Сб, 2024-04-20, 11:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 9 » "Анаконда" проти Путіна - InoPressa
09:50
"Анаконда" проти Путіна - InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

НАТО намагається заблокувати російську військову активність у Європі й утримати Кремль від будь-яких задумів експансії в напрямку Польщі та країн Балтії, пишуть ЗМІ. Недивно, що сценарій військових навчань "Анаконда 2016" відтворює події "гібридної війни" в Криму. Недивний і гнів Москви: у відповідь міністр оборони РФ Шойгу зробив наголос на нарощуванні військ на західному кордоні Росії.

Найбільші військові навчання в Східній Європі з часів холодної війни стартували у вівторок, пише оглядач The Washington Post Томас Гіббонс-Нефф. Операція під назвою "Анаконда 2016", заявлена ​​як навчання під керівництвом Польщі, триватиме 10 днів. Більш як 30 тис. солдатів з 24 держав, в тому числі не членів НАТО (Фінляндія і Косово), візьмуть участь в серії заходів, розкиданих по території Польщі, йдеться в статті. Навчання імітують "спільну широкомасштабну оборонну операцію", відповідно до прес-релізу армії США.

Водночас неподалік, у Балтійському морі, проводяться масштабні морські десантні навчання Baltops-2016.

Обидві операції пройдуть всього за кілька тижнів до липневого саміту НАТО у Варшаві, на якому, як очікується, буде ухвалено рішення про розміщення британських, американських і німецьких військ у Польщі. "Польський президент Анджей Дуда в світлі нещодавніх дій Росії в регіоні закликає до постійної присутності НАТО в Польщі", - йдеться в статті.

Масштаби і місце проведення "Анаконди" розгнівали російських чиновників. Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив у понеділок, що його країна відповість на все більшу активність НАТО і США в Балтійському регіоні.

НАТО і США намагаються заблокувати російську військову активність в регіоні, проводячи більше навчань у Європі і створивши оперативні групи для реагування на загрози, змодельовані за зразком російської тактики на сході Україні, пише Гіббонс-Нефф.

"Великомасштабні натовські навчання "Анаконда 2016" повинні показати, що в разі війни Польщі прийдуть на допомогу і захистять її в найкоротші терміни", - пише автор публікації в Tageszeitung Габріеле Лессер, зауважуючи, що це слушне рішення Альянсу. Невпевненість у таких країнах, як Польща, Латвія, Литва та Естонія, наростає ще від того, що населення західних країн-партнерів на запитання про можливу військову підтримку цих країн на випадок агресії зі сходу однозначно відповідає "ні".

Не дивно, що в цих країнах один за одним формуються загони самооборони, а сценарій нинішніх навчань НАТО відтворює події "гібридної війни" в Криму з подальшою його протиправною анексією, зазначає кореспондент.

Ясна річ, Кремль не в захваті від "Анаконди", йдеться в статті.

"Той, хто не хоче, щоб на східних рубежах ЄС і НАТО в результаті численних російських провокацій або помилкових дій вибухнула гібридна війна, повинен позитивно сприймати військові навчання. Вони зміцнюють довіру між партнерами", - резюмує Лессер.

По Європі в східному напрямку рухаються довгі колони з важким озброєнням. Ціль броньовиків і військових вантажівок - північ Польщі, де у вівторок розпочалися навчання "Анаконда 2016", в ході яких відпрацьовується реакція на кризовий сценарій в Балтійському регіоні. У маневрах візьмуть участь 2920 бойових машин. "Необхідність доставити їх до місця навчань ставить Альянс перед логістичними проблемами, адже в мирний час для бронетехніки країн-партнерів НАТО в Європі немає "зеленої вулиці", - пише оглядач Süddeutsche Zeitung Даніель Бресслер.

До саміту НАТО в Уельсі в 2014 році, як сказав один з натовських чиновників, "були суттєві проблеми", але протягом року після саміту багато країн-членів змінили своє законодавство, і тепер головнокомандувач НАТО має можливість отримувати в разі надзвичайної ситуації дозвіл на проліт літаків і проїзд бронетехніки "в найкоротші терміни". "Раніше, для того щоб зробити передислокацію з Іспанії в країни Балтії, була потрібна ціла купа папірців, - сказав представник Альянсу. - Це був кошмар". Тепер же для сил швидкого реагування НАТО дозвіл на проїзд "готовий заздалегідь".

В ході дискусій всередині НАТО американські генерали вимагають заснувати "щось на зразок військового Шенгену", йдеться в статті.

Великим головним болем для НАТО є інфраструктура, продовжує Бресслер. В еру холодної війни в Альянсі "точно знали, які шосе і мости можна використовувати". Приватизація залізниць серйозно ускладнила дії військових. У нових країнах-партнерах НАТО часто відсутня інформація про автомобільні і залізничні дороги і мости, якими можна користуватися, а також про розміри тунелів. В даний час роботи зі збору відсутніх даних форсуються.

"Альянс, стурбований діями Росії і Україні та її агресивними військовими маневрами в усьому світі, а надто на Балтійському морі, проводить навчання для великого числа військовослужбовців на колишній території СРСР і країн Варшавського договору, щоб утримати Росію від будь-яких задумів експансії на західному напрямку", - пише The Washington Times. У відповідь міністр оборони РФ Шойгу зробив наголос на нарощуванні військ на західному кордоні Росії.

Шойгу створив три нові дивізії, які будуть дислоковані на "західному кордоні з Європою", як пише кореспондент. "Одне з помітних підтверджень цього перекидання - в російському місті Клинці, приблизно за 50 км від українського кордону", - йдеться в статті.

"Добре, що прибудуть військові: у нас покращиться демографічна ситуація, населення зросте. Якщо військовослужбовці приїдуть сюди з сім'ями, це теж буде добре", - сказав заступник голови міської ради Олег Клітна в інтерв'ю Reuters. За його словами, частини мотострілецької дивізії почали прибувати 30 травня. Агентство Reuters повідомило, що їх було перекинуто з бази в Єкатеринбурзі.

Також на цю тему:

Іспанський фрегат Cristóbal Colón у липні здійснить у США випробування своєї системи ПРО (ABC)

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1221 | Додав: adminA | Теги: InoPressa, Анаконда проти Путіна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ