Пт, 2024-03-29, 10:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 29 » Бальцерович: нова "мінімалка" - неприємний сюрприз від влади - у Мінфіні розповіли, де візьмуть гроші на підвищення зарплат
09:13
Бальцерович: нова "мінімалка" - неприємний сюрприз від влади - у Мінфіні розповіли, де візьмуть гроші на підвищення зарплат
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

На мінімальні зарплати, які планується підвищити у 2017 році, не буде потрібно додаткових витрат з державного бюджету, заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в ефірі каналу "112. Україна".

"Рішення щодо збільшення мінімальних зарплат є збалансованим. Тобто додаткових витрат з бюджету не передбачається. Це фінансується за рахунок того, що частина зарплат виходить з тіні, і на ці зарплати будуть оплачені додаткові податки, за рахунок яких буде збільшення мінімальної зарплати", - зазначив міністр.

За словами Данилюка, підвищення мінімальної зарплати не передбачає скорочення інших видаткових статей державного бюджету, оскільки підвищення зарплат бюджетникам має відбутися за рахунок виведення з "тіні" зарплат у приватному секторі.

"Тільки за рахунок виведення зарплат з тіні. Понад 2,5 млн осіб у приватному секторі отримають збільшену зарплату у 3200 гривень і це приведе до того, що будуть сплачуватися додаткові податки в бюджет, до Пенсійного фонду та місцевих бюджетів. Ці фонди будуть використані, щоб підняти зарплати для вчителів і лікарів", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про плани підвищити мінімальну зарплату у 2017 році до 3200 гривень.

Президент Петро Порошенко зазначив, що зростання "мінімалки" не підвищить податки для бізнесу.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко зазначив, що зростання мінімальної заробітної плати до 3,2 тисяч гривень не вплине на розмір субсидії, призначеної у опалювальному сезоні 2016-2017 років.

Бальцерович: підвищення "мінімалки" - неприємний сюрприз від влади

Підвищення мінімальної зарплати вдвічі - до 3,2 тисяч гривень, запропоноване урядом на засіданні в середу, 26 жовтня, виявилося неприємним сюрпризом, про який не знали радники і міжнародні партнери України. Про це на брифінгу заявив співголова Стратегічної групи радників Лєшек Бальцерович, передає УНІАН.

"Неприємний сюрприз був вчора. Я хочу сказати, що ні я, і ніхто з міжнародних організацій не знали про це, що буде збільшення на 100% мінімальної зарплати. Що ще важливо, ми не мали можливості ознайомитися з калькуляцією, на яку спирається це рішення", - сказав він.

Стратегічний радник зазначив, що це стало другим неприємним сюрпризом від влади в цьому році. Першим було продовження мораторію на продаж сільгоспземель.

"Я не проти того, щоб було менше бідних людей. Але бідність усувається шляхом економічного зростання, а прискорення зростання потребує прискорення реформ", - зазначив Бальцерович.

Він пояснив, що дане рішення вимагає подання безлічі розрахунків. "По-перше, як це вплине на видаткову частину бюджету? По-друге, що буде з пенсійною системою і тіньовою економікою?", - зазначив він.

"Це важливо, щоб рішення приймалися не раптово, а спиралися на калькуляцію, і щоб цю калькуляцію можна було назвати професійною", - сказав Бальцерович.

Також радник зазначив, що не вказано кількості законів, що їх необхідно буде змінити у зв'язку зі зростанням мінімальної зарплати.

Він також повідомив, що був украй здивований пропозицією голови Державної фіскальної служби про підвищення мінімальної зарплати більше ніж на 100% без жодного виправдання.

"Здається, що це змагання в популізмі всередині самого уряду", - сказав Бальцерович.

Він наголосив, що скорочення бідності в майбутньому не може бути гарантованим без збалансованого бюджету, зниження інфляції та покращення бізнес-середовища.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: Мінфін, нова мінімалка, влада, Сюрприз, Бальцерович
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ