Сб, 2024-04-20, 15:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 18 » Австрійський Unicredit Bank надав Україні 100 млн євро кредиту на медицину
21:31
Австрійський Unicredit Bank надав Україні 100 млн євро кредиту на медицину
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

МОЗ України домовилося з австрійським банком Unicredit Bank Austria про умови надання 100 млн євро в вигляді першого траншу кредиту під закупівлю медобладнання, пише "Дело".

Вчора, 17 вересня, в Києві відбувся другий тур переговорів між держпідприємством "Укрмедпостач" і австрійським банком Unicredit Bank Austria про умови надання Україні першого траншу кредиту для закупівлі медичної техніки й устаткування.

Як повідомив директор державного підприємства "Укрмедпостач" Микола Петренко, за попередніми домовленостями, які ще затверджуватимуть у Кабінеті міністрів, банк повинен перерахувати компанії Vamed engineering GmbH & CO CG 100 млн євро вже в жовтні.

На цю суму австрійська фірма повинна виробити і поставити до України автомобільну техніку для сільських амбулаторій, реанімаційне устаткування для пологових будинків і інші товари медпризначення (загалом 16 товарних позицій).

Постачань медичної техніки і устаткування, за словами директора державного підприємства "Укрмедпостач", в Україні чекають в березні наступного року. Пояснюється така затримка тим, що після надання австрійським банком Unicredit Bank Austria кредитних коштів необхідний час на вироблення замовлення.

Станом на 17 вересня сторонам вдалося домовитися про перший транш у сумі 100 млн євро і про кількість продукції, яка буде постачена на цю суму. Щоправда, до 1 жовтня необхідно ще узгодити термін кредитування і процентну ставку, згоди за цими пунктами поки немає.

Масштабна закупівля для потреб медзакладів через залучення іноземного кредиту була затверджена постановою Кабміну від 5 серпня. Загальна сума позики повинна становити до 500 млн євро.

В ухваленому урядом документі вказано, що кредит надається австрійським банком під державні гарантії України, держкомпанія "Укрмедпостач" виступає куратором інвестпроекту, а постачальником призначається австрійська фірма Vamed engineering GmbH & CO CG.

Другий транш австрійському підприємству, як і перший, може бути наданий цього року. На нього Україна планує купити рентгенівське устаткування.

За словами Петренка, цього тижня відбуваються паралельні переговори з двома канадськими компаніями-виробниками і канадським кредитором - "Канадським експортним агентством "ЕDC" - про умови інвестування в будівництво фельдшерсько-акушерських пунктів в українських селах.

Постанова про укладення такого контракту також була ухвалена урядом у серпні і передбачає постачання товарів медичного призначення на суму до 400 млн дол.

"Канадці будуватимуть сільські амбулаторії, а також фельдшерсько-акушерські пункти під ключ з квартирою для працівника ФАПу, - повідомив директор "Укрмедпостачу". - Ці пункти будуть обладнані всім: від пінцета і скальпеля до тонометра і пульсиметра".

Раніше заступник міністра охорони здоров'я Валерій Бідний повідомляв, що для розвитку сільської медицини в Україні необхідно побудувати 2325 фельдшерсько-акушерських пунктів, 316 сільських амбулаторій, які обслуговують до 2,5 тисяч людей, 138 амбулаторій для обслуговування від 2,5 до 5 тисяч людей і 33 амбулаторії для більше ніж 5 тисяч людей. За прогнозами посадовця, протягом року буде побудовано близько 400 нових амбулаторій.

Постачальниками устаткування визначені дві канадські компанії SNC-Lavalin International Inc. і West International Ltd. У своїх пропозиціях вони вказують, що виробництво одного фельдшерсько-акушерського пункту становить один день, а монтаж - до 10 днів. Тому гарантують українській стороні виконання термінів постачання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1524 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ