Чт, 2024-04-25, 01:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 17 » АЕС "Фукусіма" заливають водою з повітря. Рівень радіації зберігається. ВІДЕО
12:51
АЕС "Фукусіма" заливають водою з повітря. Рівень радіації зберігається. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/



Вертольоти сил самооборони Японії розпочали операцію зі скидання води над третім енергоблоком аварійної японської АЕС "Фукусіма-1", щоб запобігти перегрівванню сховища відпрацьованого ядерного палива (ВЯП) і реактора,передає 17 березня РИА "Новости".

Раніше в ніч проти 17 березня військовий вертоліт здійснив скидання води на четвертий реактор АЕС. Ці дії мають допомогти понизити температуру в енергоблоках, де після землетрусу вийшли з ладу системи охолодження. Зниження температури дозволить уникнути плавлення паливних елементів, передає ИТАР-ТАСС.

Також активно готується операція спецзагону японської поліції із заливання води в басейн четвертого реактора АЕС "Фукусіма-1" за допомогою потужних водометних гармат, що вживаються для розгону демонстрацій. Сили самооборони Японії також направляють з кількох баз по всій країні 11 автомобілів з водометами, які допоможуть охолоджувати енергоблоки. Токійська поліція також планує направити до АЕС "Фукусіма-1" автомобіль з водяною гарматою.

Крім того, здійснюються роботи з підведення нової енергетичної траси до електростанції. Лінії електропередач були знищені землетрусом і цунамі, що призвело до поломки систем охолоджування реакторів. Якщо компанії-операторові станції Tokyo Electric Power Co вдасться зробити це найближчим часом, то це допоможе зупинити процес плавлення паливних елементів у реакторах і уникнути кризи.

За словами представника компанії TEPCO Наокі Цуноди, планується "якомога швидше" забезпечити енергією АЕС "Фукусіма-1". Проте Цунода не назвав конкретного терміну.

Два вертольоти марки CH-47 скидали воду на АЕС з прикріплених до них резервуарів, об'ємом 7,5 тонн води. Окрім цих літальних апаратів у районі третього реактора баражував ще один вертоліт з устаткуванням для постійного вимірювання рівня радіації. Станом на 04.50 (за Києвом), рівень радіації на висоті 90 м над АЕС "Фукусіма-1" становив 87,4 мілізіверта на годину, а на висоті 300 м - вже 4,13 мілізіверта на годину.

Раніше командування сил самооборони не віддавало наказу про проведення операції прицільного скидання води через підвищений радіаційний фон у районі аварійної АЕС. 17 березня компанія-оператор "Фукусіми-1" TEPCO повідомила про деяке зниження рівня радіації.

Рівень радіації над аварійною АЕС "Фукусіма-1" все одно залишається високим, тому час польотів вертольотів сил самооборони над нею обмежений 40 хвилинами. Кожна команда повинна зробити не більше десяти польотів, щоб не отримати небезпечної дози опромінювання. Після чотирьох заходів вертольоти, що скидали воду над аварійним третім реактором АЕС "Фукусіма-1", тимчасово покинули зону АЕС, щоб понизити дію радіації на екіпаж, передає РБК з посиланням на японський телеканал NHK.

Всього було виконано не менше чотирьох скидань, причому щоразу з баку на тросу вертольота скидалося 7,5 тонн води. Але заходів, що вживааються, вочевидь замало. На думку експертів, щоб досягти ефекту, потрібно виконати до ста скидань. Велика частина води, що скидається на реактори, розвіюється вітром і не досягає мети.

Після скидання води на аварійний реактор АЕС "Фукусіма-1" рівень радіації над станцією знизився, але тільки на 30 мікрозівертів на годину. Про це повідомили в токійській компанії-операторові станції TEPCO.

Як раніше повідомили японські атомники, в третьому енергоблоці нагрівається сховище ВЯП, через те, що відбувається витік радіоактивних речовин в атмосферу. Захисна оболонка реактора отримала пошкодження в результаті землетрусу. Будівля третього реактора зруйнована більшою мірою порівняно з іншими об'єктами, що дозволяє сподіватися на те, що вода надходить "за адресою" і охолоджує паливні стрижні, що перегрілися.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1625 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ