Пт, 2024-04-19, 11:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 20 » Тимошенко і "регіонали" розпочали боротьбу за НАК "Надра України"
21:44
Тимошенко і "регіонали" розпочали боротьбу за НАК "Надра України"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що особи, пов'язані з Партією регіонів, незаконно взяли під свій контроль "Надра України". Про це прем'єр сказала сьогодні, 20 серпня, на позачерговому засіданні уряду, передає УНІАН.

"Вчора було зроблено рейдерське захоплення на чолі з паном Ставицьким (екс-голова "Надра України" Едуард Ставицький)", - сказала вона.

Колишній керівник "Надра України" у супроводі семи людей захопив офіс компанії. За словами Тимошенко, це було зроблено з метою викрасти документи для того, щоб узяти під контроль людей з Партії регіонів низку родовищ вуглеводнів.

Прем'єр у ході засідання сказала, що раніше особи, пов'язані з Партією регіонів, перебуваючи в керівництві компанії, на основі корупційних схем передавали ліцензії на нафтогазові родовища людям партії, а також проводили відчуження майна компанії.

Але з приходом нового керівництва, за словами прем'єра, ці процеси не тільки були зупинені, але і почалися роботи з повернення державі незаконно переданих ділянок. Тимошенко сказала, що ці дії проводилися на підставі судових рішень.

Вона зазначила, що коли Едуард Ставицький проводив захоплення "Надра України", нинішній керівник компанії був у відпустці.

Зокрема, голова уряду зазначила, що в результаті керівництва Віктора Януковича і його оточення в їхню власність через компанію НАК "Надра України" були передані дві будівлі в центрі Києва (вул. Володимирська, 34 і Золотоворітський провулок, 9), а також урядова резиденція "Межигірря", яка згодом, за словами Тимошенко, стала особистою власністю Януковича.

"Крім того, на корупційній основі найближчому оточенню (Януковича) було видано 19 ліцензій на видобування нафти і газу. Тоді цими питаннями займався народний депутат від Партії регіонів пан Джарти, і очолювала це підприємство НАК "Надра України" його людина - пан Ставицький", - повідомила вона.

У свою чергу, міністр екології Георгій Філіпчук повідомив, що після захоплення будівлі компанії Ставицький зайняв кабінет керівника НАК і видав перший наказ про своє відновлення на посаді голови правління.

Перший заступник міністра юстиції Євгеній Корнійчук додав, що після цього увечері Ставицький прийшов на нараду в Міністерство екології. За його словами, тільки після цього стало відомо про рейдерське захоплення підприємства.

Корнійчук повідомив, що вже пізно вночі Міністерство юстиції скасувало відповідне розпорядження Служби виконання Солом'янського району Києва про відновлення Ставицького на посаді, а також було надіслано листа до МВС для забезпечення державної охорони будівлі.

"О першій годині ночі нинішній керівник компанії Пономаренко зміг увійти до свого кабінету", - повідомив Корнійчук.

"В даний час служба охорони МВС України охороняє приміщення, і в нього допускатиметься тільки легітимний керівник НАК "Надра України", - підкреслив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

На засіданні Кабміну Тимошенко також зазначила, що відносно дій з незаконного передання ділянок і відчуження майна неодноразово робилися звернення в Генеральну прокуратуру України, але вони не завжди сприймалися або взагалі залишалися без уваги.

У свою чергу, міністр екології заявив, що ГПУ видала розпорядження відновити Ставицького на посаді керівника компанії.

Сьогодні ж Кабінет міністрів відновив і одразу ж звільнив Едуарда Ставицького з посади голови правління НАК "Надра України". Рішення про відновлення його на посаді ухвалене на підставі відповідного вирішення Київського апеляційного суду.

"Нам необхідно відновити пана Ставицького, виконуючи корупційне рішення суду, і одразу ж його звільнити", - сказала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

У свою чергу, міністр Кабінету міністрів Петро Крупко підкреслив, що тільки таке рішення стане підставою для нових можливостей захистити державну власність у судовому порядку.

Нагадаємо, 30 січня 2008 року Кабінет міністрів призначив головою правління Національної акціонерної компанії "Надра України" Олександра Пономаренка. Іншим розпорядженням від 30 січня уряд звільнив з посади голови правління НАК "Надра України" Едуарда Ставицького.

45-річний Пономаренко до цього призначення був народним депутатом від БЮТ.

Ставицький обіймав посаду голови правління НАК "Надра України" з 31 січня 2007 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1477 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ