Чт, 2024-03-28, 12:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 19 » 48 журналістів у 2016 році загинули
16:58
48 журналістів у 2016 році загинули
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Комітет захисту журналістів (CPJ) повідомив про зменшення у 2016 році кількості загиблих журналістів через здійснення ними професійної діяльності, але зазначив, що число загиблих у зонах військових конфліктів зростає. Про це повідомляється на сайті Комітету.

"Щонайменше 48 журналістів було вбито у зв'язку з їхньою роботою в період з 1 січня по 15 грудня 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Комітет розслідує обставини загибелі ще не менш як 27 журналістів з тим, щоб визначити, чи були вони пов'язані з професійною діяльністю жертв.

Більш як половина журналістів, убитих протягом року, загинули в ході бойових дій і під час перестрілок - і це вперше відтоді, коли комітет почав вести такого роду облік. Конфлікти в Сирії, Іраку, Ємені, Лівії, Афганістані і Сомалі забрали життя 26 журналістів, які висвітлювали хід бойових дій.

Найнебезпечнішою країною з погляду роботи журналістів ось уже п'ятий рік поспіль залишається Сирія. У цій країні 2016 року було вбито щонайменше 14 журналістів, як і в 2015 році, що збільшило загальну кількість журналістів, які загинули там при виконанні професійного обов'язку з часу початку конфлікту, до як мінімум 107 осіб.

Як зазначається у дослідженні, журналісти, які не бояться висвітлювати конфлікти, ризикують не тільки загинути під час бойових дій, а й бути викраденими або вбитими бойовиками "Ісламської держави" (ІД) або іншими угрупованнями бойовиків. "Ісламська держава" відповідальна за зникнення щонайменше 11 журналістів за період з 2013 року.

Дослідження комітету показують, що глибоко закорінена безкарність веде до посилення самоцензури, оскільки журналісти, які не бажають наражатися на смертельний ризик, їдуть у вигнання або замовкають. У Пакистані з 1992 року було вбито не менш як 33 журналістів через помсту за їхню професійну діяльність, а багато інших зазнали залякувань і нападів.

У деяких країнах журналістів змушують замовкнути іншими засобами, ніж насильство. У Росії, де 36 журналістів було вбито з 1992 року через помсту за їхню репортерську діяльність, комітет не зареєстрував жодного вбивства, починаючи з 2013 року. Журналістів, котрі наважуються висвітлювати такі гострі теми, як корупція і порушення прав людини, незважаючи на величезний ризик фізичної розправи, систематично відключають від каналів зв'язку за допомогою прийнятих законів і правил, закривають редакції та вдаються до інших форм переслідування, включно з погрозами тюремного ув'язнення.

У дослідженні також згадується і загибель журналіста Павла Шеремета в липні в Києві (Україна).

Найнебезпечнішою цьогоріч стала професія військового фотографа і кореспондента, зазначив Комітет.

Нагадаємо, у листопаді міжнародна організація "Репортери без кордонів" оприлюднила новий список найбільших ворогів свободи преси у світі.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1045 | Додав: adminA | Теги: 2016 р, загинули, 48 журналістів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ