Чт, 2024-04-25, 18:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 21 » Базу ІМЕІ-кодів мобільних телефонів України сформовано: у "білому" списку понад 79 млн терміналів
18:25
Базу ІМЕІ-кодів мобільних телефонів України сформовано: у "білому" списку понад 79 млн терміналів
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Узагальнена база даних кодів ІМЕІ мобільних телефонів сформована і працює в повному обсязі. Станом на 20 жовтня 2009 року до "білого" списку бази даних внесено 79 мільйонів 147 тисяч 956 кодів ІМЕІ мобільних терміналів, з яких 76 мільйонів 239 тисяч 974 є кодами тих мобільних телефонів, що на 1 вересня поточного року працювали в мережі всіх операторів мобільного зв’язку, а також тих, що продаються на законних підставах та в подальшому будуть підключені до мережі операторів, повідомляє прес-служба Українського державного центру радіочастот.

Поповнюватися "білий" список бази даних буде за рахунок кодів ІМЕІ мобільних телефонів, які законно ввезені на територію України та продаються в торговельній мережі.

Для того, щоб бути впевненим у легальності мобільного телефону, який ви маєте намір купити в торгівельній мережі, треба здійснити його перевірку.

При купівлі мобільного телефону обов’язково переконайтеся в тому, що його код ІМЕІ занесений до узагальненої бази даних УДЦР. Не купуйте телефони, коди ІМЕІ яких відсутні в базі даних, щоб у подальшому вони не потрапили до сірого, а згодом і до чорного списків.


Користувачам мобільних терміналів наявність в базі кодів ІМЕІ своїх телефонів, які працюють в мережі операторів і функціонували до 1 вересня 2009 року, можна перевірити, якщо надіслати SMS-повідомлення з кодом ІМЕІ власного мобільного телефону на короткий номер 307 свого оператора або на сайті Українського державного центру радіочастот – www.ucrf.gov.ua.

Як повідомлялося, оператори мобільного зв`язку повинні були до 1 вересня 2009 року завершити формування списків кодів IMEI мобільних телефонів у своїх мережах для передачі цих списків в УДЦР, а до 30 вересня подати в УДЦР коди ІМЕІ терміналів, які обслуговувалися цими операторами станом на 1 вересня 2009 року, для їх внесення до узагальненої бази даних кодів ІМЕІ.

Такий порядок визначено рішенням Національної комісії з питань регулювання зв`язку №1339 від 5 лютого 2009 року "Про затвердження Порядку реалізації в Україні радіоелектронних засобів і випромінюючих пристроїв", згідно з яким коди IMEI всіх мобільних телефонів, які ввозяться і реалізуються в Україні, а також обслуговувалися операторами до 1 вересня 2009 року повинні бути внесені до узагальненої бази даних УДЦР.

Як повідомлялось, всі власники мобільних телефонів, нелегально ввезених до України (таких в Україні до 80%) повинні легалізувати їх у Центрі. Якщо вони цього не зроблять, такі телефони з часом буде відключено мобільними операторами.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1892 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ