Ср, 2024-04-24, 12:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 20 » Тимошенко відбирає в Януковича дім, бо він його вкрав у держави
21:54
Тимошенко відбирає в Януковича дім, бо він його вкрав у держави
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила Міністерству юстиції посилити судовий супровід справ, пов'язаних з незаконним відчуженням об'єктів державної власності, повідомляє УНІАН. Відповідне доручення Тимошенко зробила сьогодні на екстреному засіданні уряду.

"Я прошу першого заступника міністра юстиції взяти під постійно діючий контроль проходження справ у судах, захист державних інтересів і в найкоротші терміни з публічним висвітленням цього питання повернути їх державі", - сказала Тимошенко.

Зокрема, прем'єр-міністр доручила Мін'юсту забезпечити повернення в державну власність 19 ліцензій на видобування нафти і газу, які були виділені колишнім керівництвом НАК "Надра України". "У судах такі справи перебувають, але, на жаль, тотальна корупція не дозволяє ухвалити державні правосудні рішення і повернути державі цю власність, що була нечесно відібрана", - вважає вона.

Тимошенко також доручила Мін'юсту відновити судовий процес щодо повернення урядової резиденції Межигір'я у державну власність.

"Цю резиденцію у держави особисто відібрав Янукович. Я прошу в судах посилити захист і зробити так, щоб ці 140 гектарів землі разом з державною урядовою резиденцією, в якій приймалися урядові делегації ще за часів Щербицького, в якій приймалися всі іноземні делегації, і в якій в уряду, у всіх міністрів і прем'єр-міністра була можливість розмістити іноземних гостей – все це відібрано в уряду, у держави під час перебування Януковича на посаді прем'єр-міністра. І все це через НАК "Надра України", - пояснила голова уряду.

Азаров радить Тимошенко боротися із "лозінківщиною", а не забирати дачу в Януковича

Заступник голови Партії регіонів, народний депутат Микола Азаров порадив прем’єр-міністру Тимошенко розібратися із "лозінківщиною", а не забирати будинок у лідера Партії регіонів Януковича. Про це Азаров заявив сьогодні журналістам, коментуючи сьогоднішню заяву Тимошенко про необхідність повернення резиденції "Міжгір’я", де проживає Янукович, у державну власність.

"Щойно ця команда прийшла, вона почала у Януковича забирати будинок, у якому він проживає відтоді, коли йому як прем’єр-міністру цей будинок було надано", - сказав Азаров, наголосивши: "Нехай Тимошенко цим займається й надалі". "Успіхів їй у цій вдячній справі", - побажав Азаров.

Говорячи про інші звинувачення на адресу Партії регіонів, зокрема, стосовно незаконного отримання близькими до партії людьми ліцензій на видобуток нафти і газу, він зауважив: "Нехай вона краще розбереться з таким явищем, яке у народі отримало назву "лозінківщина".

"Партія регіонів і всі її члени відкриті для пояснень своїх дій і у питаннях своєї власності", - зазначив Азаров.

Також Азаров заявляє, що керівництво його політичної сили не причетне до подій навколо НАК "Надра України" і до сьогодні не було обізнане про розвиток конфлікту у цій компанії.

"Керівництво Партії регіонів не було в курсі вчорашніх подій і ніякого юридичного супроводження у цьому партія не надавала", - сказав він.

Азаров також зауважив, що на прикладі цього конфлікту "ми повинні упевнитися, який режим очікує країну у випадку міфічної перемоги одного із претендентів у Президенти". "Саме так діятиме ця влада: відновлюють людину на посаді, тобто визнають законність рішення суду, і одразу ж звільняють", - констатував Азаров, зауваживши, що у таких випадках рішення суду необхідно оскаржувати у касаційному порядку.

Азаров також висловив своє здивування причинами, через які прем’єр-міністр Тимошенко скликала сьогодні екстрене засідання Кабінету Міністрів.

На його думку, екстрені засідання уряду можуть скликатися лише у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, техногенного, природного чи економічного характеру, а не для "призначення якогось чиновника і його звільнення, і при цьому висловлювання полум’яних слів про боротьбу з корупцією…".

Дача "Межигір'я" давно здобула скандальну славу. 25 липня 2007 року Кабінет міністрів України схвалив розпорядження "Про внесення зміни в розпорядження Кабінету міністрів України від 11 липня 2007 р. №521", яким передав до статутного капіталу НАК "Надра України" низку будівель у Києві, а також будівлі й інше майно, розташоване на території урочища "Межигір'я"

Улітку 2008 року голова Головного контрольно-ревізійного управління України Микола Сивульський заявив, що керівництво НАК "Надра України", призначене урядом Януковича, у 2007 році перепродало урядову резиденцію в урочищі Межигір'я у приватні руки.

Також на початку 2008 року з'явилася інформація про те, що ще влітку 2007 року, в розпал політичної кризи в Україні і з нагоди дня народження Януковича, президент Ющенко подарував йому резиденцію "Межигір'я".

"Незважаючи на те, що зараз розвернулася президентська кампанія, такі рейдерські захоплення стратегічної державної власності свідчать про те, що, на жаль, управи, зокрема в Генеральній прокуратурі, на Януковича і на його оточення немає, тому що все це одна команда", - заявила Тимошенко.

Крім того, Тимошенко доручила всім міністерствам і органам державної влади проаналізувати ситуацію, що склалася навколо об'єктів державної власності. "Я бачу, що масштабна атака на державну власність почалася", - сказала Тимошенко.

Прем'єр-міністр доручила підготувати відповідну інформацію на наступне засідання уряду. "Нам потрібно створити реєстр такої державної власності, яка перебуває під загрозою, зокрема, й землі, і лісу, і терміново для кожного такого об'єкту розробити всі наші кроки щодо їх захисту. Я думаю, що зараз дійсно буде атака найбільша, тому що вони добре знають, що такими своїми діями вони, безумовно, не будуть допущені до влади народом, вони хочуть скористатися смутним часом, створеним ними хаосом у політиці, щоб ще щось відняти у держави", - вважає глава уряду.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1612 | Додав: holos
Всього коментарів: 1
0  
1 Кирило   (2009-08-31 21:31) [Материал]
Нащо йому те Мижігір"я, щоб казали: крав шапки, а тепер резиденції Генсеків?
Битий чоловін був би хорошим хозяйственником, нащо политично малограмотному пхатися к ті Президенти?

ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ