Пт, 2024-04-19, 23:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 17 » 2044 року у Росії закінчиться нафта
17:49
2044 року у Росії закінчиться нафта
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

нафта Доведених запасів нафти в Росії вистачить лише на 28 років. Про це повідомив міністр природних ресурсів і екології РФ Сергій Донський, передає "Інтерфакс".

"За доведеними запасами забезпеченість видобутку становитиме тільки 28 років", - сказав Донський.

Він уточнив, що запаси нафти становлять близько 29 мільярдів тонн.

"Це ті, які теоретично можна витягти з надр. Видобуток сирої нафти (без газового конденсату) в 2015 році попередньо становив близько 505 мільйонів тонн. Якщо рахувати по цих цифрах, то відкритих запасів вистачить на 57 років", - пояснив міністр.

Однак, за словами глави Мінприроди, обсяг доведених запасів, "про які нам точно відомо, де і скільки їх, як добувати, за оцінками експертів, вдвічі менший, близько 14 мільярдів тонн".

"Водночас в загальному обсязі зростає частка запасів нафти, яку важко видобувати. Введення їх у розробку пов'язано з низькою економічною ефективністю і потребує розвитку технологій. Поки що з них темпи відбору невеликі", - зазначив міністр.

"Без нових відкриттів видобуток традиційних запасів почне знижуватися вже з 2020 року", - вважає він.

За словами Донського, зросте частка важко видобувної нафти, серйозно погіршиться економіка проектів.

"Саме тому геологорозвідку ми зупиняти не плануємо", - пояснив глава Мінприроди РФ.

Як заявило на початку березня Міненерго РФ, видобуток нафти в Росії до 2035 року може впасти майже вдвічі.

На думку переважної більшості аналітиків, для жорстко орієнтованої на експорт низькоякісної (з високим вмістом сірки) нафти-сирцю російської економіки такі тенденції можуть мати катастрофічні наслідки. До того ж, дається взнаки загальне зниження цін на цей вид палива.

У США, нагадаємо, вже через падіння цін на нафту почалося зниження видобутку нафти, оскільки розробка деяких свердловин виявилася нерентабельною. Зокрема, компанія Flint Hills Resources LLC американських братів-мільярдерів Чарльза та Девіда Кохів згодна купувати нафту сорту North Dakota Sour, тільки якщо їй доплатять за неї по 0,5 долара за барель.

"...Навіть незважаючи на те, що пропозиція Обами навряд чи буде сприйнято з ентузіазмом, американська влада сподіваються таким чином почати дискусію про необхідність знизити залежність американської економіки від нафти, розвивати альтернативні джерела енергії і підвищувати інвестиції в екологічно чисту транспортну інфраструктуру", - передає з цього приводу BBC.

26 січня влада Саудівської Аравії презентувала розлогий план з розвитку економіки, який спрямовано на максимальне зниження залежності королівства від нафтової кон'юнктури та світових цін на нафту. "Ми маємо намір відійти від примітивного кількісного зростання, заснованого на експорті ресурсів, й перейти до якісного диверсифікованого зростання", - розповів голова нафтової держкомпанії Saudi Aramco Халід аль-Фаліх.

Саудівська Аравія заклала в державний бюджет на 2016 рік ціну на нафту 29 доларів за барель. В свою чергу голова й засновник паливного інвестиційного фонду Andurand Capital, який один з перших офіційно попередив про падіння цін на нафту, П'єр Андюран каже про 25 доларів "протягом найближчих двох років".

Як вже повідомлялося, на світових ринках популярні сорти нафти все ще "б'ють" нові рекорди власного знецінення.

Довідка. Чому знецінюється нафта, або Кінець бензинової доби

Фахівці називають три основні причини різкого здешевіння нафти: дві політичні та одну економічну.

По-перше, йдеться про гіпердемпінгування як результат спільних зусиль міжнародної спільноти щодо зниження ціни на стратегічну сировину для експортно орієнтованої Росії, що відповідальна за розв'язання війни з Україною. Не на користь російських постачальників спрацьовує й критичне зниження якості нафти власного виробництва, яка експортується під маркою Urals.

Аби натиснути на режим Володимира Путіна, було навіть знято ембарго на нафту з Ірану, який посідає друге місце за обсягами розвіданих запасів "чорного золота" у світі. За словами політичного оглядача Олега Пономаря, ця країна "вже найближчим часом зможе викидати на ринок мільйон барелів нафти щодня, що ще більше обвалюватиме ціни".

Країни Перської затоки тут діють спільно зі США, які після відповідного рішення Конгресу вперше за останні 40 років розпочали експорт власної нафти до Євросоюзу. Перша партія американської нафти надійшла європейським споживачам 2 січня цього року.

Значно інтенсифікувалося й поповнення Сполученими Штатами власних нафтових запасів.

По-друге, дається взнаки промислова стагнація командно-адміністративної моделі економіки комуністичного Китаю, що, за твердженнями експертів, наразі нагадує СРСР у 1985-1987 роках.

По-третє, попит на вуглеводні суттєво знижує досягнутий протягом 2015 року революційний прорив у технологіях альтернативної електроенергетики (це насамперед стосується ФРН) та впровадженні революційних систем енергоспоживання загалом у всіх країнах Центральної та Західної Європи.

Німецькі науковці навіть доповіли про приборкання плазми - черговий етап на шляху до отримання чистої й практично невичерпної енергії ядерного синтезу. Якщо результати цих досліджень підуть у серійне виробництво, то нові, компактні електро- та теплостанції під назвою "стеларатори" повністю замінять нинішні типи ядерних реакторів, не кажучи вже вуглеводневе генерування.

Ще одним ціноутворювальним (радше цінознижувальним) фактором, який почав активно проявлятися у 2015-му, але наразі не дає відчутного впливу, є поширення моди на електромобілі, чому активно опираються найбільші гравці світового автопрому та нафтотрейдери.

На очікуваннях зустрічі країн-постачальників фіксується незначне коливання вартості: Brent зросла на 0,87%, WTI - на 1,06%

Ціни на нафту 17 березня зростають на тлі зміцнення планів про зустріч найбільших виробників нафти для обговорення заморожування видобутку нафти, інформує Reuters.

На 8.00 за Києвом вартість травневих ф'ючерсів на нафтову суміш марки Brent зросла на 0,87% - до 40,62 долара за барель.

Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 1,06% - до 38,98 долара за барель.

"Нафтові виробники Перської затоки, в тому числі і члени ОПЕК, підтримують проведення переговорів щодо збереження виробництва на нинішньому рівні в наступному місяці. Зустріч відбудеться і без Ірану", - повідомили агентству джерела з ОПЕК.

Міністр нафтової промисловості Катару Мохаммед Бін Салех Аль-Сада заявив, що країни ОПЕК і країни, котрі не входять в картель нафти, зберуться в Досі 17 квітня і обговорять плани щодо заморожування видобутку. "Цю ініціативу підтримали близько 15 країн ОПЕК, видобуток яких становить близько 73% світового виробництва нафти", - зауважив він.

"Скорочення виробництва на даному етапі, швидше за все, завдасть шкоди в довгостроковій перспективі", - сказав аналітик Phillip Futures Даніель Анг. "Зараз необхідно виключати дорожчі форми видобутку сировини. А ось передчасна підтримка цін може перекреслити все, що було зроблено за останні 2 роки", - сказав Анг.

Також ціни на нафту підтримують дані Управління енергетичної інформації Міненерго США.

Згідно з опублікованою в середу звітністю, комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 11 березня, збільшилися на 1,3 млн барелів - до рекордного максимуму в 523,2 млн барелів.

Водночас аналітики Американського інституту нафти вважали, що показник запасів збільшиться на 3,4 млн барелів.

"Ціни також підтримують набагато менші показники приросту запасів нафти в США", - сказали аналітики з ANZ.

Крім того, на нафтову цінову політику впливає рішення Федеральної резервної системи (ФРС) США про ставку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 822 | Додав: admin | Теги: Росія, закінчиться нафта, 2044 рік
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ