Пт, 2024-04-26, 01:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 2 » Африка закликає не допустити перетворення Сахари на "терористичну пустелю"
13:01
Африка закликає не допустити перетворення Сахари на "терористичну пустелю"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Африканські країни і Захід мають об'єднати зусилля по боротьбі з північноафриканським осередком Аль-Каїди і не допустити перетворення Сахари на "терористичну пустелю". Про це заявив у вівторок, 2 лютого, президент Сенегалу Абдулає Вад на засіданні африканського саміту, присвяченого врегулюванню регіональних конфліктів, передає Корреспондент.
"Ми маємо організувати круглий стіл і обговорити цю проблему зі всіма зацікавленими сторонами, враховуючи Захід", - передають арабські ЗМІ слова сенегальського лідера.

Африканські лідери також підкреслюють, що своїми силами ефективно боротися з Аль-Каїдою не в змозі. "Це міжнародна загальна проблема. А такі країни як Сенегал або Малі просто не в змозі поодинці боротися з тероризмом такого масштабу", - заявив Вад.

Північноафриканська "Аль-Каїда в країнах ісламського Магрибу" причетна до більшості терактів і захоплень заручників в Африці останніми роками. У руках терористів з цього угрупування наразі перебувають, щонайменше, шість європейських полонених. Бойовики північноафриканської Аль-Каїди, як правило, мігрують із заручниками труднодоступними районами Сахари. Там же, за даними африканських розвідслужб, у угрупування є декілька тренувальних таборів і баз.

Лідери країн Африканського союзу також обговорили проблеми Південного Судану, зокрема, майбутній референдум з питання про його незалежність від північної частини країни, повідомляє РИА "Новости". Відділення півдня може відбутися вже в 2011 році в ході загальнонародного голосування, що, на думку спостерігачів, спровокує новий виток конфлікту в регіоні.

Лівійський лідер Муамар Каддафі, який завершив в січні перебування на чолі організації, попередив, що Судан може перетворитися на Сомалі. Він зазначив, що серйозних розбіжностей слід чекати не з північчю, а серед Південного Судану, оскільки єдності немає на самому півдні.

Учасники саміту обговорили також питання створення Сполучених Штатів Африки, що передбачає тіснішу інтеграцію країн Чорного континенту, торкнулися проблем Сомалі, де десятиріччя не припиняється громадянська війна, зміна клімату і вплив цього процесу на африканські держави.

Раніше на саміті в Аддіс-Абебі лідери африканських країн заявили, що криза у Сомалі становить таку ж серйозну загрозу глобальної безпеки, як і Афганістан.

Панафриканська зустріч у верхах проходить в столиці Ефіопії Аддіс-Абебі. В ході першого дня роботи саміту лідери африканських країн виступили із заявою, в якій підкреслили, що відсутність міжнародної підтримки перехідному уряду Сомалі і неефективна боротьба з терористами Аль-Каїди в цій країні можуть незабаром перетворити її на регіон, звідки почнеться планомірне знищення людства.

Сьогодні саміт, в якому беруть участь більше 30 голів держав, завершує роботу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1288 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ