Пт, 2024-03-29, 16:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 12 » 80% загиблих на "Булгарії" - жінки та діти
16:34
80% загиблих на "Булгарії" - жінки та діти
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Водолази, що обстежують затонулий теплохід "Булгарія", дісталися до нижньої палуби, де розташовані дитяча кімната і музичний салон. У цих приміщеннях за кілька хвилин до катастрофи зібрали дітвору на розважальний захід. Там можуть знаходитися до 50 тіл загиблих дітей, рятувальники починають піднімати їх на поверхню.

- Ті, що вижили, згадують: вони змогли врятуватися тільки дивом
- Квитки на "Булгарію" було продано незаконно
- Усі українські теплоходи, вік яких більше за 25 років, перевірять протягом місяця
- За попередніми даними МЗС українців на борту "Булгарії" під час трагедії не було

Відомості від групи водолазів надходять в оперативний штаб МНС, влада Татарстану передає їх журналістам. Прем'єр республіки Ільдар Халіков повідомив, що чисельність загиблих дітей уточнюється. А начальник прес-служби Головного управління Центру забезпечення діяльності Федеральної протипожежної служби Татарстану Марат Рахматуллін пояснив, що достовірна інформація з'явиться тільки після того, як усі тіла піднімуть.

Також зростає кількість офіційно підтверджених жертв катастрофи. За останніми даними, витягнули тіла 73 осіб, з-поміж них 11 дітей, передає Інтерфакс з посиланням на прес-службу МНС. Упізнано 46 тіл, більшість знайдено на середній палубі теплохода - в приміщеннях бару і ресторану.

Рятувальники загону "Лідер" МНС, що беруть участь у пошуку людей на затонулому судні, поділилися з журналістами тим, що побачили під час занурень. В інтерв'ю "Комсомольській правді" вони розповіли, що навіть в денний час видимість на місці затоплення на глибині 20 метрів практично нульова. Без ліхтарів там просто непроглядна пітьма.

Зовні судна, за їхніми словами, загиблих немає, всі тіла - всередині. Для того щоб дістатися до деяких, доводиться вирізати залізні перешкоди. 80% жертв - це жінки і діти. Багатьох дорослих знайшли в ресторані, тому що в момент катастрофи був обідній час.

Врятувалися ті, хто був ближче до виходу. Оскільки судно пішло на дно буквально за три хвилини, часу на порятунок у людей не було. Багато загиблих були в жилетах - встигли надіти, але не встигли вибратися. По всьому видно, що вижити прагнули будь-що-будь, розповідають водолази. Хтось навіть вибивав двері, щоб вибратися з каюти.

Один чоловік не зміг вибратися з каюти, бо його притиснуло ліжком і тумбочкою. Чоловікові не вистачило повітря і часу відштовхнути меблі і поплисти, хоча він був міцний, здоровий.

Найстрашніше в цій аварії, за визнанням рятувальників, це величезна кількість загиблих дітей. Лякає також раптова поява мертвих тіл. "Йдемо-йдемо і бац - воно тут-таки з'явилося! В обличчя намагаємося ніколи не дивитися. Тому завжди потонулого розвертаємо спиною", - розповіли вони.

Ті, що вижили, згадують: вони змогли врятуватися тільки дивом

Безпосередньо про те, що було в страшні хвилини катастрофи, ЗМІ продовжують дізнаватися у тих, що вижили. Life News наводить розповідь Лілії Саттарової, якій вдалося вибратися з теплохода, коли його вже накрило водою.

Дівчина була у себе в каюті, коли судно вперше сіпнулося через удар хвилі. Теплохід перекинувся на борт, і після сильного різкого удару каюта за декілька секунд заповнилася водою, а дрімаючу пасажирку потужною хвилею викинуло в коридор.

Коридор також почав швидко заповнюватися водою. Коли її було вже до пояса, чоловік з сусідньої каюти вискочив і схопив Лілію за собою. Людям на "Булгарії" довелося розбивати шибки в сусідніх каютах, щоб вибратися із судна, що тонуло.

У швидко затопленому водою коридорі рятуватися допомогла випадковість - вони наштовхнулися на повітряну кишеню, де набрали повітря, якого вистачило на подолання останнього рубежу. Через хвилину дівчина та її рятівник і ще декілька людей трималися за круг на поверхні води, а теплохід вже пішов на дно.

Квитки на "Булгарію" було продано незаконно

Орендатор затонулого теплохода "Булгарія" компанія "АргоРечТур" та туристичне агентство "Інтур-Волга", що продало квитки в круїз, не мали права займатися туроператорською діяльністю. Про це повідомив прес-секретар "Ростуризму" Олег Мосєєв, передає РИА "Новости".

За даними відомства, жодна із зазначених компаній не подавала відомостей для внесення до Єдиного федерального реєстру туроператорів. Отож відповідальність організаторів круїзу перед туристами не була застрахована.

Раніше представник Приволзької транспортної прокуратури повідомив, що круїз "Булгарії" був незаконним, оскільки у компанії - орендаря судна ТОВ "Аргоречтур" не було ліцензії на перевезення пасажирів.

МНС Татарстану навело уточнені дані про пасажирів затонулого теплохода "Булгарія": всього в списках 209 осіб, з них на борту перебували 205 пасажирів, четверо в круїз не вирушили. Серед загиблих упізнані тіла капітана Олександра Островського і його дружини.

Двопалубний теплохід "Булгарія", побудований ще в 1955 році в Чехословаччині, затонув у неділю на Волзі під час грози за 3 кілометри від берега. Судно прямувало з міста Болгар в Казань. Врятовано 79 осіб, доля інших невідома.

Водолази виявили в "Булгарії" каюту з 30-40 загиблими дітьми, яких зібрали в одному місці незадовго до аварії корабля. "Передбачалося, що в якомусь приміщенні зібрали дітей, там проводився якийсь захід", - повідомили в прес-службі приволзького регіонального центру МНС.

На думку компанії-судновласника "Булгарії", причиною загибелі судна міг стати людський чинник, а несправність одного двигуна не могла вплинути на безпеку теплохода. Водночас експерти в Держдумі вважають, що причиною аварії корабля в Куйбишевському водосховищі стало перевантаження судна при неправильній експлуатації корабля.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1303 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ