Чт, 2024-04-25, 09:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 22 » 54 мільйони євро ЄС додатково надає на реформи в Україні
10:47
54 мільйони євро ЄС додатково надає на реформи в Україні
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  Європейський Союз додатково виділив 54 млн євро на впровадження реформ в Україні.

Про це повідомили у Представництві Європейського Союзу в Україні, передає УНІАН.

"Європейський Союз оголосив про переказ трьох траншів для підтримки реформ у сфері децентралізації, транспорту і технічної стандартизації в Україні, загальна сума яких становить 54 мільйони євро", - йдеться у повідомленні.

ЄС переказав перший транш у розмірі 23 млн євро на впровадження програми "Бюджетна підтримка регіональної політики України". Ця програма, загальні витрати на впровадження якої становлять 55 млн євро, передбачає додаткове фінансування реформ у сфері регіональної політики та децентралізації відповідно до стратегії регіонального розвитку України. Її загальна мета – підвищити загальний рівень добробуту громадян по всій території країни.

"Реформи з децентралізації та регіональної політики продемонстрували свої перші позитивні результати: правову структуру було оновлено; фінансовий стан і автономія органів місцевого самоврядування суттєво покращилися. З урахуванням досягнутих показників, що свідчать про прогрес у впровадженні реформ, Європейський Союз ухвалив рішення про переказ траншу до національного бюджету України в розмірі 23 мільйонів євро", - пояснив голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

Також Євросоюз переказав останній транш у розмірі 25,9 млн євро відповідно до програми підтримки у впровадженні стратегії у транспортному секторі України.

"Впровадження національної стратегії у транспортному секторі позитивно вплинуло на простих українців – ми маємо на увазі розширення обсягів прав пасажирів, безпеку дорожнього руху, краще сполучення між сусідніми країнами, а також на економіку України в цілому. ЄС профінансував програму бюджетної підтримки сектору, що сприяло досягненню цих пріоритетів і забезпечило більшу відповідність усього сектору умовам Угоди про асоціацію", – пояснив Мінгареллі, коментуючи це рішення.

Третій останній транш, зауважили у Представництві ЄС в Україні, у розмірі 5,14 млн євро було переказано для сприяння торгівлі продукцією між двома партнерами.

"Це фактично четвертий транш у межах програми ЄС "Підтримка взаємної торгівлі шляхом усунення технічних перешкод для торгівлі між Україною та Європейським Союзом", впровадженої у період з 2010 до 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Оскільки бюджетна підтримка є нецільовою та кошти надходять у розпорядження органів влади України, посол підкреслив важливість фінансування конкретних проектів для стимулювання економічного і соціального розвитку, а також збалансованого зростання у регіонах і містах України.

"ЄС продовжує нести відповідальність за підтримку процесу реформування в Україні спільно з іншими донорами", – резюмував Мінгареллі.

Як повідомлялося, у жовтні Кабінет міністрів України презентував Офіс впровадження реформ при прем'єр-міністрі на чолі з міністром Кабміну Олександром Саєнком та команди реформ у міністерствах, а Захід скерував своїх спеціалістів у чотири міністерства.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 834 | Додав: adminA | Теги: ЄС, реформи в Україні, 54 мільйони євро
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ