Пт, 2024-03-29, 14:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 11 » 98-му річницю незалежності відзначає Польща
14:34
98-му річницю незалежності відзначає Польща
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Сьогодні 11 листопада Польща відзначає чергову 98-му річницю незалежності. У цей день по всій країні відбудуться святкові заходи – марші, концерти, виставки, спортивні заходи, інформує Укрінформ.

"Європа зараз переживає складні часи, які пов’язані з масовою міграцією, воєнними діями на Сході і Півдні, тероризмом, змінами, що порушують єдність Євросоюзу. Це обґрунтовує, як сильно нам потрібна єдність, єдність попри розбіжність поглядів. Коли в Польщі є тріщини, то вона є слабшою, а коли об’єднана, то сильнішою", - заявив у телезверненні з нагоди дня незалежності президент Польщі Анджей Дуда.

Він побажав полякам радісного святкування дня незалежності, яке, за його словами, стало можливим лише нещодавно після століть поневолення.

У чергову річницю незалежності Польщі у Варшаві відбудуться близько 20 публічних зібрань, зокрема три великі маніфестації: "Марш незалежності", маніфестація Комітету захисту демократії та антифашистський марш.

Посольство України у Варшаві привітало Польщу з річницею незалежності країни вітальним зверненням посла Андрія Дещиці і підсвітленням диппредставництва у біло-червоні кольори.

Рада регентів у Варшаві 11 листопада 1918 року передала військове керівництво на польських територіях у руки звільненого з ув'язнення в Німеччині польського політика Юзефа Пілсудського. Вважається, що цього дня Польща після більш як 120 років перерви знову отримала незалежність. Свято незалежності у цей день встановлено у 1937 році.

Качинський: незалежність Польщі неможлива без завершення Смоленської справи

Без завершення Смоленської справи – встановлення правди по трагедію і належного вшанування загиблих - справжня незалежність Польщі є неможливою. Про це під час щомісячного вшанування пам’яті загиблих у Смоленській катастрофі, що відбувається кожного 10-го числа біля президентського палацу, заявив лідер партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярослав Качинський.

"Це мусить бути Польща правди. І це мусить бути Польща, яка готова і може віддати честь тим, хто загинув, аби служити вітчизні, хто загинув на службі, хто хотів віддати шану жертвам геноциду в Катині",- заявив Качинський.

Він наголосив, що зараз триває боротьба за те, щоби правда про Смоленську катастрофу стала відомою, щоб можна було вшанувати жертв трагедії і поставити їм пам’ятники. Він наголосив, що Смоленська справа, як і всі інші, колись відійде в минуле.

"Але вона відійде в історію лише тоді, коли наше завдання, наша місія буде виконана",- підкреслив Качинський.

У марші пам’яті до президентського палацу взяла участь голова польського уряду Беата Шидло, а також значна частина уряду країни.

Розслідування Смоленської справи на урядовому рівні відновлено в Польщі навесні цього року. Влітку Національна прокуратура Польщі розпорядилася провести ексгумацію тіл усіх жертв катастрофи, яка розпочнеться 14 листопада з президентського подружжя Леха та Марії Качинських.

У Смоленській катастрофі 10 квітня 2010 року загинули усі 96 осіб, які перебували на борту президентського літака. Вони прямували на відзначення 70-х роковин Катинського злочину.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: Польща, 98-ма річниця незалежності
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ