Вт, 2024-04-16, 13:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 21 » ВР подолала два вето Ющенка: на закон про фінансування Євро-2012 коштами Нацбанку і на закон про вибори президента
17:38
ВР подолала два вето Ющенка: на закон про фінансування Євро-2012 коштами Нацбанку і на закон про вибори президента
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада подолала вето президента України Віктора Ющенка на закон №4735-1 "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2009 р." та деяких інших законів України". За відповідне рішення проголосували 384 депутати (ПР - 166, БЮТ - 152, НУ-НС - 20, КПУ – 27, Блок Литвина - 19) з 409 зареєстрованих в залі. Пропозиція глави держави відхилити цей закон не була підтримана парламентаріями, передає телеканал "Рада".

Нагадаємо, закон про внесення змін до держбюджету на 2009 рік щодо фінансування Євро-2012 за рахунок доходів Нацбанку був запропонований народними депутатами Андрієм Кожем'якіним (БЮТ) і Борисом Колесніковим (Партія регіонів) і ухвалений парламентом 1 липня. За нього проголосували 373 депутати всіх фракцій, окрім "Нашої України-Народної самооборони".

Документ зобов'язував Нацбанк в нинішньому році, крім прибутку за 2008 рік у розмірі 4,008 млрд грн, перерахувати до держбюджету не менше 9,8 млрд грн прибутку за 2009 рік: за I півріччя - 3,4 млрд грн, за III квартал - 3,4 млрд грн і за IV - 3 млрд грн. Ці кошти через спеціальний фонд держбюджету передбачалося направити на будівництво і реконструкцію мостів, включаючи залізнично-автомобільний мостовий перехід через Дніпро в Києві (650 млн грн), а також на будівництво метрополітенів в Дніпропетровську, Донецьку (500 млн грн), Києві і Харкові.

Ветувавши закон, Ющенко висунув свою пропозицію щодо фінансування заходів Євро-2012. На його думку, проблему можна вирішити шляхом реалізації програми цільового фінансування будівництва об'єктів Євро-2012, що розроблена фахівцями Мінфіну, Нацбанку, Секретаріату президента і "Укравтодору". Відповідно до неї кошти передбачається узяти у банків, що мають вільну ліквідність.

"Президент пропонує концентруватися на реалізації цієї схеми", - сказав керівник головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату президента Роман Жуковський, зазначивши, що для цього достатньо постанови Кабміну.

Тим часом уряд попіклувався про альтернативну схему фінансування підготовки до чемпіонату. Міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко розповів, що на засіданні Кабміну 29 липня члени уряду ухвалили постанову про схему цільового фінансування будівництва об'єктів Євро-2012 з держбюджету у випадку, якщо президент ветує закон, запропонований Верховною Радою.

ВР подолала вето на закон про вибори президента. Жодну поправку Ющенка не враховано

Рада подолала вето на закон про вибори президента. За проголосували 325 депутатів. Пропозиції Віктора Ющенка щодо закону не були підтримані - за його словами, він суперечить демократії і Конституції України. Ющенко, нагадаємо, обіцяв звернутися до КС з приводу неконституційності цього закону. Отже, закон скасовує відкріпні талони і голосування на дому, а також скорочує передвиборну гонку до 90 днів.

По фракціям голоси розподілилися таким чином: "за" - 168 депутатів фракції Партії регіонів, 153 депутати фракції БЮТ, 4 - НУ-НС. Депутати решти фракцій не брали участі в голосуванні. За поправки Ющенка до закону голосувала меншість - кожну з них підтримали від 8 до 13 чоловік.

Під час розгляду поправок президента виступив Іван Заєць із звинуваченнями в недемократичності закону про вибори. При його спробі виступити повторно Литвин обурився: "Покажіть мені в регламенті, що ви можете виступати. Сядьте будь ласка, ви ж не президент".

Також спікер намагався заспокоїти депутата від НУНС Юрія Ключковського словами: "Ви ж бачите, є політична воля прийняти закон. Яким би способом ви не намагалися втрутитися, це не допоможе".

Закон скорочує передвиборну гонку з 120 до 90 днів, а також скасовує відкріпні талони і голосування на дому. З інших цікавих положень - скарги до суду з приводу проведення виборів повинні розглядатися протягом двох днів, однак у випадку, якщо суд їх проігнорує, вони вважаються нерозглянутими. Далі ними ніхто займатися не буде.

І ще - скарги на фальсифікації під час виборів повинні надійти до виборчу комісію не пізніше ніж за годину до кінця голосування. Тобто, як вважає заступник голови ЦВК Андрій Магера, в останню годину можна буде робити все, що завгодно, - і марно закликати до закону. А фальсифікації проходять часто саме в цей час. З приводу відкріпних талонів та голосування на дому - люди з пропискою в іншому місті та інваліди, швидше за все, не зможуть проголосувати на виборах.

На всі ці мінуси вже вказав Президент Віктор Ющенко. Втім, у закону є і плюси - скорочення передвиборної кампанії дозволить зменшити витрати на вибори, - але навіть при цьому ЦВК просить у Кабміну 1,5 мільярда гривень.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1407 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ