Вт, 2024-04-16, 15:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 26 » Посол України в Москві: претензії прокуратури РФ "непрофесіоналізм або замовлення"
21:39
Посол України в Москві: претензії прокуратури РФ "непрофесіоналізм або замовлення"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Заяви про участь українців у конфлікті на Кавказі є або свідченням непрофесіоналізму, "або це замовлення". Про це заявив посол України в Росії Костянтин Грищенко в ефірі "5 каналу", коментуючи заяви СКП РФ про участь українців у конфлікті в Південній Осетії.

"Прокуратура має апелювати до фактів, а факти стверджують зовсім навпаки... Якщо вони є, то треба довести до нашої сторони, - відзначив він. - А те, що виноситься в публічну площину таким чином, - це свідчення того, що або там працюють непрофесіонали, або це замовлення".

"Із цього приводу у мене була зустріч в МЗС РФ. І про це я достатньо чітко і прямо заявив. Ми будь-які звинувачення маємо підкріплювати фактами. Прокуратура будь-якої держави не може просто заявляти про те, що вона тримає у себе в кишені невідомо що, невідомо яким чином, і виплескувати це у простір. Це крок, який не сприяє поліпшенню або просто утриманню у нормальному стані відносин (України і Росії)", - підкреслив Грищенко.

"В цілому ми зараз зіштовхуємося з двома абсолютно різними площинами цих відносин. З одного боку - на рівні регіонів, на рівні простих людей є відчуття того, що саме відносини двох держав можуть бути тим майданчиком, на якому можна вирішувати питання, які виникли у зв'язку з економічною кризою", - вважає посол.

"З російського боку виключно прокуратура, що отримала це завдання рік тому, говорить про геноцид, то вони самі визнають, що загинуло 170 людей. Не можна виправдовувати загибель мирних жителів, але кожного разу, коли тобі хочеться назвати це геноцидом, напевно, це просто несерйозно і неприйнятно", - відзначив Грищенко.

"І коли в іншій ситуації про мільйони загиблих людей говориться, що це не геноцид, але одночасно стверджується, що менше 200 загиблих це геноцид - це вже виходить за межі не тільки юридичного аналізу, а суто гуманітарного підходу до трагедій", - сказав посол України в Росії.

Також він заявив, що політичні сили не мають права впливати на внутрішні процеси в Україні. "Я вважаю, і будь-яка політична сила усередині України повинна з цим погоджуватися, що жодна зовнішня політична сила не має ні права, ні реальної можливості, впливати на внутрішні процеси в Україні", - наголосив він.

"Патріотизм в Україні полягає в тому, що ми самі можемо сперечатися, можемо не погоджуватися, зокрема, щодо відносин з РФ, але нікому не дано право ззовні нав'язувати, яким чином ми внутрішньо повинні ці відносини формулювати для себе", - сказав посол.

Конфлікт між Росією й Україною навколо висилки дипломатів є "перегорнутою сторінкою", заявив Костянтин Грищенко. "Я вважаю, що сторінка перегорнута. Це, до речі, улюблена фраза російських високих представників після такого роду ситуацій, що виникають у відносинах з іншими державами", - сказав він.

"Вважаю, що краще, щоб такого не було. Ми не повинні на цьому зациклюватися. Це частина, дуже неприємна, нашого співіснування", - підкреслив посол та висловив переконання, що конфлікт вичерпано.

Відповідаючи на запитання, чи зміняться відносини між Україною та Росією після президентських виборів, Грищенко заявив: "Я переконаний, що будь-який керівник України, коли він пройде всі етапи випробувань, пов'язаних з виборами, не може собі дозволити відхід від базових принципів".

"Більш того, це не буде в його інтересах, це не відповідатиме його політичному майбутньому, яке формулює він сам собі. Будь-який президент думатиме, що він господар цієї держави. Господар у хорошому сенсі", - сказав посол.

"Нас поважатимуть, у тому числі і в Росії, тільки тоді, коли ми внутрішньо будемо здатні визначати нашу поведінку виходячи з власних інтересів, а не з того, що хтось про нас думає", - вважає він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1325 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ