Сб, 2024-04-20, 17:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 3 » Акціонери Nemiroff продають мажоритарну частку акцій
22:42
Акціонери Nemiroff продають мажоритарну частку акцій
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Один з найбільших українських виробників горілки - Nemiroff - розглядає продаж мажоритарної частки стратегічному інвесторові. Про це повідомляється в документі, який розсилає потенційним покупцям київський офіс ING Bank. Аналітики оцінюють всю компанію більш ніж в 300 млн дол.
Джерела, близькі до виробника, стверджують, що бажання вийти з бізнесу є лише у двох з трьох бенефіціарів Nemiroff - Якова Грибова і Анатолія Кіпіша. Засновник компанії Степан Глусь має намір зберегти свою частку, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Факт отримання інвестмеморандуму від ING, в якому йдеться про намір власників Nemiroff продати мажоритарну частку в компанії, підтвердили в кількох алкогольних компаніях. За словами представника однієї з них, банк почав розсилати його в кінці минулого тижня. У українському офісі ING відмовилися коментувати документ.

Голова ради директорів Nemiroff Олександр Глусь заявив, що "компанія знаходиться на такій стадії, що готова розглянути залучення стратега для розвитку на глобальному рівні". Від докладних коментарів Глусь відмовився. Проте джерело, близьке до Nemiroff, стверджує, що намір вийти з бізнесу є у двох співвласників виробника - Якова Грибова і Анатолія Кіпіша.

"Засновник компанії Степан Глусь хоче зберегти свою частку в компанії", - говорить співрозмовник. За його словами, Глусь готовий викупити долі двох інших акціонерів, якщо зможе залучити кредит. З Грибовим і Кіпішем зв'язатися вчора не вдалося.

Nemiroff заснований в 1992 році. Основні торгові марки - "Nemiroff Оригінальний", "Українська медова з перцем", "Українська березова особлива", "Житня з медом", Nemiroff Premium і Nemiroff Lex. У матеріалах ING вказується, що в 2009 році, за оцінками компанії, обсяг її продажів становви 8 млн дал (на 3,9% більше рівня 2008 року), чисті продажі - 217,6 млн дол (на 14% менше), чистий прибуток - 38,3 млн дол (на 50% менше), EBITDA - 41,2 млн дол (на 44,6% менше). Борг компанії в 2009 році становив 10,5 млн дол. За інформацією джерела, знайомого з ситуацією в групі, рік тому близько 40% належало Якову Грибову, ще по 30% - Анатолію Кіпішу і Степану Глусю.

Як повідомляється в документі ING, бренд Nemiroff є третім за обсягами продажів горілки в світі. У структурі продажів компанії на горілку припадає 98% в обсязі і 99% за вартістю. Основний обсяг продажів в натуральному вираженні припадає на Україну - 53% (38% у вартісному виразі), далі йдуть Росія - 38% (54%) і Польща - 2% (3%), в решті країн реалізується 7% (5%).

Потужності в Україні дозволяють проводити 12 млн дал на рік, зараз вони завантажені на 70%. У Росії, де компанія з 2008 року почала розливати свою продукцію на Ярославському лікеро-горілчаному заводі, її річний обсяг виробництва становить 1,6 млн дал з перспективою збільшення до 3 млн дал. З 2010 року Nemiroff може виробляти 14,6 млн дал і, якщо буде потрібно, збільшити його до 16 млн дал, йдеться в матеріалах ING.

Аналітик "Ренесанс Капіталу" Уляна Ленвальська оцінює вартість компанії Nemiroff з мультиплікаторів російської "Сінергії", яка зараз торгується по 7,8 EV/EBITDA. "Таким чином, з урахуванням боргу Nemiroff коштує порядка 321 млн дол, хоча інвестор міг би запропонувати премію, з урахуванням того що рентабельність української компанії вища, ніж у "Сінергії", - вважає вона.

За інформацією учасників ринку, одним з ймовірних претендентів на купівлю Nemiroff є Central European Distribution Corporation (CEDC) - найбільший виробник горілки в Росії (компанія на 100% володіє ГК "Російський алкоголь", брендом Parliament і 49,9% голосуючих акцій і 75% в прибутку в дистриб'юторові елітного алкоголю Whitehall Group).

"CEDC вже зустрічалася з менеджментом Nemiroff, щоб обговорити можливість участі в бізнесі української компанії, але про щось конкретне сторони поки не домовилися", - розповів топ-менеджер однієї з алкогольних компаній. Член ради директорів CEDC Сергій Купріянов відмовився коментувати цю інформацію. "CEDC цілком могла б взяти участь в цій операції, але їй було б цікаво отримати 100-процентний контроль над Nemiroff", - вважає Ленвальська.

Як стало відомо раніше, алкогольна група "Союз-Віктан" припиняє свою діяльність: українська частка групи проходить процедуру банкрутства з листопада, а до Арбітражного суду Московської області буде направлено заяву про банкрутство "дочки" в Росії. Загальний борг в 170-200 млн дол "Союз-Віктан" сподівається погасити, продаючи активи.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1355 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ