Пт, 2024-04-19, 03:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 26 » Аваков - МВС запропонує парламенту законопроект про "презумпцію правоти поліцейського"
11:39
Аваков - МВС запропонує парламенту законопроект про "презумпцію правоти поліцейського"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністерство внутрішніх справ України внесе до Верховної Ради пакет законодавчих ініціатив, серед яких буде й імператив презумпції правоти поліцейського, заявляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Імператив презумпції правоти поліцейського - має стати соціальною нормою! Спочатку підкоряйся поліцейському - потім оскарж! І справа тут не в необхідних до ухвалення законодавчих поправках, що відповідають досвіду розвинених світових демократій. Справа в тому, щоб суспільство прийняло це правило - як необхідне правило для власної безпеки, як своє", - написав Аваков на своїй сторінці у Facebook у понеділок уранці.

За його словами, це не обмеження громадянських свобод, а правило безпеки - яке через процедуру порядку лише на дуже короткий час відстрочує права громадянина на апеляцію дій поліцейського.

"Це висока відповідальність і високі права для поліції? Так! Але іншого шляху немає. Поліція, що змінюється, реформується, - повинна і буде отримувати і більше прав, і більше довіри суспільства. Іншого шляху побудови ефективної правоохоронної системи немає. Необхідно вдосконалювати і поліцейські сили, розширюючи їхній рівень і компетентності, і відповідальності за забезпечення свобод кожного. Розширюючи апріорі рівень довіри", - написав глава МВС.

За словами Авакова, презумпція правоти поліцейського має працювати, як це відбувається в Німеччині, США, Великій Британії, Франції, Італії, Канаді та багатьох інших країнах.

"Презумпція правоти поліцейського (спочатку підкоряйся - потім оскарж) - один з інструментів побудови системи колективної внутрішньої безпеки! У пакеті законодавчих ініціатив щодо гарантування безпеки, підготовлюваному до внесення до парламенту, МВС пропонуватиме парламентарям імплементувати цю норму в законодавчому полі", - підсумував міністр.

Зазначимо, раніше керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе звернулася до українців із закликом підтримувати поліцейських, оскільки вони щодня ризикують власним життям.

Як відомо, вранці 25 вересня у Дніпрі зловмисник застрелив патрульного поліцейського, який зупинив його авто за порушення правил дорожнього руху, та поранив його напарницю. Згодом поранена патрульна померла під час операції.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: законопроект, парламент, Аваков, мвс, о презумпція правоти поліцейського
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ