Пт, 2024-03-29, 01:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 13 » "Аль-Каїда" на межі банкрутства, а "Талібан" процвітає
11:39
"Аль-Каїда" на межі банкрутства, а "Талібан" процвітає
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

"Аль-Каїда" переживає найглибшу за багато років фінансову кризу, а фінансування талібів, навпаки, зростає. Про це повідомляє міністерство фінансів США, передає Бі-Бі-Сі.

Згідно із доповіддю експерта в галузі фінансування терористичних організацій Девіда Коена (David Cohen), у першій половині 2009 року лідери "Аль-Каїди" чотири рази публічно зверталися до своїх однодумців з проханням про матеріальну допомогу, передає РИА "Новости".

"Ми оцінюємо становище "Аль-Каїди" у фінансовому плані як найслабше за останні кілька років, у результаті чого ця організація втрачає свій вплив", - сказав представник Мінфіну США.

За словами експерта, США доклали чимало зусиль, щоб "перекрити кисень" "Аль-Каїді", виявляючи і, за можливості, блокуючи джерела грошових надходжень. Саме через скрутне фінансове становище вплив організації у світі помітно послабшав.

За наявною в американської влади інформацією, лідери "Аль-Каїди" вже попередили своїх спонсорів, що нестача фінансування позначається на кількості бойовиків і на якості їхньої бойової підготовки. Однак, вважають у Вашингтоні, ситуація може дуже швидко змінитися, тому що існує безліч платоспроможних донорів, готових допомогти бін Ладену.

Як повідомлялося, в першій половині вересня кількість активних членів "Аль-Каїди" не перевищувала 200 осіб.

Тим часом, фінансові справи афганських талібів значно кращі завдяки поставленій на широку ногу наркоторгівлі. І це попри те, що, за словами Девіда Коена, США роблять усе можливе для контролю за надходженнями до "скарбниці" талібів.

У доповіді Коена на конференції, присвяченій боротьбі з відмивання грошей, мовиться, що екстремістське угрупування вимагає гроші у афганських фермерів, які вирощують опійний мак, а також стягує плату за надання послуг "захисту" бізнесу у жителів країни, які займаються законним підприємництвом.

Спеціальний представник США в Афганістані Річард Холбрук заявив, що рух Талібан також підтримується пожертвуваннями приватних покровителів із країн Перської затоки.

Коен попередив, що незаконно отримані талібами кошти вже стали частиною світової фінансової системи.

Командувач військ ISAF в Афганістані генерал Стенлі Маккрістал раніше заявляв, що саме розгалужені фінансові потоки, якими користується "Талібан", заважають коаліційним військам протистояти його злочинній діяльності.

Крім того, експерти міністерства фінансів США говорять, що члени багатьох воєнізованих угруповань підтримують своє існування, вдаючись до протизаконної діяльності. Наприклад, ліванські бойовики "Хізболлах" продають піратські копії звукозапису та комп'ютерних програм, а також займаються контрабандою сигарет.

США ведуть війну в Афганістані вісім років. Навесні 2009 року президент Барак Обама направив до цієї країни 21 тисячу військовослужбовців додатково до вже розгорнутого контингенту в 68 тисяч осіб. Також 27 березня Обама ухвалив рішення додатково направити до Афганістану 4 тисячі військових інструкторів для підготовки афганської армії і сил безпеки.

За даними американських ЗМІ, контингент США в Афганістані тепер може бути збільшений ще на 30-40 тисяч військовослужбовців.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1364 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ