Ср, 2024-04-24, 06:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 13 » "Анексовані" Росією перегони в Ялті Міжнародний союз велосипедистів вилучив з календаря
14:10
"Анексовані" Росією перегони в Ялті Міжнародний союз велосипедистів вилучив з календаря
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Українську велогонку FreeRate DH з маунтинбайку в Ялті, яку Росія після анексії Криму торік подала в Міжнародний союз велосипедистів (UCI) як російську гонку, виключили з календаря UCI.

Таке рішення було ухвалено під час нещодавнього візиту президента Федерації велосипедного спорту України Олександра Башенка до Швейцарії в штаб-квартиру UCI, повідомляє прес-служба Федерації велоспорту України.

Увагу на ситуацію з "анексією" українських велоперегонів та реєстрацією їх під російським прапором українська Федерація велосипедного спорту звернула негайно і неодноразово виступала з заявами на адресу UCI.

Результат переговорів у штаб квартирі UCI задовольнив главу української федерації Олександра Башенка, адже гонка FreeRate DH була офіційно видалена UCI з міжнародного календаря.

"Ми дуже задоволені таким результатом, нехай і домоглися його не відразу. Територіальної цілісності України потрібно беззаперечно дотримуватися. Звичайно, ми чудово розуміємо всю складність ситуації навколо Ялти ситуації для всіх сторін. UCI не є політичною організацією, її мета - у розвитку велоспорту по всьому світу. Забороняти кримчанам займатися велоспортом теж було б нерозумно. Але ми твердо стоїмо на тому, що офіційні змагання не можуть проходити в Криму під будь-яким іншим прапором, крім українського. Ми раді, що нашу позицію підтримали на міжнародному рівні", - заявив Башенко за підсумками свого візиту.

Раніше FreeRate DH, міжнародна велогонка з маунтинбайку в дисципліні швидкісний спуск, проходила під українським прапором, але після анексії Криму організатори змагань вирішили поміняти реєстрацію на російську. Дізнавшись про ці плани, українська федерація негайно подала протест в UCI, який, втім, спочатку було задоволено лише частково. Так, FreeRate DH все-таки відбулася в травні 2015-го в статусі міжнародної велогонки першої категорії, а на самому старті був присутній і офіційний комісар UCI.

Нагадаємо, що у західноукраїнському Пилипці в цьому році вперше відбулися міжнародні перегони з маунтинбайку Horizon Cup DHI, адже кримські змагання було "анексовано". А в 2016 році міжнародних стартів з цієї дисципліни в Україні буде вже чотири.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 763 | Додав: adminA | Теги: Ялта, Міжнародний союз велосипедистів, перегони, анексовані, календар
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ