Чт, 2024-03-28, 10:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 11 » Американські кінорежисери зацікавилися Україною - Чалий
11:58
Американські кінорежисери зацікавилися Україною - Чалий
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Документальна стрічка режисера Євгена Афінеєвського "Зима у вогні", номінована цього року на престижну кінопремію "Оскар", зацікавила американську кіноіндустрію щодо можливості зйомок нових фільмів про Україну. Про це зазначив після показу кінокартини в Конгресі США посол України в Вашингтоні Валерій Чалий, передає "Укрінформ".

"Нещодавно я мав можливість бачити американських зірок і режисерів, які подивилися цей фільм, і вони вже думають над тим, чи не зняти ще фільми, присвячені Україні", - зауважив глава Української місії в США.

Він не став розкривати подробиці, втім, підкреслив, що йдеться про "режисерів світового рівня".

Водночас український посол наголосив, що "Зима у вогні" змусила замислитися самих американців щодо цінностей, які захищали українці на Майдані. "Американці, коли коментували цю стрічку, говорили, що фільм для них самих ставить запитання, які ж цінності є в Америці, і які цінності мають захищати політики тут?"- зазначив Чалий.

Тобто, за його словами, фільм "уже вийшов за рамки лише України", і допомагає утримувати міжнародний фокус на українському питанні. Він висловив сподівання, що стрічка буде нагороджена престижною премією Кіноакадемії США.

Тимчасом, підкреслив посол, сама номінація картини на "Оскар" вже багато чого значить для України, про яку світ широко заговорив після Революції гідності. Всі її події поденно показані у фільмі в доступному вигляді навіть для аполітичного глядача, що лише розширює обізнаність про нашу державу.

Крім того, нині по всіх Штатах проходить реклама стрічки, і це, як зазначив посол, "допомагає набагато більше, ніж програми просування іміджу держави".

До того ж, не секрет, що в багатьох країнах Заходу пропаганда Кремля має свій опосередкований вплив. "Я думаю, що цей фільм зніме пропагандистські трюки, які можуть застосовуватися з метою викривлення правди про події в Україні", - підсумував Валерій Чалий.

В основі фільму "Зима у вогні" - зйомки 28 операторів-аматорів, які зафіксували на камеру 93 дні київської зими 2013-2014 років. До хроніки української революції увійшли записи з місця подій та інтерв'ю з учасниками протестів. Нещодавно стрічка отримала номінацію на премію "Оскар" у категорії "Найкращий документальний фільм", а у вересні 2015 року на МКФ в Торонто була відзначена Призом глядацької аудиторії як найкращий документальний фільм.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: Україна, Чалий, американські кінорежисери
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ