Сб, 2024-04-20, 08:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 3 » Арештовано наклади відомих газет Казахстану за компромат на зятя Назарбаєва
21:09
Арештовано наклади відомих газет Казахстану за компромат на зятя Назарбаєва
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Казахстані заарештовано тиражі низки провідних газет за публікацію компромату на зятя президента країни Нурсултана Назарбаєва. Таким чином суд в Алма-Аті задовольнив позов самого Тимура Кулібаєва, який також зажадав публічного спростування відомостей, що порочать його.

Як зазначає місцевий інформаційний відеопортал Stan.tv, суд ухвалив рішення без присутності сторін. Він заборонив не тільки ЗМІ, але і будь-яким особам публікувати і поширювати інформацію, що порочить, Кулібаєва.

Серед покараних відповідачів - газети "Погляд", "Республіка" і "Курсив". У останній вже звільнили редактора, що допустив матеріал до друку. На думку правозахисників, районний суд вийшов за рамки не тільки національного, але і міжнародного законодавства, ратифікованого в Казахстані. І явно зробив більше, ніж вимагав позивач.

Компрометуючі дані виданням надав колишній президент "БТА банку" Мухтар Аблязов. Його було усунено з посади рік тому, після того, як влада Казахстану націоналізувала банк і його новим господарем став Фонд "Самрук-Казина", де зять Назарбаєва обіймає посаду заступника голови правління.

За інформацією Аблязова, Кулібаєв отримав більш ніж 160 млн доларів як хабар від китайської нафтової корпорації, якій було продано за заниженою ціною активи, що належать Казахстану. При цьому копії документів, де зафіксовано факти передачі хабарів, було відправлено владі в Пекіні і Астані. Реакції від них поки не надходило.

Сам Аблязов заявив в ЗМІ, що компромату у нього вистачить на найближчий рік. Тому чекати, що ця історія закінчиться рішенням районного суду, не доводиться, і скандал, схоже, тільки розгорається.

Слід також зазначити, що редакція газети "Республіка", яка однією з перших опублікувала відомості екс-банкіра, отримала на руки позов Кулібаєва вже після того, як суд виніс по ньому ухвалу.

Кулібаєв одружений на середній дочці Назарбаєва Динарі. Цікаво, що з ім'ям іншого колишнього президентського зятя пов'язана схожа історія, правда, він виступає в ній в прямо протилежній ролі - як переслідувана сторона.

Мова йде про Рахата Алієва, одруженого у минулому на старшій дочці Назарбаєва Дарізі. Він перебуває в опалі і переховується за кордоном. За даними західних ЗМІ, в його розпорядженні перебувають численні компрометуючі документи, що викривають його колишню рідню як клан корупціонерів.

Частину "державних секретів" Алієв розкрив в своїй книзі "Хресний тесть", яка вийшла минулої весни. Багато інтернет-магазинів продавали її з таким рекламним формулюванням: "Ця книга про людину, яка обкрала народ на мільярди доларів і перетворила його на раба" (мається на увазі Назарбаєв).

Незабаром після виходу книги прокуратура Казахстану погрозила, що ті громадяни країни, які читатимуть або поширюватимуть її, притягатимуться до кримінальної відповідальності.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1275 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ