Ср, 2024-04-24, 04:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 6 » Андрій Портнов іде з політики
16:33
Андрій Портнов іде з політики
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Заступник глави Адміністрації Президента Андрій Портнов заявляє про завершення своєї політичної діяльності. Про це Портнов заявив в інтерв`ю Інтернет-виданню "Українська Правда".
"Я для себе сформулював його таким чином: я не вступав до Партії регіонів, не переходив до коаліції - я закінчив політичну діяльність, написав заяву про складання депутатських повноважень і прийняв пропозицію глави держави перейти на державну службу. Тобто пішов працювати на іншу роботу", - сказав Портнов.

Заступник глави Адміністрації Президента також додав, що після президентських виборів припинив юридичне обслуговування БЮТ. "Також я подав у відставку з посади заступника керівника фракції БЮТ. Я зосередився на роботі в комітеті з правосуддя, у Вищій раді юстиції та на кафедрі адміністративного й конституційного права Національного університету Шевченка, де працюю професором", - пояснив він.

"Я закінчив із політичною роботою через ідеологічні причини, а не у зв`язку з призначенням в Адміністрацію Президента. Ще задовго до виборів я неодноразово доводив до відома Юлії Тимошенко й Олександра Турчинова (лідерів БЮТ), що не планую продовжувати юридичну й будь-яку іншу роботу, і просив мене замінити", - підкреслив Портнов.

При цьому, за його словами, він планував йти з БЮТ незалежно від результатів президентських виборів. "Думаю, що моя співпраця з БЮТ у будь-якому випадку закінчилася б після президентських виборів", - зазначив він.

Портнов також сказав, що деякі депутати фракції БЮТ також мають намір залишити цю політичну силу. "Я достатньо добре зсередини знаю роботу нашої фракції та її представників в уряді. У зв`язку з чим я і мої колеги-депутати Олійник, Пилипенко і Писаренко ще задовго до президентських виборів зробили для себе висновок, що це наше останнє політичне життя в БЮТ", - повідомив заступник глави Адміністрації Президента.

- Соратники Портнова у фракції БЮТ заявляють, що не ввійдуть до коаліції

Народний депутат від БЮТ Святослав Олійник заявляє, що соратники призначеного заступником глави Адміністрації Президента Андрія Портнова у фракції БЮТ не ввійдуть до коаліції "Стабільність і реформи" у Верховній Раді. (Як відомо, до соратників Портнова в парламенті зараховують Олійника, Валерія Писаренка та Володимира Пилипенка), передає УНІАН.

Олійник наголосив, що "ніякі депутати у зв’язку з переходом Портнова на державну службу не ввійдуть до складу коаліції". За його словами, йдеться про "абсолютно різні процеси", оскільки "перехід з опозиції до коаліції це є політична дія". "Коаліція справляється і без нас", - зазначив Олійник. В той же час він додав, що вони підтримуватимуть ті ініціативи, які пропонуватимуться Портновим і які збігатимуться з їхнім баченням.

Також Олійник назвав недолугими звинувачення, що нібито ПортноВ зрадив БЮТ і Юлію Тимошенко. За його словами, такі висловлювання свідчать про те, що "за останні 5 років ми перегралися просто в політику і вимірюємо всі процеси належністю до Партії регіонів чи до БЮТ, чи ще до когось, але життя насправді не є чорно-біле".

"Портнов пішов з політики, він обрав для себе дорогу державного службовця, де буде обмежений в коментарях, не зможе дозволяти собі як державний службовець зайве критиканство, бо повинен притримуватися іншої риторики, інших дій", - наголосив Олійник.

За його словами, Портнов "не є власністю керівництва блоку, він має право обрати свій шлях". "А якби він пішов у науку, в мистецтво, то що - теж би казали, що пішов від Тимошенко?", - зазначив Олійник. Депутат підкреслив, що Портнов "зробив вибір від політичної діяльності до професійної державної служби, він виконав всі зобов’язання, які в нього були в рамках роботи в БЮТ, і лише після цього він пішов не в іншу політичну силу, а прийняв пропозицію Президента України - посадової особи країни, а не директора Партії регіонів".

Олійник наголошує, що сьогодні багато представників суддівського корпусу і тих людей, які задіяні в процесі проведення судової реформи, "покладають великі надії на призначення Портнова, оскільки це та фігура, яка зможе провести ефективно вже давно назрілу реформу".

На його думку, мабуть, "цим керувався і Янукович, коли запрошував Портнова на цю ділянку, тому в питанні проведення судової реформи в нього великий карт-бланш, йому сьогодні довіряють і багато людей сподіваються, що в нього це вийде, оскільки він професіонал високого рівня, який може цю реформу провести". При цьому Олійник наголосив, що це "комплексна робота", в якій має брати участь і Міністерство юстиції , і парламент України, і судові інституції.

Як відомо, "бютівець" Портнов представляв Юлію Тимошенко у Вищому адміністративному суді за її позовом до Центральної виборчої комісії, яка оголосила Януковича переможцем президентських виборів.

Раніше повідомлялось, що народні депутати, які належать до так званої групи Портнова, на ура сприйняли ініціативу чинного президента про призначення головного юриста екс-прем'єра Юлії Тимошенко, вихідця з БЮТ, Андрія Портнова заступником голови Адміністрації президента.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1248 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ