Ср, 2024-04-24, 00:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 4 » 7 найкращих світових різдвяних пісень. ВІДЕО
11:26
7 найкращих світових різдвяних пісень. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В історії музики пісні про Різдво виконувалися в різних стилях: від хорової капели до запального рок-н-ролу. Напередодні головного зимового свята - Різдва Христового - "Комментарии" зібрали сім найцікавіших пісень про Різдво.

Jingle Bells, символ Різдва

Мабуть, найвідомішою різдвяною піснею можна вважати Jingle Bells, яку в 1857-му році записав американський композитор Джеймс Лорд Пьерпонт. До речі, тоді вона називалася One Horse Open Sleigh ("Відкриті сани, запряжені конем"), а її мелодія була значно складнішою і нагадувала класичні п'єси Моцарта. Примітно, що в пісні, яка вважається нині символом Різдва, співається про сани із дзвіночками, що їдуть по снігу, але немає ні слова про Народження Ісуса або іншої згадки про свято.

Les Anges dans nos campagnes, французький гімн Різдва

Найбільш знаменитий французький різдвяний гімн Les Anges dans nos campagnes ("Ангели в нашому селі"), згідно з легендою, був написаний в 129 році нашої ери, коли Телесфор, єпископ Римський, постановив виконувати різдвяні гімни у церкві. З часом цей гімн перетворився на народну пісню, яку співали у Франції в 18-му столітті. Однак легендарна версія не має доказів. Швидше за все, пісня була написана не раніше 16-го століття. До речі, французька різдвяна пісня в 1862 році була переведена на англійську мову (Angels We Have Heard On High) і зараз стала популярним різдвяним гімном в англомовних країнах.

Українське "Це різдво" по рок-н-рольному

Після невдалого кінця світу 21.12.12 українські рокабіллі ВІД VINTA написали нову пісню "Це різдво", присвячену зимі, новому життю і Різдву Христовому. Вийшло весело, драйвово і рок-н-рольно.

Хор депутатів Бундестагу

У німецькому парламенті є одна прекрасна традиція: у передріздвяний період політичні супротивники забувають про всіх чвари і стають поруч один з одним, щоб хором співати пісні про Різдво.

Російська балада "Різдвяна пісня"

"Різдвяна пісня" з альбому групи "Машина часу" "Позаштатний командир Землі. Блюзи Ель-Мокамбо"- це блюзова музика і філософські міркування про час, життя і божественність. Все те, без чого не обходиться жодне Різдво.

Англійська народна пісня I Saw Three Ships

Однією з найдавніших різдвяних пісень Великобританії вважається I Saw Three Ships, в якій співається про трьох вітрильних кораблів, що йдуть на Різдво до Віфлеєму. Пісня була написана в 17 столітті, і хоч "перетерпіла" безліч обробок, мотив її не змінився.

Головна пісня норвезьких дітей - O Jul med din glede

У першій половині 19 століття дружина священика Густава Кіелланд написала пісню O Jul med din gled ("О, радісне Різдво"), що стала згодом однією з найбільш популярних і улюблених дитячих пісень про Різдво. Крім того, в історію Норвегії вона увійшла як родоначальниця звичаю прикрашати і встановлювати різдвяну ялинку в кожному будинку. Автор пісні привезла цю ідею від брата, який проживав в Данії.

Раніше повідомлялося, що журналістка італійської газети Corriere della Sera склала рейтинг найгірших подарунків до Різдва. Перше місце в антирейтингу посідає коричневий портфель зі штучної шкіри.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 2218 | Додав: adminA | Теги: 7 найкращих світових різдвяних пісе
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ