських дилерів підозрюють у продажу української зброї до країн, на які поширюється ембарго
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Британський парламентський комітет з контролю за експортом зброї оприлюднив звіт, у якому стверджується, що британські посередники, можливо, перепродавали зброю, придбану в Україні, до країн, на які поширюється ембарго, пише "Німецька хвиля".

У звіті комітет висловив занепокоєння, що британське МЗС нічого не знало про продаж Україною зброї британським посередницьким фірмам, хоча ця інформація була легкодоступною. І закликав британські дипломатичні представництва у великих країнах-експортерах зброї тісніше співпрацювати з місцевими органами експортного контролю, аби одержувати інформацію про британські фірми, які одержують ліцензії на продаж зброї.

Міністр закордонних справ Девід Мілібенд наказав провести розслідування щодо можливих оборудок. Депутати закликають до жорсткіших обмежень на експорт зброї, передає Бі-Бі-Сі.

За словами членів комітету, вони легко отримали список фірм у травні у Києві від заступника міністра закордонних справ України Олександра Горіна. У списку не вказано, чи зброю експортували безпосередньо напряму з України до замовників, чи її перевозили через Велику Британію. Також не вказується вартість оборудок та тип зброї. Але депутати висловили стурбованість, що колишня радянська зброя опиняється в "небажаних руках".

Мілібенд написав депутатам, що розслідування розпочали, але попросив їх не публікувати подробиці українського списку, оскільки "компанії можуть дізнатись про розслідування і це призведе до того, що ті, хто вчинив злочин, намагатимуться замести сліди".

Голова парламентського комітету Роджер Беррі говорить: "Ця проблема стосується усіх. Увесь світ зобов'язаний домагатися того, щоб зброя не потрапляла у ті руки, в які не потрібно. Очевидно, що країни, звідки зброя експортується – Британія це чи Україна - несуть відповідальність за це окремо. Вони повинні стежити за тим, щоб експортери контролювалися ліцензіями".

"Порушене нами питання полягає не в тому, чи дотримувалися ті британські торговці українських законів. Ми вважаємо, що вони мали б. Питання у тому, щоб контролювати, аби вони не діяли всупереч британським законам", - говорить Беррі.

На питання Бі-Бі-Сі, чи не зможе цей інцидент використати українська опозиція у політиці чи виборчій кампанії, Беррі відповів: "Я не думаю, що наші питання про те, що роблять чи не роблять британські компанії, мали би створювати проблеми. Я був би дуже здивований. Ми не висловлюємо застереження щодо діяльності українського уряду. Йдеться про суто британську справу".

Беррі каже, що комітет ні в чому не звинувачує Україну, а радше звертає увагу британського уряду на потребу кращого контролю: "Точка зору комітету полягає у тому, що Британія має примушувати виконувати свої експортні критерії, посилювати власний контроль за зброєю".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1474 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ